114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság – október 18. mérkőzései

FÉRFI KELETI CSOPORT

 

Magának tette nehézzé a Corvinus

Az első félidő hajrájában már 16 ponttal is vezetett a nyomasztó magassági fölényben lévő Corvinus, a szívósan küzdő nyíregyháziak nem adták olcsón a bőrüket

Bár Tóth Szabolcs triplájával a hazaiak szereztek vezetést, kezdetben a Corvinus nem igazán találta a jóval alacsonyabb szerkezetű nyíregyházi együttes gyors, betörésekből való kiosztásokra épülő játékának ellenszerét. A vendégek Czura és Oláh jó dobóformájának köszönhetően sokáig vezettek.  A szakasz hajrájában a Szalay-Bános kettős jóvoltából fordított a Corvinus.

A második negyedben már tudatosabban próbálta magassági fölényét kihasználni a vendéglátó, Lakosa és Nagy Szabolcs eredményessége révén a félidő hajrájában már 16 ponttal is vezetett a Corvinus. A félidő végén azonban nagy előnyük birtokában érthetetlen módon kapkodni kezdtek, s újból mindent távolról erőltettek a hazaiak. A nyíregyháziak a félidő hajrájában egy 12-2-vel Bus irányítása mellett ismét elsősorban a Czura-Oláh kettős eredményessége révén 6 pontra feljöttek.

Szünet után volt már gyorsan ellépett 10 ponttal a vendéglátó, Nagy Szabolcs pedig kehet az évad kosarát szerezte, amikor egy sikertelen triplakísérlet után a gyűrűről le, illetve felpattanó labdát remek ütemben felugorva vissza zsákolta. A szabolcsiakat ez sem törte meg, az addig inkább a szervezésben jeleskedő Bus kosárszerzésben is előrelépett, s ismét visszahozta a Nyíregyházát, amely a záró etap előtt egyetlen pont hátrányba volt. A befejező negyed első felében Szalay, a  parádézott. A vendégeknél Kovács Z. villant, s új erőre kapott Czura és Oláh - tapadt a Nyíregyháza vendéglátójára. A   végjátékban pedig Vágvölgyi Ádám villogott, ráadásul a védekezni visszarohanó Bus balszerencsésen rálépett Szalay lábfejére, s a nyíregyházi játékmesternek kifordult a bokája. A legvégén még egy technikait is kaptak a vendégek, a hosszabb kispaddal rendelkező Corvinus megérdemelten nyert, bár azzal, hogy az első félidő végén tetemes vezetésénél engedte "felállni a padlóról" ellenfelét, magának tette nehézzé a meccset. 

Közgáz SC - Nyíregyházi FSE 88-79 (23-22, 24-19, 19-24, 22-14)

 

A MEAFC is "elkapta" a címvédőt

Végig vezetett a remekül kezdő MEAFC a címvédő ellen, de a debreceniek többször is szorossá tették a találkozót. Ahogy az összecsapás eleje, a vége is a miskolci csapaté volt, amely végül 15 ponttal verte a címvédő debreceni gárdát.

A MEAFC "állva hagyta" a tompán kezdő debreceni együttest, a két Szabolcs, Szepesi és Lippai ponterőssége révén 16-4-gyel indítottak a hazaiak. A folytatásban Kósa Tamás és Szarka Dávid jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a DEAC, s a félidő végén egy 6-0-lal szorossá tette a meccset.

Az aránylag pontgazdag első félidő után a harmadik negyedben a küzdő jelleg domborodott ki. A Debrecen 5-0-lal kezdve a játékot szünet után 1 pontra feljött, de a MEAFC a szakasz közepén újított, s egy 6-0-lal ismét megugrott. A befejező negyed közepéig teljesen nyitott volt a találkozó, Kósa triplájával 3 pontra zárkózott föl a címvédő debreceni együttes. Ekkor azonban egy Galló Márk vezette 9-0-lal lerázta magáról a Debrecent a MEAFC. A csattanó a Debrecenben nevelkedett Lippai triplája volt a meccs legvégén, így 15 ponttal nyert a MEAFC, de ez a meccs korántsem volt sima, nagyon meg kellett dolgozniuk ezért a szép győzelemért a miskolciaknak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_univk_305

MEAFC - Debreceni Egyetem 85-70 (25-15, 14-18, 13-12, 33-25)

 

FÉRFI NYUGATI CSOPORT

 

Szoros meccsen veszprémi siker

Tartalékosan utazott el Veszprémbe a SMAFC, s bár hatalmasat hajrázott, végül 2 ponttal a hazai együttes nyert.

Mindkét csapat 6-6 játékossal állt fel a találkozón. A Takács-Novák duó vezette Veszprém kezdett jobban, s a kosarakban gazdag első negyedben 8 pontos előnyt szerzett. A folytatásban Nagy Gergő ponterős játékára alapozva fokozatosan csökkentette hátrányát a soproni gárda. Az üldözőverseny térfélcsere után is folytatódott. A második félidő elején Forrai révén egynelített a SMAFC, de új erőre kapott a Veszprém, s egy 8-2-vel megint ellépett, de a SMAFC újra szorossá tette a találkozót. A záró szakasz előtt Kálló kosarával 3 ponttal "mentek" a hazaiak.

A befejező 10 percet 11-2-vel kezdve 10 pont fölötti előnyt szereztek a hazaiak. A soproniak nem törtek meg, hosszú hajrát nyitottak, s a szakasz közepétől egy huszáros 16-5-ös futást bemutatva ledolgozták hátrányukat. Takács András újra a vendéglátókat juttatta előnyhöz. A végén Forrai és Nagy is bedobhatta volna a nyerő triplát, de mindkettejük dobása célt tévesztett.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_univn_306

Veszprémi Egyetem - SMAFC-NYME 81-79 (26-18, 17-21, 16-17, 22-23)

 

 Forrás: Botár László

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink