114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nyíregyházi siker a keleti csúcsrangadón

A hét legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a keleti csoport két éllovasának, a vendéglátó Miskolcnak és a Nyíregyházának az összecsapása volt a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál.

A szép számú közönség, fordulatos, színvonalas játékot láthatott, a rangadó végén a vendégek örülhettek. Az Eger magabiztos győzelmet aratott az ELTE otthonában, a Szeged pedig jó második negyedével verte a Medikust. Nyugaton hazai siker született  BME-MAFC - SMAFC "nosztalgia rangadón" a TF Veszprémben, a Szombathely - nagy csatában - Mosonmagyaróváron nyert. A "baranyai belharcot" simá nyerte a PEAC.


Keleti csoport:

ELTE-BEAC - EKE Eger 60-95 (16-29, 17-18, 16-26, 11-22)

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi keleti csoport, Tüskecsarnok  V.: Gaál, Nagy-Pál.

ELTE-BEAC: MOKOS 11/3, GYURCSÁNYI 22/15, Koncz 5, Debreceni J. 3, Czibula 9. Csere: Somosi 6, Mayer 2, Molnár 2, Sveda. Edző: Varga Zsolt.

Eger: MÉSZÁROS B. 9/9, SZABÓ G. 21/15, UNGI 20, Illés 8, CSÁKVÁRI 11. Csere: Megyes 3/3, Beák 2, VARGA I. 8, HORVÁTH R. 9, Bürgés 2, Veres 4. Edző: Váczi Péter.

4-0-lal kezdtek a hazaiak, majd Ungi Keve középtávoli találataira építve egy 13-3-as rohammal fordított az Eger. Gyurcsányi Péter kosaraira építve egy 8-0-lal feljöttek a hazaiak, de a nyitó etap második fele egyértelműen az Eger csapatáé volt. A vendégek labdaszerzések után Csákvári Csaba ziccereivel, felállt védelem ellen pedig Mészáros Bence Szabó Gábor tripláival elhúztak.

A második negyedben időnként könnyelműsködtek az egriek, az ELTE-BEAC Gyurcsányi, valamint Czibula Bence révén kiegyenlítetté tették a játékot.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, egri oldalon szépen megoszlottak a terhek, a hazaiakat ekkor Mokos Dániel próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén egy 6-0-s egri rohamra egy 7-2-essel felelt az ELTE-BEAC, de az ezt követőn 8-0-s egri "részhajrával" 24 pontosra nőtt a vendégek előnyt, és ezzel eldőlt a találkozó amelynek nagy részében a hazai gárdára az akaratát rákényszerítő Eger fölényes győzelmet aratott.

Varga Zsolt: Sajnos álmosan kezdtünk és hiába próbáltunk kapaszkodni, az ellenfél hosszabb paddal kiegyensúlyozottan játszott. Gratulálok az Egernek! 

Váczi Péter: Egy jó hangulatú összecsapáson mind a két csapat mutatott szép dolgokat, szerencsére ma nekünk jobban sikerültek a megoldásaink.

Statisztika 

 

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi ESE 80-84 (22-17, 23-22, 17-20, 18-25)
Miskolc, Körcsarnok  V.: Vaszi, Sörlei.
Miskolc: TAKÁCS 27/12, SZEPESI 23/15, Kopasz 9/3, HOMOKI 8, LIPPAI 13. Csere: Varga, Orliczki M. Edző: Drahos Gábor.
Nyíregyháza: BUS 17/3, CZURA 30/6, Vida 4, OLÁH  23, GÁSPÁR  10. Csere: Kovács Z. Mb. edző: Oláh Zoltán.

A keleti csoport két éllovasának csúcsrangadóján 5-2-es nyíregyházi vezetést követően Takács Dániel és Homoki László vezérletével egy 12-0-t "repesztettek" a vendéglátó miskolciak. Ezt követően a vendégek elsősorban a nem túl magas termete ellenére igen masszív dupla-duplát - 23 pont, 18 lepattanó - "összehozó" Oláh Zoltán révén tartották a lépést a hazaiakkal.

A második etap elején a szintén dupla-dupláig jutó Bus Iván (17 pont, 11 gólpassz) találataira építve egy 10-4-gyel fordított a Nyíregyháza, majd váltott vezetéssel haladtak a felek. A félidő hajrájában Takács 3 triplát beemelve egy 11-0-as hazai rohamot vezényelt, amelynek köszönhetően 6 pontos miskolci vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A második félidőt a két Szabolcs, Szepesi és Lippai villanásai révén 10-2-vel kezdve 14 ponttal elhúztak a vendéglátók. Nyíregyházi részről Czura Attila lépett elő, s egy 12-4-es rohamot vezetve hamar 10 ponton belülre hozta övéit. A szakasz végén pedig újra jött Oláh, akinek találataival a záró etap előtt 3 pontra jöttek föl a vendégek.

Ennek elején fordítottak a vendégek, majd Szepesi és Czura triplapárbaja következett - váltott vezetése mellett. Az utolsó percben a miskolciak kiegyenlítettek, de a végjátékban a vendégek biztos kézzel értékesítve a büntetőket végül megnyerték a rangadót, amel remek hírverése volt az egyetemi kosárlabdának! 

Drahos Gábor: Kemény csatát vívtunk a keleti bajnok ellen, nagyon kevésen múlt a győzelem. Sajnos túl sok elkerülhető „négypontos” kosarat kaptunk, vagyis kihagyott tiszta ziccereink után azonnal könnyű kosarat szerzett az ellenfél. Ezek olyan koncentrációbeli hiányosságaink, amelyek miatt nem tudtunk átbillenni tíz pontos előnynél és magunkra húztuk a vendégeket. A sok hiba ellenére hatalmasat küzdött a csapat, végig nyílt volt a meccs, végül a jelenleg még rutinosabbnak mondható nyíregyháziak örülhettek. Köszönet a szurkolóknak a buzdításért, jó volt látni, érezni ilyen létszámban őket a Körcsarnokban!

Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak, igazi csapatmunka volt. nagyon örülök annak, hogy mindenki ki tudta venni a részét ezen a nehéz mérkőzésen, hiszen tudtuk, hogy a Miskolc mind hazai, mind idegen pályán nagyon erős, agresszív ellenfél. Sok sikert kívánok a Miskolcnak!

Statisztika


Szegedi RSC – DMSE 76 - 65 (18-18, 24-13, 17-19, 17-15)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V.: Nyilas, Tóth C.
Szegedi RSC: Masa 7/3. Eperjesi 5 , Kamenik 2, LISZKAI 16/3, MAYER 23/12. Csere: KÁLMÁN  17/3, Jegesi, Korcsmáros , Buj, Kubik 6, Segesvári, Szűcs Edző: Szablics Péter
DMSE: Bujdosó 11/3, Kovách 7 ,  Velkey 7/3, VESZPRÉMY 17/15. PROKAJ 15,   Csere: Cseh 2, Malkócs, Mászlé, Papp 6, Rácz.  Edző: Kovács István

A mérkőzést Veszprémy Zoltán távoli találataira építve a vendég együttes kezdte jobban, de hamar sikerült rendezni a sorait a Szegednek, amely Mayer Ákos vezetésével felzárkózott, végül kiegyenlített küzdelemben 18-18-ról indult a második negyed. A vendég együttes számára nehezen indult a játékrész, a Szeged védekezése egy ideig olajozottan működött, jó ideig képtelen volt pontot szerezni a DMSE. A félidő hajrájában ugyan Prokaj Bálint palánk alatti játéka révén kiegyenlítetté tette a játékot a debreceni együttes, de így is 10 pont fölötti szegedi előnnyel fordultak a felek. Szünet után ismét kiegyenlített lett a játék, mindkét csapatnak akadt jó periódusa, ám erre rendre felelni tudott a másik fél, így végül a második negyedben szerzett nagyobb előnyének köszönhetően a hazai csapat szerezte meg a győzelmet.

Szablics Péter: Egy jó hangulatú mérkőzést játszottunk, ahol sajnos sok hibát vétettünk a védekezésben, de végül nyerni tudtunk! Gratulálok az ellenfélnek, és persze a csapatomnak is!

Kovács István: Egy jó mérkőzést játszottunk, ahol méltó ellenfélre találtunk. Gratulálok a csapatomnak, végig jól küzdöttek. Örülök, hogy végig szoros mérkőzést sikerült játszanunk. Elismerésem a Szegednek, megérdemelték a győzelmet.

 

Nyugati csoport:

Veszprémi ESC - TFSE 50-72 (9-24, 11-15, 14-22, 16-11)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok V: Sebesi, Prieger
Veszprémi ESC: NOVÁK P. 16/3, Kacskó 4, Schmitz, Grifatong M 4, TAKÁCS A. 16. Csere: Penksza 2, RÉPÁSI 8. Edző: Mónus Péter
TFSE: SINKOVITS 8/6, PETRUCSIK 9, HARIS 24/18, NOVÁK B. 8, PINTÉR D 18.  Csere: Világi 2, Mező , Kovács M 3/3 Edző: Juhász Tamás

Elejétől kezdve jó iramú mérkőzést láthattak a nézők. A TF kezdett jobban, 15 ponttal elhúzott. A 2 negyed kiegyenlített, sok hibával tarkított játékot hozott, amelyben ha szűken is, de növelni tudták előnyüket a vendégek. A 3. negyedben a TF védekezést váltott és ez ellen a hazaiaknak nem volt ellenszerük, sorra maradtak ki a veszprémi kísérletek. A 4. negyed is hasonló játékot hozott, így a végén a TF megérdemelt győzelmet aratott. A TF részéről a Haris Róbert - Pintér Dávid duó  szállította a pontokat, előbbi 24 pontot 8 gólpasszt, utóbbi pedig 18 pontot és 7 lepattanót tett a közösbe, de valamit mindenki hozzátett a vendégeknél a győzelemhezhez. Hazai oldalon Takács András - Novák Patrik duónak nem volt pontszerzésben méltó segítsége. Előbbi 16 pontos 12 lepattanós dupla-duplával zárt,, utóbbi 16 pontig és  8 lepattanóig jutott. Répási Roland 8 pontjával és 9 lepattanójával nem sokkal maradt el a dupla-duplától. .

Mónus Péter: Gratulálok ellenfelünknek és a csapatomnak. Az első negyedbeli gyenge játékunk és védekezésünk eldöntötte a mérkőzést. Örülök viszont, hogy a védekezés váltásunk bejött és az előző mérkőzésekhez képest sokat javult, és hogy végre nem engedtünk sok támadó lepattanót. Viszont ilyen gyenge dobószázalékkal senki ellen nem lesz esélyünk.

Juhász Tamás: Örülök a győzelmünknek. Gratulálok ellenfelünknek. A mérkőzés úgy alakult, ahogy terveztük. Készülünk a további mérkőzéseinkre, hogy a kitűzött célunk elérjük.

Statisztika 

PTE-EME Petőfi SE - PTE-PEAC 78-122 (21-30, 14-27, 23-38, 20-27)

PTE-EMES Petőfi SE:  Komlódi 5/3, Fülöp Zs. 9/3, Szavai P. 8/6, GYŐR 9, KÁRPÁTI B.  12/6. Csere: Sütő 4, Kovács A.  1, Kövecs 7/3, Fülöp Cs.  4, PUNGOR 17/12, Füzy M. 2, Mészáros M. Edző: Sipos Ádám.

PTE-PEAC: Buday-Sántha 12/3,  BERKICS 14/6, BOKOR Z. 10/6, BÍRÓ L. 21/3, KIS M.  19  Csere: FÖLDES 17/9, BENKE 6, Lukács Sz. 9/3, MÁNDITY 14/9.  Edző: Bán Gábor.

Pontgazdag mérkőzést játszott egymással a két csapat, amelyen a játékvezetőknek nem sok dolguk akadt, sportszerű találkozót vívtak a felek. A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, az első negyed nagy részében tartani tudta a lépést a PEAC-cal. Mindkét edző forgatta csapatát, a PEAC folyamatosan növelte előnyét, de ez nem szegte kedvét egyik Petőfi játékosnak sem. A második félidőben szintén hozott mindkét fél részéről  látványos megoldásokat, szép kosarakat. Összességében elmondható, hogy jó hangulatú összecsapást láthattak a nézők. Ez sok szituációban megmutatkozott, például a mérkőzés utáni gratuláció alkalmával. Barátok találkoztak a pályán, az összecsapás megérdemelt, magabiztos vendég sikerrel végződött. A PEAC centere, Kis Milán 19 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával zárta a baranyai derbot.

Sipos Ádám Szerencsére mindenki hadra fogható volt, mindenki tudott játszani és hozzátenni a mérkőzéshez. Gratulálok a PEAC-nak!

Bán Gábor: Jó hangulatú mérkőzésen sikerült a hazai csapatot már az első félidei játékunkkal megverni. Gratulálok a csapatoknak, további sok sikert kívánok a bajnokságban!

Statisztika 


Mosonmagyaróvár, Széchenyi Egyetem - SzoESE 76-84 (25-24, 16-19, 21-15, 14-26)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok  V: Surányi, Rokob K.
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: Tóth 7, KÁMÁN 24/9, GEIGER 27/3, Baruta 10/3, Nagy 6. Csere: Mándity, Iváncsics 2.  Edző:Laky Tibor
SZOESE: Tóth D. 4, MÉSZÁROS 22/3, Földesi 8/6, Karagity 9, PERÁK 21. Csere: Czukor 6, RÁTVAY 8/6, Gábor 6.  Edző: Kéri Péter

A bajnoki címre törő, szombathelyi alakulat látogatott a Lajta partjára, a bajnokságban fekete lónak számító Mosonmagyaróvár otthonába. A vendéglátók, különösen hazai pályán minden csapat számára nagy fejtörést okoztak az idei szezonban, így egy igazán parázs, jó mérkőzésre volt kilátás. Az előzetes várakozásoknak megfelelően, nagy iramú, ezért jó néhány hibával is tarkított találkozón fej-fej mellett haladtak a csapatok, ahol a végjátékban kissé jobban koncentráló Szombathely szerezte meg a győzelmet, amelyhez Perák Denis 21 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával járult hozzá.

Laky Tibor: Egy végig kontrollált, jó iramú mérkőzést veszítettünk el a szoros végjátékban. Nagyon sok támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek, a második szándékú pontok döntöttek, a jövőben ezen javítanunk kell. Gratulálok a csapatomnak a nyújtott teljesítményhez!

Kéri Péter: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Sajnos viszonylag későn érkeztünk meg a mérkőzés helyszínére, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. Igazán jól öt percet kosárlabdáztunk, ami szerencsére elég volt a győzelemhez.

Statisztika 

BME-MAFC - SMAFC 64-53 (19-13, 16-7, 17-14, 12-19)

Tüskecsarnok, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi nyugati csoport V,: dr. Szakáll, Lázár.

BME-MAFC: Dobos 7/3, SZÁLAS 16/12, Mihalics 7/3, ANDRÁSSY 10/6, TÓTH L. 12. Csere: Tálos 3/3, Velenyák, FEHÉR Á, 5/3, Balogh 4. Edző: Bagi Melinda.

SMAFC: HORVÁTH CS. 4, Szegedi, BERNECZEI 35, Tukovits 4, Rátvay B. 3. Csere: SZÉPLAKI 7/3, Kőfaragó, Blahó. Edző: Rátvay Tamás.

Kiss Lajos a hazai, Nagy Gergő pedig a soproni együttesből hiányzott, Andrássy Géza NB I B-s meccsről, Rátvay Balázs pedig az U18-as válogatott edzőtáborából érkezett a találkozóra, amelynek 4. percében a soproniak vezettek 7-4-re, de úgy is mondhatnánk: Berneczei László vezetett Dobos Viktor ellen 7-4-re. Kettejük dobópárbajába elsőként Tóth Lóránt "szólt bele", majd támadó pattanók utáni kosarakkal fordítottak a hazaiak. Berneczei egymaga próbálta versenyben tartani a soproniakat, ám a szakasz végén Andrássy két triplájával ellépett a hazai gárda.

A második szakaszban agresszív, szervezett védekezésével a BME "megfogva" Berneczeit 7 ponton tartotta a soproni csapatot. Ehhez  az is kellett, hogy a vendégek több büntetőt elrontsanak. Az addig nem túl jól célzó hazai együttesből e szakaszban Dobos, valamint a cserepadról érkező Tálos András, továbbá Mihalics Gábor is beemelt egy-egy triplát, így megnyugtató, 15 pontos előnnyel térhettek pihenőre a hazaiak.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, majd Szálas Gábor két találatával közel 20 pontosra nőtt a hazai előny. Ekkor zónára álltak át a vendégek, ami megtörte a hazai együttes lendületét, állandósult a 15 és 20 pont közötti különbség.

A záró etap elején a dupla-duplával záró Tóth L. (12-12 pont és lepattanó) találtával 20 pontosra nőtt a vendéglátók előnye. Ekkor azonban egy 6-0-lal közelítettek az "izmos" dupla-duplával záró Berneczei (35 pont, 14 lepattanó) vezette soproniak, akiknél Széplaki Zsolt jelentkezett triplával. Utána Fehér Ákos 1 valamint Szálas két hármasával eldöntötte a meccset a BME-MAFC, a végén az utolsó pillanatig küzdő soproniak valamit "kozmetikáztak" vereségükön.

Bagi Melinda: Örülök a győzelemnek.

Rátvay Tamás: "Vékonyka" kis csapatom tisztességgel helytállt, a zóna bejött, de a meccs kritikus időszakában Andrássyval nem tudtunk mit kezdeni.

Statisztika 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink