114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Olimpiai bajnokok a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram legújabb nyertesei között

Az emberi Erőforrások Minisztériuma nyilvánosságra hozta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2017/2018. tanév 1. félévi nyerteseinek listáját. 

A támogatottak közt van több olimpikon, köztük Gyurta Dániel és Cseh László úszó, Lőrincz Tamás birkózó, Berki Krisztián tornász, Csipes Tamara és Szabó Gabriella olimpiai érmes kajakozó is. 

A 248 jelentkezett hallgató közül 89-en nyerték el az ösztöndíjat 19 sportágban.

Az ösztöndíjprogramra szeptember 22-ig lehetett pályázni.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2017/2018. tanév 1. félévi nyerteseinek listája ide kattintva tekinthető meg.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, a programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik olimpiai vagy paralimpiai versenyszámokban kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el, vagy teljesítményük alapján a jövőben erre esélyesek, továbbá felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek.

"A rekordszámú jelentkező egyfelől bizonyítja, hogy az ösztöndíj sikeresen működik, másfelől a hazai utánpótlás-nevelési rendszernek köszönhetően nemcsak az utánpótláskorú versenyzők létszáma növekszik jelentősen, hanem az eredményességük is" - fogalmazott Szabó Tünde.

Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el. Az államtitkárság munkáját szakmai tanácsaival, a Tanácsadó Testület tagjaként a Magyar Olimpiai Bizottság mellett az Oktatási Államtitkárság révén a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is segítette.

Az államtitkár kiemelte, egyre több fiatal gondolja úgy, hogy az élsport és a felsőfokú tanulmányok összeegyeztethetők, a kormány pedig mind anyagilag, mind szakmailag igyekszik támogatni a gyermekek, fiatalok sportpályafutását.

Az ösztöndíjas hallgatókat három, olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki helyezéseken alapuló kategóriába sorolják, amelyek alapján az ösztöndíj összege differenciálódik.

A 2017/18-as tanév első félévében a havi támogatások összege 120 és 240 ezer forint között van.

A 248 jelentkezett hallgató közül 89-en nyerték el az ösztöndíjat 19 sportágban.

(EMMI/kormany.hu-MOB)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink