114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Országos csúcs született az Erőemelő MEFOB-on

Izgalmas csatákat hozott az Erőemelő Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság, amit a MAFC Súlyemelő Szakosztálya rendezett október 5-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Mi több, új országos csúcs is született!

Olvasási idő: 1 perc

Az Erőemelő MEFOB megrendezésében együttműködő partnerként vett még részt a MERSZ (Magyar Erőemelő Szövetség), a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) és a BME. Pazar mezőny gyűlt össze a BME 100 éves Központi épületének I. számú tornatermében. A nőknél 7-en, míg a férfiaknál 18-an mérték össze erejüket, összesen 11 egyetem képviseletében.

Az eredmények tekintetében tarolt a házigazda BME. Az egyetemi rangsor élén végeztek női és férfi kategóriában egyaránt. Valamint a bajnokság legeredményesebb női és férfi erőemelője is a BME színeiben indult. A legjobb női versenyzőnek Juhász Anna Csilla (BME) bizonyult, míg a férfiaknál P. Nagy Bálint (BME) nyújtotta a legnagyszerűbb teljesítményt. Az első három női és férfi erőemelő ajándékcsomagot, a helyezettek pedig érmet kaptak.

A viadal rangját emelte egy országos csúcs is, amit Bojti Vilmos Marcell, a TE hallgatója ért el junior korcsoportban, a 74 kg-os súlycsoportban, guggolásban 210 kg-mal. Ezzel elképesztő módon 12,5 kg-mal megdöntötte a korábbi csúcsot (197,5 kg).

A magas színvonalú verseny fővédnökségét prof. Dr. Józsa János, a BME rektora és prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke látta el. Továbbá védnökként tisztelte meg a tornát: Dékány Donát, a MAFC elnöke és DLH Balogh Balázs, a MAFC Súlyemelő Szakosztály tanárelnöke. 

Ünnepélyes beszéddel nyitotta meg a tornát Rónaszéki András, a MERSZ elnöke és DLH Balogh Balázs, a MAFC Súlyemelő Szakosztály tanárelnöke.

A verseny megrendezésében kiemelkedő szerepet vállalt Zsid Gábor, a MAFC Súlyemelő Szakosztály vezetőségi tagja, aki remekül összefogta a rendezőgárdát, és ezzel biztosította az idei Erőemelő MEFOB zavartalan lebonyolítását.

A bajnokság összefoglaló videó felvétele és a fényképek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/mafcssz/

Erőemelő MEFOB, 2019.10.05., Budapest, BME- MAFC

Legjobb női versenyzők

 1. Juhász Anna Csilla, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 2. Bilicz Laura, Pázmány Péter Katolikus Egyetem
 3. Janics Tímea, Nyíregyházi Egyetem

Egyetemi rangsor – Nők

 1. BME
 2. Nyíregyházi Egyetem
 3. Budapesti Gazdasági Egyetem
 4. Budapesti Corvinus Egyetem
 5. Pázmány Péter Katolikus Egyetem
 6. Semmelweis Egyetem Pető András

 

Legjobb férfi versenyzők

 1. P. Nagy Bálint, BME
 2. Mike Péter, Szegedi Tudományegyetem
 3. Bojti Vilmos Marcell, Testnevelési Egyetem

Egyetemi rangsor – Férfiak

 1. BME
 2. Debreceni Egyetem
 3. ELTE
 4. Budapesti Corvinus Egyetem
 5. Szegedi Tudományegyetem
 6. Testnevelési Egyetem
 7. Óbudai Egyetem
 8. Nyíregyházi Egyetem
 9. NKE

Szöveg: Bánfalvi Szabolcs

Fotó: Komonyi Norbert

Forrás: Dr. Mészáros Csaba

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink