114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kihívással is motiválja hallgatóit az otthoni mozgásra az NKE

Kiemelten fontosnak tartja hallgatói fittségét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és ennek megőrzéséért az online sport térben is utat mutat.

Olvasási idő: 1,5 perc

Nagyon jól tudják az NKE-nél, hogy mennyire fontos a mozgás, főleg a bezártság idején, így minden alkalmat és lehetőséget megragadnak, hogy hallgatóik figyelmét felhívják ennek fontosságára, és minden segítséget meg is adnak, hogy aki otthoni sportra vágyik, az meg is tehesse.

A rendőrtiszti képzésben a jó fizikum elengedhetetlen, ezért a részt vevő hallgatóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a kondíciójukra különösen ebben az időszakban. A Rendészettudományi Kar Testnevelési és Küzdősportok Tanszéke heti rendszerességgel készít videókat az otthoni edzéshez, melyek bemelegítéssel kezdődnek majd az egész testet átmozgató gyakorlatok következnek a végén pedig nyújtó gyakorlatokkal zárulnak - mindezt szakszerű utasításokkal a helyes kivitelezésért.

Az NKE EHÖK egy FB posztban gyűjtötte össze a legfontosabb videókat, infókat, leírásokat az otthoni edzéshez, benne komplett edzésprogramokkal, amelyek a vírusmentes időben is igazán hasznosak. 

Az NKE Sportegyesület a honlapján és Facebook oldalán is friss cikkekkel és videókkal motiválja a sportolóit valamint az egyetem hallgatóit az otthon mozgásra, néha vicces, máskor nagyon is komoly tartalmakkal. Mi több, az NKE SE eszközöket is (súlyzó, kettlebell) biztosított a hallgatói, de még dolgozói számára is, tovább támogatva az otthoni edzéseket. Hogy mindezt tervszerűen végezhessék, a sportegyesület örömmel javasol a hallgatóknak edzésterveket TRX, kettlebell, kézisúlyzó vagy saját testsúlyos gyakorlatokhoz. A szakosztályok az online edzésekért felelősek. Az NKE SE Gekko Hegy- és sportmászó Szakosztály még egy kihívást is indított: a honlapjukra feltölthető a napi aktivitás, a hallgatók pedig egymással versenghetnek, hogy ki mozog többet a karantén idején.

Bármennyire sportos vagy kezdő legyél is, az NKE támogatja, hogy a négy fal között is edzésben maradj!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik (freepik.com)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink