114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nyolc között a magyar röplabda csapat az Universiadén – 5. nap összefoglalója

Az Universiade 5. napján judo női és férfi csapatunk, teniszezőnk, vívóink, kosárlabdázóink, röplabdázóink és női vízilabdázóink szálltak csatába.Női röplabda – Magyarország – Tajvan 3:1

Harmadik mérkőzését Tajvan ellen játszotta női röplabda válogatottunk az Universiadén. A mieink számára a továbbjutáshoz és a csoportgyőzelemhez két szett megnyerése kellett, de ezt túlteljesítette a csapat és ezt a meccset is megnyerte 3:1-re.

 

A csapat tagjai: Vezsnyei Adrienn (ELTE), Zólyomi Rebeka (BME), Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE) Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Villám Lilla (SE), Riczkó Gabriella (PPKE), Tóth Dalma (NYE),Marija Cicic (University of Novi Sad). Csapatvezető: Leiszt Máté; edző: Böcz Dávid

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 pont (9:3 szettarány), 2. Csehország 6 (8:6), 3. Tajvan 4 (6:7), 4. Argentína 0 (2:9)

 

Folytatás Kanada ellen, kedden este 20 órakor, ahol a tét már a négy közé kerülés lesz.

 

 

Vízilabda (női) - Japán-Magyarország 7-18 (2-3, 2-3, 1-5, 2-7) 

A magyar női egyetemi vízilabda válogatott harmadik mérkőzésükön is fölényes sikert arattak, hiszen Franciaország és Csehország után Japán legyőzése sem okozott akadályt. Elsöprő fölénnyel, magabiztosan 18:7-re győzték le ázsiai ellenfelüket. Hétfőn 13:30-ko Kanadával mérkőznek meg, mely az „A”-csoport utolsó összecsapása lesz.

 

Gólszerzők: Máté Zsuzsanna (ELTE) 3, Kövesdi Vivien (TE) 3, Kuna Szonja (TE) 2, Brezovszki Gerda (DUE) 2, Farkas Tamara (DUE) 2, Garda Krisztina (SZIE) 2, Hertzka Orsolya (California State University), Gémes Anett Alexa (DUE), Huszti Dóra (DUE), Mucsy Anna Mandula (BGE)

 

A keret:

Kapusok: Kiss Alexandra (DUE), Lekrinszki Gina Petra (DUE)

Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda (DUE), Farkas Tamara (DUE), Garda Krisztina (SZIE), Gémes Anett Alexa (DUE), Gerendás Matilda (SE), Hertzka Orsolya (California State University), Huszti Dóra(DUE), Kövesdi Vivien (TE), Kuna Szonja (TE), Máté Zsuzsanna (ELTE), Mucsy Anna Mandula (BGE)

 

 

Női kosárlabda – Magyarország – Argentína 76:62 (10-18; 26-10; 18-13; 22-21)

A 9-16. helyért folytatta ma szereplését a magyar női egyetemi kosárlabda válogatott az Universiadén az ellen az Argentína ellen, amely mindhárom csoportmérkőzését elvesztette. Sorrendben Portugáliától (64-50), Oroszországtól (70-56) és Romániától (56-37) maradtak alul. Szerencsére és a lányok remek csapatmunkájának köszönhetően velünk sem járt másképp. Kosárlabda válogatottunk 76:62 aranyú győzelmet aratott Argentína felett, így a 9-12. helyért folytathatjuk a küzdelmet a szlovákokkal, akiknek csak egy ponttal sikerül megverniük a kanadaiakat.

A lányok hétfőn 13:00 lépnek pályára a szlovákok ellen.

 

Vívás - Hatodik és nyolcadik helyezés csapatban

Délelőtt 10:00-tól női párbajtőr csapatunkért szurkolhattunk: Csonka Valéria (SZIE), Gonda Borbála (SE), Várnai Vivien (EKE). A lányoknak a nyolcaddöntőben sikerült 45:41-re legyőzni Svájcot. A negyeddöntős folytatásban viszont alulmaradtak 40:26-ra a favoritnak számító olaszok ellen, és ezzel a nyolcadik helyen végeztek.

Délután 13:00-tól férfi kardozóink: Kossuth Bálint (BGE), Kovács István (BGE), Péch Miklós (BCE), Bellovicz Gábor (TE) léptek pástra. Ilyen közel még egyszer sem jártak vívóink az esetleges éremhez a nápolyi Universiadén, mint a csapatversenyek első napján. A férfi kardcsapat előbb a nyolcaddöntőben egy kínkeserves 45:43-mal búcsúztatta Thaiföldet, majd Románia következett a négy közé jutásért. A mieink gyakorlatilag végig vezettek, Kossuth Bálint kiemelkedően vívott, ám ezúttal kicsit magára maradt, sajnos, a társak nem tudták megőrizni az előnyt, a vége 43:45 lett. Az Universiade vívóversenyeinek kissé furcsa szabályzata alapján a folytatásban nem kellett vívni, így az egyéni helyezésszámok alapján a 6. helyen végzett a csapat.

Az Universiade hétfőn a férfi párbajtőrcsapatok és a női tőrcsapatok versenyével folytatódik.

 

 

Úszás

Délelőtt ahogy már megszokhattuk az előfutamokat és a középdöntőket rendezték meg az úszóknál, melyben több magyar egyetemista is érdekelt volt. Kutasi Máté (TE) 200 m mell döntőjében 5. helyezést ért el új egyéni csúccsal. Szentes Bence (SZE) 50 m háton pedig 8. lett a döntőben.

Holnap férfi 200 m hát és női 200 m mell versenyszámokban vagyunk érdekeltek.

 

 

Judo - csapatversenyek

A judotorna utolsó napján, vasárnap férfi csapatunk Csehország ellen magabiztos győzelemmel kezdett (3–0 – Boros Bence (PTE) és Kurtán Zsombor (BME) nyert, Végvári Martinnak (TE) pedig nem volt ellenfele), ám a második fordulóban alul maradt Oroszországgal szemben (1–3 – Boros Bence (PTE) nyert, Végvári Martin (TE), Kurtán Zsombor (BME) és Tóth Krisztián (TE) veszített), s ezzel kiesett a küzdelmekből.

 

A nőknél a mieink a nyitómeccsen szoros küzdelemben alul maradtak Horvátországgal szemben (2–3 – Knetig Emőkének  (PTE) nem volt ellenfele, Balogh Daniella (PTE) nyert, Lőrinc Renáta (ELTE) és Kárpáti Emese (KGRE) veresége mellett a 63 kilogrammban nem tudtunk versenyzőt indítani, így alakult ki a végeredmény), s nem folytathatták a küzdelmet.

 

Tenisz (női)

Buczkó Emma (PTE) a 4. helyen kiemelt kínai egyetemistával csatázott a továbbjutásért a center pályán, de sajnos 6:3, 6:3-ra kikapott.

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink