114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság - Évzáró az éllovasok sikereivel

Két halasztott mérkőzést játszottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az "évzárón" pályára lépett a két csoport éllovasa, s mindkettő lezárta a 2020-as évet. A keleti csoportban a TF 20 triplát szerezve biztosan verte a miskolci együttest. Nyugaton a Szombathely a 3. negyed közepéig jól tartotta magát Győrött, de a folytatásban a listavezető fokozatosan felőrölve ellenfele ellenállását végül 21 ponttal nyert.

Keleti csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

TFSE - Miskolci Egyetem 101-54 (25-13, 30-15, 22-15, 24-11)

Budapest, Alkotás u., zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Nagy-Pál

 

TFSE: BOROS 11/3, Bernáth 5/3, KENYERES 14/6, HERMAN 26/15, KIRÁLY 11/9. Csere: HANTI 14/6, Dömötör 5/3, Szeitl 6/6, BURJÁN L. 9/9, Benke. Edző: Hegedűs Péter

Miskolc: Kecskés, SZEGECZKI 18, Tóth B. 6, Kababik 3, SIKORA 19. Csere: NAGY E. 8, Papp Sz. Edző: Lippai Szabolcs

 

Első két támadása után 5-0-ra vezetett a Miskolc, ám erre Király Andrea 3 triplájára építve egy 19-2-vel felelt a TF, amely megnyugtató előnyt szerzett. A második szakasz elején Sikora Emőke kosaraival próbált csatlakozást találni a miskolci együttes a hazaiakhoz. Faultproblémák miatt zónára álltak át a vendégek, s ezt Hanti Daniella és Herman Alíz és Kenyeres Anett vezérletével triplákkal dobta át a TF, amely sokkal jobb dobóformát mutatott, mint egy hete az ELTE-BEAC ellen: egy félidő alatt több pontot szerzett, mint egy hete az egész mérkőzésen. A nagy különbség miatt a második félidő már eléggé edzőmeccs-jelleget öltött, annak is a könnyedebb, játékosabb fajtájából. A hazaiak továbbra is jól dobtak, 40%-os hatékonysággal összesen 20 hárompontost emeltek be, a vendégeknél - akiknél Sikora végül 19 pontos és 12 lepattanós dupla-duplát ért el - Szegeczki Nóra és Nagy Eszter vetette észre magát néhány ügyes megoldással.

 

Hegedűs Péter: - Örülök, hogy ezen a mérkőzésen a jelek szerint visszataláltunk a régi dobóformánkhoz, és annak is, hogy néhány ki nem kényszerített eladott labdát leszámítva a lányok megvalósították, amit megbeszéltünk. Gratulálok a helyenként ügyesen kosarazó Miskolcnak, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

Lippai Szabolcs: - Gratulálok a TF-nek, megmutatkozott a két csapat játékosainak edzettségi állapota közötti különbség. A hazaiak gyorsabbak voltak és jobban dobtak, de nem lehetek elégedetlen a lányokkal, akik végig küzdöttek, hajtottak, mindent kiadtak magukból. Remélem, majd otthon jobban meg tudjuk nehezíteni a TF dolgát.

 

 

Nyugati csoport, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

UNI Győr SzESE - SZOESE 91-70 (23-8, 26-29, 21-11, 21-22)

Győr, Városi Egyetemi Edzőcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sebesi, Káli

 

UNI Győr SzESE: Baffy 5/3, Rozmán, PERL 8/6, HORVÁTH K. 21, NAGY R.  18. Csere: HORVÁTH D. 10/3, BÁNSZEGI 11, Tóth 6, Rácz 3/3, Rabi 8, Pozsgai 1. Edző: Barthalos István

SZOESE: PREISINGER 21/12, Mezősi 5 BALOGH V. 20, Sándor 4, PLÓZER 13. Csere: Jakubovics 7/3. Edző: Kollerics Barnabás

 

Évek óta kiélezett csatákat vív egymással a Győr és a  Szombathely. Az első negyedben a hazaiak gyakorlatilag átrohantak a  kevés játékossal érkező szombathelyieken, s Nagy Rebeka vezetésével megnyugtató, 15 pontos előnyt  szerzett a hazai csapat. A második negyedben magukra találtak a szombathelyi lányok, a győriek ekkor nem tudták megállítani a remeklő Balogh Viktóriát, aki egymaga 18 pontot szerzett ebben a kosarakban roppant gazdag játékrészben. A 3. negyed közepén 6 pontra megközelítette a csoport éllovasát a Szombathely, de ezt követően a vendégeknél megmutatkozott a létszámhiány. A felzárkózás nagyon sokat kivett a jól küzdő, s helyenként jól is játszó vendégcsapat játékosaiból. A negyed második felében a Győr egy 16-0-s rohamot "repesztve" 20 pont fölé növelte előnyét, s ezzel eldöntötte a színvonalas összecsapást a maga javára. Horváth Krisztina 21 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával vette ki részét a győri győzelemből.

 

Barthalos István: - Örülök, hogy létrejött a mérkőzés ebben a koronavírus helyzetben. Köszönöm a szombathelyieknek, hogy eljöttek és minden tiszteletem az övék, hogy hat játékossal is felvették a harcot. A mérkőzés egy - egy időszakában nagyon színvonalas játékot láthattunk. Meggyőzőek voltak a lányok, és örülök, hogy mindenkinek tudtam kellő mennyiségű játékpercet biztosítani. Kiemelném Horváth Kriszta játékát, aki nagyon szépen játszott a palánk alatt. Örülök a győzelemnek. Mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt és egészségben gazdag Új évet kívánok! 

Kollerics Barnabás: - Csapatom a huszonötödik percig tudta felvenni a versenyt a győri lányokkal, de sajnos a korlátozott cserelehetőségek miatt nem bírtuk tovább az iramot. Gratulálok a Győrnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_628

 

Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink