114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Papírforma-győzelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság február eleji fordulójában

A férfiaknál a TFSE csúcsrangadót nyert a Nyíregyháza ellen, míg a nőknél papírforma-győzelmek születtek a hazai egyetemi kosárlabda-bajnokságban.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

A férfiaknál teljes fordulót játszottak a héten a Nemzeti Egyetem Kosárlabda Bajnokságban. A Keleti csoport rangadóján a TFSE kiélezett küzdelemben 80–73-ra legyőzte a Nyíregyházát. Az ELTE-BEAC hazai környezetben diadalmaskodott az Eger ellen (75–62), míg a DMSE szoros csatában gyűrte le a Szegedet (73–69). Kevesebb izgalmat hozott a Miskolc és az AKE-BGE találkozó, amelyen a hazaiak 88–73-ra nyertek. Érdekesség, hogy a keleti ág mind a négy mérkőzésén hazai győzelem született. A csoportot a még mindig hibátlan TFSE vezeti, második a Miskolc, harmadika Nyíregyháza.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoport mind a négy összecsapásán magabiztos vendégsiker született. A Mosonmagyaróvár a PTE-PEAC otthonában győzött 85–53-ra, míg a Szombathely az NKE SE-re mért súlyos vereséget (112–27). A BME-MAFC is remekelt, aminek a Veszprém látta kárát (104–47). Némileg szorosabb eredmény születetett a Petőfi SE és a Közgáz összecsapásán, amely végén a vendégek örülhettek (87–51). A nyugati ágat továbbra is a Szombathely vezeti, a Közgáz és a BME-MAFC tartja a lépést.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A nőknél a keleti ágon mindössze egyetlen mérkőzést rendeztek a 6. fordulóban, amelyen a TFSE fölényes győzelmet aratott a Nyíregyháza otthonában (115–26). A címvédő fővárosiak elsősorban Kenyeres Anett jó dobóformájának, valamint Nagy Zsófia és Varga Barbara dupla-duplájának köszönhetik sikerüket. A csoport élén a még mindig hibátlan TFSE áll.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban két összecsapás zajlott a 9. fordulóban. A Közgáz idegenben 78–42-re múlta felül a PTE-PEAC-ot, míg a PTE-Petőfi SE a Sopron vendégeként nyert 97–43-ra. Győzelmével a Közgáz őrzi hibátlan mérlegét, és fölényesen vezeti a csoportot a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és BME-MAFC előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink