114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Október 17-én rajtol a Rókaűzők Váltófutó MEFOB Pécsett

Pécsett, a PTE Rektori Hivatal előtt áll rajtvonalhoz a váltók első futója október 17-én, az utolsó futók azonban már Kaposváron, a Kossuth térről rajtolnak 16 órakor a Rókaűzők Váltófutó MEFOB-on. 

33 csapat vág neki a táv teljesítésének a Pécsi Tudományegyetem-Pécs és Kaposvár között, a 85 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át. Ez nagyjából a fele annak, amit megszokhattunk. A járvány miatt elsősorban a középiskolák, egyetemek és munkahelyek csapatszámai csökkentek, de a többi kategóriában is kevesebben vágnak neki a szokásosnál.

A verseny útvonala:

Pécsi Tudományegyetem – Pécs belváros – Orfű (kerékpárúton) – Mecseki Erdészet – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Baranyajenő – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár belváros.

Az útvonal részletesen megtekinthető a váltópontok pontos helyének feltüntetésével együtt a www.rokauzok.hu oldalon.

 

A PTE 26. Rókaűzők mezőnye hat kategóriában versenyez majd:

 

High5 - A kategória: 4 fős csapatok (egy nő és három férfi). Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.

 

FANTA - B.0. (nulladik) kategória: középiskolák

MEFS - B.1. (első) kategória: felsőoktatási intézmények (hallgatói és oktatói MEFOB)

Kométa - B.2. (második) kategória: amatőr futóklubok (pl. BSI futónagykövetek csapata)

VIDEOTON - B.3. (harmadik) kategória: munkahelyek, cégek

Moments - B.4. (negyedik) kategória: nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére

Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják.

 

A B.1 kategória nemcsak a hallgatók számára egyetemi és főiskolai OB, hanem az intézmények munkatársai számára is. A MEFS támogatásával tehát két MEFOB bajnoki címet is kihirdetnek!

 

Annak érdekében, hogy a verseny ne nyúljon el túlságosan hosszúra, hogy minél kisebb legyen a forgalom zavarása, az útvonalon újraindítási pontok találhatók. Ezek közül a nézők és a sajtó számára az abaligeti (10 óra 30 perc) és a gödrei (13 óra 40 perc) helyszínt javasoljuk látogatni, ahol a teljes mezőny és nagyszámú szurkoló is jelen van.

 

A verseny rendezői elkötelezettek a természet- és környezetvédelem területén, ezért Orfűtől Pécsig a mezőny az új kerékpárutat használja.

 

Idén újra meghirdették a „Falkaversenyt”. Egy „rókafalkát” három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Tavaly Pécsi Falka győzött és idén is meg kívánja védeni ezt a címét, bár nem lesz könnyű dolga, hiszen Nagyatád és Kaposvár is nagyon feni a fogát a győzelemre!

 

Az idei verseny különlegessége, hogy a pandémia mellett, az érvényes rendeletek betartásával, minél kevesebb „kontakt számmal", a futáson kívül maszk viseléssel és a megfelelő távolságtartással rendezzék. A váltásnál és időmérésnél használt eszközöket előre fertőtlenítik és a használat végén azonnal begyűjtik.

 

A verseny névadó fő támogatója / fővédnöke:

Pécsi Tudományegyetem / Dr. Miseta Attila rektor

 

A verseny kiemelt támogatói / védnökei:

Kaposvár Megyei Jogú Város / Szita Károly polgármester

Pécs Megyei Jogú Város / Péterffy Attila polgármester

 

A verseny fő támogatói:

MEFS * INTERSPORT * Mecsekerdő Zrt. * HIGH5 * Primavera * FANTA * KOMÉTA *

Koto Autóház Kaposvár – TOYOTA * Moments * VIDEOTON * Natur Zitrone

 

A verseny szakmai partnerei és támogatói:

PTE Sportiroda * Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület * Kaposvári Sportközpont *

Sántos, Szentbalázs, Gödre, Baranyaszentgyörgy, Tormás, Hetvehely, Abaliget, OrfűSzöveg és fotó: rokauzok.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink