114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Novemberben Félmaraton MEFOB - ismét a Tudás útján

„A Tudás útja” futóversenyen ez évben is két távon állhatnak rajtvonalhoz a futók. A mezőny november 8-án, ismét 11 órakor indul a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni táv nyitott lesz, itt mérettetik meg magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság versenyzői, valamint a hallgatói csapatok mellett rajtvonalhoz álló felsőoktatásban dolgozó férfi és női csapatok is.

 

Kétfajta távot lehet majd a futóversenyen teljesíteni. Az Akadémiai 6 kilométeres táv a Magyar Tudományos Akadémiáig tart, míg a 21,1 km-es félmaratoni táv a Duna-parton felfűzve az ott található egyetemeket érintve tér vissza a célba, a Semmelweis Egyetem elé.

A futók nettó idejét chipekkel mérik majd és orvosi felügyelet is segíti a versenyzést. A célba érkező versenyzők teljesítményükért befutóérmet kapnak, hiszen a felsőoktatásban a szabadidős sportolást népszerűsítő Sport Pont Programhoz is csatlakozó eseményen nem csupán az eredményt értékelik, a részvételt is díjazzák.

Emellett természetesen minden távon és minden kategóriában nemenként az 1-3. helyezettek érem- és oklevél díjazásban is részesülnek majd. A díjakat ismert közéleti szereplők adják majd át a legkiválóbb teljesítményt nyújtó futóknak. A versenykiírást a MEFS honlapján hamarosan közzétesszük.

 
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink