114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság: Értékes ELTE-siker, Közgáz-örömjáték az 5. fordulóban

Sajnos a héten több volt az elhalasztott, mint a lejátszott mérkőzés a  hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Egy-egy találkozót rendeztek meg a keleti és a nyugati csoportban egyaránt. A keleti csoport találkozója kifejezetten érdekes volt, a kezdésnél "beragadó" vendéglátó miskolciak a 3. negyed hajrájára ugyan ledolgozták hátrányukat, de az igen jó dobóformát kifogó ELTE-BEAC újítani tudott és értékes győzelmet aratott. A nyugati csoport találkozóján elmaradtak az izgalmak, a Közgáz egy nagyon egyoldalú mérkőzésen győzte le nagy különbséggel a Ludovika Csata csapatát.

Keleti csoport: 

 

Miskolci Egyetem - ELTE BEAC 69-80 (16-24, 22-21, 13-18, 18-17)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Vaszi, Takács

 

Miskolci Egyetem:  KECSKÉS 13/9, SZEGECZKI 16, Balázs 6/3, Nagy, SIKORA 23. Csere: Takács 6/6, Kababik 5, Papp, Sabbadin Edző: Lippai Szabolcs

ELTE-BEAC: VARGA A. 24/12, KISS A.  16/6, SIMONCSIK 9/9, NAGYI 14, Fabini 12 Csere: SIMON 5, Bizsák, Stekler Edző: Laklóth Anna

 

Az ELTE csapata nagyon jól kapta el a rajtot, 17-6-os vendég rohammal kezdődött a mérkőzés. A hazaiak időkérés után próbáltak feljebb kapcsolni, s ez sikerült is, de így is 8 pontos előnnyel kezdhette a vendégcsapat a második negyedet. A folytatásban a Miskolci Egyetem a dupla-dupláig jutó Sikora Emőke vezérletével (23 pont, 10 lepattanó) próbált felzárkózni, a második negyed kiegyenlített, s rendkívül színvonalas játékot hozott. A hazaiak 1 tudták csökkenteni hátrányukat, a fővárosi együttes 7 pontos vezetéssel térhetett pihenőre. Szünet után tovább folytatta ellenfele üldözését a miskolci együttes, s próbálkozását siker koronázta: a negyed közepén egy 7-0-s rohammal a 27. percre ledolgozta hátrányát Lippai Szabolcs együttese. Ez azonban a jelek szerint nagyon sokat kivett tanítványaiból, a szakasz hajrájában a Varga Anna (24/12 pont, 6 lepattanó) vezette, csapatszinten idegenben remekül, 53%-al triplázó ELTE-BEAC egy 12-0-s rohammal megnyugtató előnnyel várhatta a 4. negyedet. Ebben kiegyenlített játék volt, a hazai csapatnak már nem volt ereje újra szorossá tenni a találkozót, így 11 ponttal győzött az ELTE-BEAC csapata.

 

Lippai Szabolcs: - Megilletődve kezdtük a mérkőzést, ezért végig futottunk az eredmény után. A lányok nagyon küzdöttek, többször is sikerült majdnem megfordítani a mérkőzést, de nem tudtuk átszakítani a határt. Gratulálunk az ellenfélnek!

Laklóth Anna: - Látszott a lányokon, hogy nagyon megörültek neki, hogy mégis tudnak meccset játszani. Támadásban kifejezetten aktívank voltunk, agilitásunk mellé jó dobóforma is párosult. A védekezésünk hagyott még kívánnivalót maga után, de igyekszem nem ünneprontó lenni! Gratulálok mindkét hölgykoszorúnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_626

 

Halasztott mérkőzések:

Debreceni Egyetem—Nyíregyházi ESE

Szegedi RSC—TFSE

 

Nyugati csoport:

 

Közgáz - Ludovika Csata 121-22 (23-5, 22-9, 31-6, 31-5)

Budapest, Kinizsi u., zárt kapuk mögött V.: Kozma, Nagy-Pál

 

Közgáz: KATONA 16/6, HIDAS 21/3, Doktor 9/3, SZAMMER 12, PFANDLER 22. Csere: GALBA 18, Messinger 8, ZANA 12, Munkácsi 2. Mb. edző: Vladár Csaba

Ludovika-Csata: Szanyi, Borza 6, Arnóczki 10/3, Kovács A., Süle 4. Csere: Mikula, Nemessályi 2. Mb edző: Horváth Balázs

 

A Közgáz végig nyomasztó fölényben játszva, sok labdát és könnyű kosarat szerezve aratott egy híján 100 pont különbségű győzelmet, a vendégeknek egy-egy felvillanásuk akadt. Hazai oldalon több jó egyéni teljesítmény volt a találkozón, a Közgáz játékosai közül ezúttal leginkább a tripla-duplától egyetlen gólpasszal elmaradó Zana Klaudia (12 pont, 15 lepattanó, 9 gólpassz) sokoldalú játéka emelhető ki.

 

Vladár Csaba: - Végig keményen védekezve, koncentráltan játszva arattunk nagy különbségű győzelmet. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak a folytatásra - már ha lesz...Reméljük azért igen!

Horváth Balázs: - Gratulálok az ellenfélnek, minden tekintetben felülmúlt minket. A Közgáz szétfutotta csapatunkat, felállt védelem ellen pedig a lepattanókat sokkal jobban szedve jó néhány kosarat szereztek játékosai második, sőt volt, hogy harmadik szándékból. Nagyon jól játszottak, elismerésem érte!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_626

 

Halasztott mérkőzések:  

UNI GYŐR SZESE—SZOESE

BME-MAFC—PTE-PEAC

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink