114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női röplabdásaink a legjobb négy között - Universiade 7. napi összefoglaló

 Női röplabda – Magyarország – Kanada 3:0

Talán az eddigi legkönnyebb mérkőzését játszotta a négy közé jutásért női röplabda csapat. A kanadaiak a harmadik játszmában szorongatták meg legjobban a mieinket, de ekkor is mindössze 18 pontig jutottak. Az elődöntőben a házigazda olaszok várnak csapatunkra szerda este.

Leiszt Máté: Lehetne szakmailag elemezni a mérkőzést, de a legfontosabb, hogy a lányok elhitték, hogy győzhetnek. Ez a csapat nagyon megérdemlte a négy közé jutást. A lányok kitették a szívüket a pályára, bízom benne, hogy közülük néhány ott lehetnek majd az augusztusi röplabda Európa-bajnokságon is. Nagyon jól esett lányoknak, hogy ilyen sok magyar volt itt szurkolni a csarnokban. Ígérem, hogy az olaszok ellen sem fogunk félni.

 

Atlétika

Atlétáink az alábbi versenyszámokban voltak ma érdekeltek: férfi gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norbert (DE) révén, aki 77.48-al kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe. Női 400m gátban pedig Nádházy Evelin (SZIE) döntőbe jutott.

 

Úszás

Szurovcsják Ivett (NYE) női 50 mell versenyszámban a 16. helyen végzett 3:02.1-es idővel.

Bonecz Boglárka (Florida State University) női 200 pillangón 2:17.61-es idővel a 16. helyen végzett.

Vívás

A női kardcsapat Kelecsényi Mirabella (BGE), Kern Bianka (BGE), Záhonyi Petra (BME) hetedik helyezésével értek véget a nápolyi Universiade vívóversenyei. A férfi tőrcsapat Bányai Botond (BME), Bellovicz Gábor (TE), Kiss Dániel (University of Notthingham), Liszkai Tamás (OE) 10. lett, így érem nélkül tér haza a magyar vívó küldöttség.

 

Taekwondo

Patakfalvy Csenge (BCE) az 57 kg-osok között képviselte hazánkat és a legjobb 16 közé verekedte be magát, legyőzve a német ellenfelét, de a mexikóitól kikapott, így nem jutott tovább.

 

Íjászat

Banda Árpád (OE) olimpiai íj kategóriában Orosz Viktor (BME) pedig csigás íjászatban indult az Universiadén. Az előselejtezőből mindketten tovább jutottak, így holnap a döntőbe jutásért harcolnak.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink