114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

"Nyerő" 21-es keleten, 100 fölötti "tempó" nyugaton a nőknél a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokságban

Két halasztott mérkőzést és egy aránylag izgalommentes játékhetet hagyott maga mögött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság mezőnye a hölgyeknél. A keleti csoport két találkozóján a 21 volt a nyerő szám, az ELTE remek első félidejének köszönhetően a Semmelweis Egyetem, a Miskolc pedig pazar második negyede révén a Szeged együttesét verte 21 ponttal. A nyugati csoport két mérkőzésén jóval nagyobb volt a különbség, a Győr a Ludovika Csata, a Közgáz pedig a SMAFC csapatát győzte le fölényesen, s a nyugati "nyertesek" 100 pont fölé jutottak.

Keleti csoport:

 

ELTE-BEAC -  Semmelweis Egyetem  80 - 59 (24-11, 22-14, 14-12, 20-22)

Budapest, Tüskecsarnok 15 néző. V.: Nagy-Pál, Nagy

 

ELTE BEAC: VARGA A. 13/9, Simoncsik 8/6, LENDÉR 17/6, Nagyi 2, Tarnai 6. Csere: Simon 5/3,  Kiss 4, FABINI 13, Biszák 2, Takács 10. Edző: Laklóth Anna, Zsoldos András

Semmelweis Egyetem : Novák 8, Jakobszen 8, Gangl 11/3, Hámory 2, Opitz 8. Csere: KISS M. 10/6, Pálmai 1, Buzinkay 3/3, Szabó 8. Edző: Weisz Miklós

 

Az ELTE csapata lendületes, magabiztos, jó játékkal kezdte a mérkőzést. A jó védekezésből sok labdaszerzésnek köszönhetően játékosai gyors, könnyű kosarakat tudtak dobni. Ennek megfelelően az első negyed után 24-11 állt az eredményjelzőn. A játék képe sokat  a második negyedben sem változott, a vendégek továbbra sem  tudtak igazán kibontakozni, így a hazaiak tovább növelték az előnyüket, szünetben már több, mint 20 ponttal jártak a SOTE csapata előtt (46-25).

Fordulást követően a SOTE védekezést váltott, és ez bejött a vendégeknek. Hatékonyabb védekezésből a támadójátékuk ritmusa is feljavult, jobban, pontosabban játszottak, mint az első félidőben,  így a azünet után felváltva estek a kosarak. A rengeteg helyzetet hagytak ki, és védekezésük is szétesett,  a SOTE  az utolsó negyedet megnyerte, de a biztos hazai győzelmet nem tudta kétségessé tenni. 

 

Laklóth Anna: - A remek első félidei produkció eldöntötte a mérkőzést, azt öröm volt nézni. Ezzel szemben a második félidő igencsak szenvedősre sikeredett, annak igyekszünk gyorsan még az emlékét is kitörölni. A végeredménynek örülök, a mutatott játéknak kevésbé, de igyekszem nem telhetetlen lenni! Gratulálok a lányoknak az első húsz percben mutatott teljesítményhez és a győzelemhez!

Weisz Miklós: - Kellett egy félidő mire felvettük a meccs ritmusát. Sajnos ismét nagy előnyt adtunk az ellenfélnek, amit nem sikerült ledolgozni. Jó volt látni viszont, hogy a lányok nem adták fel és küzdöttek a végéig.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_622

 

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 73-52 (19-14, 23-9, 20-15, 11-14)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. V.: Vaszi, Takács

 

Miskolci Egyetem: Takács 5/3, SZEGECZKI 22/3, KECSKÉS 10/6, Balázs 7, SIKORA 15. Csere: NAGY E. 10, Papp 4, Sabadin. Edző: Lippai Szabolcs

Szegedi RSC: SZABÓ B. 14, Győri 6, Lovrity 13/3, FODOR 7, Váradi 6. Csere: Kendl 5/3, Kovács 1, Kurinszki. Edző: Földi Alexandra

 

Nagyon nagy iramban kezdődött a mérkőzés. Kezdetben a hazai csapat pontosabban dobott, így gyorsan ellépett 8 ponttal. A szegedi lányok sem hagyták magukat, a nyitó szakasz második felében színvonalas "adok-kapok" csata alakult ki a csapatok között - a negyed végén 5 ponttal vezettek a hazaiak. A második játékrészben a Miskolci Egyetem sebességet váltott és valósággal állva hagyta a szegedi lányokat. A szakaszt egy 12-2-es bő 4 perccel kezdte, és egy 10-1-es 9-1-es bő 3 perccel zárta,  így egy híján 20 pontos előnnyel mehetett pihenni a hazai csapat. A szünet után a vendégek nem hagyták, hogy jelentős mértékben nőjön a különbség, jól küzdve kiegyenlítetté tették a játékot a vendégek, de parádés második negyedének köszönhetően biztos győzelmet aratott a miskolci együttes, amelyből Sikora Emőke 15 pontos és 11 lepattanós dupla-duplával vette ki részét a sikerből.

 

Lippai Szabolcs: - Elsőre nagyon jó mérkőzést játszottunk, kisebb hibákkal, de mind védekezésben, mind támadásban megvalósítottuk, amit szerettünk volna. Gratulálok a lányoknak, szép kezdés volt! Sok sikert a szegedieknek a továbbiakban!

Földi Alexandra: - Gratulálok az ellenfél csapatának, ma ennyivel jobbak voltak. Kár a második negyedért, talán kerülhettünk volna közelebb is, ha ott fegyelmezettebben játszunk. Emellett jár a dicséret a saját csapatomnak is, a lányok végig tisztességesen küzdöttek a nagyobb különbség ellenére is, és extra pillanataik is akadtak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_623

 

Halasztott mérkőzés: Nyíregyházi ESE - TFSE

 

Nyugati csoport:

 

Ludovika-Csata - UNI Győr SZESE 28-105 (10-25, 12-28, 4-33, 2-19)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Káré, Gruber.

 

Ludovika-Csata: Borza 6/3, Arnóczki 4, Sanyi, Kovács 2, SÜLE 10. Csere: Nemessályi 4, Mikula 2. Edző: Bódi Ferenc

UNI Győr SZESE: BAFFY 23/15, Horváth 11/3, PERL 26/6, Szűts, Nagy R. 8/3. Csere: ROZMÁN 9/3, Bánszegi 8, RÁCZ 16, Inczédi, Rabi 2, Pozsgai, Király 2. Edző: Barthalos István

 

Az előző fordulóban, Sopronban vereséget szenvedő budapestiek először szerepeltek az idei bajnokságban hazai pályán. Az első percekben még egyenrangú partnerei voltak a csoport egyik favoritjának, a teljes kerettel érkező győri csapatnak. A második negyedtől kezdett "nyílni az olló", azaz fokozatosan került egyre nagyobb és nagyobb fölénybe a győri csapat. A vendégek szebbnél szebb akciókat vezettek, a 10 gólpasszig jutó Rozmán Lilla ügyesen szervezte a vendégek játékát, Baffy Fanni pedig remek dobóformát fogott ki (5/7 tripla). A végére már csak az maradt a kérdés, hogy a Győr eléri-e a 100 pontot, ez is sikerült nekik. Érdekesség, hogy a mérkőzésen az egyetlen duplát elérő játékos Süle Gebriella (10 pont, 12 lepattanó) személyében a nagy különbséggel alulmaradó hazai csapatból került ki.

 

Bódi Ferenc: - Kijött a két csapat közötti technikai tudásbeli és létszámbeli különbség. Abszolút tükröződik az eredményen, hogy ellenfelünk még a kispadról is tudott behozni élvonalbeli játékost. Gratulálok a Győrnek.

Barthalos István: - A szezonban először volt teljes a keretünk, örülök, hogy az A csoportos keretből Baffy Fanni és Rozmán Lilla is tudott csatlakozni. A korábbi évek kemény ütközetei alapján nehezebb mérkőzésre számítottam. Elnézést kérek a Csatától az egész mérkőzésen tanúsított agresszív védekezésért.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_624

Közgáz - SMAFC 101-40 (23-15, 23-10, 29-7, 26-8)

Budapest, Kinizsi u. 20 néző. V.: Lázár, Gombos

 

Közgáz: HERENDI 9/3, Doktor 2, Szammer 6, PFANDLER 16, RYAN 24. Csere: Messinger 4, GALBA 12, Strupka 2, Szanthoffer 2, ZANA 18/3, GÁSPÁR 6. Mb. Edző: Vladár Csaba

SMAFC: Gombkötő 11/3, PADOS 12/6, Németh B. 11, Czirják 6, Takács K. Csere: Kovács K., Besenyei Edző: Márkus Tamás

 

Bár a múlt héten a soproni lányok megszerezték a új rendszerű egyetemi bajnokságban első győzelmüket, a Közgáz számított esélyesnek, és ehhez méltóan is kezdett: a palánk alá rendre jó ütemben belépő, s ügyesen megjátszott Ryan Júlia vezetésével gyorsan ellépett 14-4-re. Zónára váltottak a soproniak, s ezzel megtörték a hazai csapat lendületét. Bátor betörésekből, büntetőkből szerzett pontokkal egy 7-0-s szakaszt bemutatva szorossá tették a meccset. A szakasz végén Galba Eszter kosaraival végül 8 pontos előnyt szerzett a Közgáz. A második etap elején Zana Klaudia jóvoltából tudta növelni előnyét a Közgáz, bár a soproniak elsősorban Pados Kitti révén bravúros triplákkal még próbálták tartani a lépést a hazaiakkal. A félidő hajrájára elfáradtak a vendégek, szünetre 20 pont fölé nőtt a hazai előny. Térfélcsere után a játékosait folyamatosan "forgató", frissen tartó, a soproniakat időnként egész pályás letámadással is fárasztó Közgáz végül fölényes győzelmet aratott. A mérkőzésen az egyetlen dupla-duplát a soproniak játékosa, Németh Boglárka (11 pont, 10 lepattanó) érte el, ami dicséretes, de az összképet azért árnyalja, hogy pontjait 18 kísérletből érte el, és 12 eladott labdája is volt.

 

Vladár Csaba: - A soproni csapat üde színfoltja lehet a bajnokságnak. Amíg bírták erővel, ügyesen játszottak, de kihasználva a "hosszabb" kispadunkat végül biztosan nyertünk, gratulálok mind a két csapatnak.

Márkus Tamás: - Jó ritmusban kezdtünk, a mérkőzés elején dobásaink is beestek. Később, főleg a második félidőben mind fejben, mind fizikálisan elfáradtunk, megmutatkozott, hogy kevesebben vagyunk. A vereség ellenére, ha kicsit is, de úgy érzem, léptünk előre mind támadásban, mind pedig védekezésben. Gratulálok a Közgáznak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_623

 

Halasztott mérkőzés: PTE-PEAC - SzoESE

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink