114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Orrhosszal nyert az U20-as válogatott a 26. All Star kosárlabdagálán

Az U20-as válogatott nyerte az előmérkőzést a szombati 26. Kelet-Nyugat All Star kosárlabdagálán.

Tüskecsarnok, 1500 néző, fergeteges hangulat, és a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége fennállásának 75. évfordulója köszöntése.

A mezőny legeredményesebb játékosa a 22 pontig jutó Nagy Szabolcs lett az egyetemi csapatból.
Egyetemi válogatott - U20-as válogatott 71-78 
(22-18, 22-25, 9-14, 18-21)

Az esemény a kerekesszékes All-Star csapatok meccsével kezdődött, ugyanúgy Kelet mérte össze tudását Nyugattal. 

Ezután következett az újabb mérkőzés, a magyar U20-as válogatott az egyetemi válogatottal csapott össze. Az adok-kapokból idén a korosztályos válogatott jött ki jobban.

A harmadik negyed közepéig még jobbára az egyetemi együttes vezetett az idei Kelet-Nyugat gála előmérkőzésén, ám ezt követően átvette az irányítást az U20-as együttes, s kemény, küzdelmes, helyenként látványos megoldásokkal tarkított találkozón diadalmaskodott. 

Ez a meccs is kemény küzdelmet hozott, szó sem volt gálaelőadásról, de természetesen így is akadtak szép megmozdulások és kiváló egyéni teljesítmények. Eleinte az egyetemi csapat kontrollálta a mérkőzést, az U20-as válogatottnak sokszor esett szét a védekezése. Nem is volt meglepő, hogy az egyetemisták vezettek az első negyed után 22-18-ra, majd a félidőben is 44-43-ra.

Annak ellenére, hogy nem tétmérkőzést játszottak a felek, mindenki komolyan vette a csatát, ez főleg a harmadik negyedben volt szembetűnő, amikor szinte nem volt olyan támadás, ami ne személyi hibával ért volna véget.

Egyetemi vál.: TAKÁCS D. 10/3, Csabák, BOINITZER 10/6, NAGY SZ. 22/12, Opre 7/3. Cs.: Kovács B. 2, Bak 4, Kopasz 3/3, Kozák 6, Berneczei 2, Petrucsik 3, Illés 2. Edző: Berényi Sándor, Drahos Gábor. 

U20: Krajanski 4, KUCSORA 14/3, Gulyás 5/3, DURÁZI 11/3, FILIPOVICS 15/3. Cs.: Doktor 3/3, Fülöp B.5, Steier, Kerpel-Fronius 6, Bíró 2, Völgyi 9, Bonifert 4. Edző: Pór Péter, Juhász Olivér. 

Az izgalmas meccset megelőzően az Egyetemi Válogatottnak Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára adta át a részvételért járó Emléklapokat a játékosoknak.

A pályára lépő s nyilván a nagy nyilvánosság előtt bizonyítani vágyó fiatalemberek motivációját növelhette, hogy két bájos ifjú hölgy is fújta a sípot. Egyikük Tóth Cecília pár éve még szegedi színekben az egyetemi bajnokságban volt meghatározó játékos. 

Nagy Szabolcs triplájával az egyetemi gárda szerzett vezetést, Filipovics Stefan zsákolt a túloldalon. Sűrűn potyogtak a kosarak, váltott vezetéssel haladtak a felek, Nagy újabb triplát emelt be, 4 ponttal megugrott az egyetemi együttes. Az U20-as gárdát Filipovics centertalálatai tartották versenyben.

A szakasz közepén Durázi Krisztofer révén az U20-as együttesnek is volt már triplája. Majd 1-2 kihagyott egyetemi ziccer után egy 7-0-lal fordított aaz U20, ám Boinitzer Dávid triplával egalizált, sőt e kosár egy 10-2-s egyetemi rohamot indított útjára. Jól szálltak be a cserék az egyetemieknél, Kovács B. duplával, Kopasz triplával jelentkezett. A szakasz végén 4 ponttal az egyetemi válogatott vezetett. 

Petrucsik Bence ziccerével nőtt 6 pontosra az egyetemi előny, amelyet Gulyás Máté felezett meg triplával. Durázi vezérletével zárkózott az U20, sőt Filipovics szerencsés kosarával át is vette a vezetést. Egy igazá gála-akciót mutatott be az U20-as együttes, Bonifert fellöbbölt labdáját egy gyönyörű alley-ooppal Durázi vágta az egyetemi kosárba.

A diákok Nagy Sz. révén próbáltak csatlakozást találni, az U20-at pedig Kucsora Csaba vette vállaira. Látványos nagy dobópárbaj alakult ki, Flipovics jóvoltából többnyire az U20 vezetett, de Nagy és Takács Dániel révén tapadt ellenfelére az egyetemi együttes. Sőt, a félidő végén Opre Roland hármasával visszavették a vezetést az egyetemisták. 

Közel 2 percet kellett várni a második félidő első kosarára, amelyet Nagy Sz. szerzett. Több, mint 3 perc elteltével Kucsora szerezte büntetőkből az egyetemi együttes első pontjait szünet után. 1 pontra feljött az U20, amikor Bak Márton előbb egy szép tempóval, majd egy látványos szereléssel vétette magát észre.

A szakasz közepén Opre kihagyta, a túloldalon Gulyás bedobta a büntetőket, s ezzel fordult a kocka, az U20-as együttes került előnybe.

A szakasz hajrájában pontatlanná vált az egyetemiek játéka, néhány lerohanásos könnyű kosárral ellépett az U20-as válogatott, amely 4 pontos előnnyel várhatta a záró etapot. A negyedik játékrészben is fej-fej mellett haladt a két csapat, a hajrában az U20 akarata jobban érvényesült és 78-71-re megnyerte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa a 22 pontig jutó Nagy Szabolcs lett az egyetemi csapatból, a korosztályos válogatottból Filipovics Stefan szerezte a legtöbb pontot, 16-ot.
Bíró Levente kosarára Illés Balázs felelt a 4. negyed elején, majd Kozák Márton büntetőivel zárkóztak az egyetemisták.

Nagy Sz. újabb találatával 1 pontra csökkent az U20 előnye. Váltva estek a kosarak, Krajanski Boris középtávoli kosarára Kozák bravúros betöréssel felelt.

Egy újabb Bonifert-Durázi alley-oop után 5-re nőtt az U20 előnye. Boinitzer triplája fokozta az izgalmakat, ha szűken is, de a szinte minden egyetemi felzárkózási kísérletre felelő U20 végül felülkerekedett, s nyert.

GÁLA MECCS

A gálameccs szokás szerint komoly védekezés helyett rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozott. A 18 órakor kezdődő fő mérkőzés Keleti győzelemmel zárult.

Az esemény videóját itt nézheted meg: 

Eredmény:
Kelet-Nyugat 133-117 (36-37, 38-31, 23-28, 36-21)

A szünet alatt az Experidance táncsoport biztosította a látványos félidei showt.

Időközben egy olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportoló is megjelent a Tüskecsarnokban, akit először csak kevesen vettek észre, majd a rajongók tömege hirtelen egy hatalmas csoporttá nőtte ki magát.

Hosszú Katinka akárhol bukkan fel, óriási szeretet övezi itthon, most is ez történt, de ekkor még senki nem tudta, hogy a világ legjobb úszónőjének és édesapjának különleges szerep jut még később. Ők voltak a várva várt zsákolóverseny ötfős zsűrijének (Hosszú Katinka és édesapja, Hosszú István, két kiváló korábbi kosaras, Mészáros Zalán és Boros Zoltán, valamint az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc) vendégei, amely a végeredményt döntötte el.

A zsákolóverseny videója itt nézhető meg: 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?swp9mxh2  
Forrás: www.mkosz.hu

http://www.origo.hu/sport/csapat/20171202-kosarlabda-kelet-nyugat-all-star-gala.html
Fotó: Práczki Péter és Hirling Bálint - Origo

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink