114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keresztjáték - nők

A jövő héten beindul a "nagyüzem", jönnek a kelet-nyugati párharcok a négyes döntőbe jutásért.

Tekintsünk vissza kicsit a csoportmérkőzésekre:

 

A hölgyeknél a TF, a férfiaknál a Miskolci Egyetem alakulata zára hibátlan, makulátlan mérleggel a csoportkört, mindkét nemnél veretlen maradt a keleti csoport győztese. Ha már "keleten járunk", akkor látjatjuk, hogy a hölgyeknél a két fővárosi alakulat, a TF és az ELTE-BEAC dominált a csoportban, ez utóbbi csupán a csoportgyőztestől kapott ki kétszer - ebből az egyik, az idegenbeli, a TF-pályán rendezett ütközet igazi rangadó, kőkemény, szoros csata volt. Harmadik helyre a generációváltáson áteső debreceni együttes futott be, negyedikként pedig az előző évekhez képest jelentősen megerősödő miskolci társaság, amely egy félidőn át a legjobbakkal is partiban volt. Üde színfoltja volt a csoportnak az "elsőbálozó" SOTE együttese, Szegedről pedig szintén "kiment" egy nagy generáció - az együttes korábbi meghatározó játékosa, Földi Alexandra próbálja építgetni az újat. Ez az évad a tapasztalatszerzés jegyében telt a Tisza partján, sok szoros mérkőzést vesztett el az együttes. Nyeretlenül zárt a Nyíregyháza, ám a szezon végére jelentősen csökkentek a különbségek.

Amennyire "egyértelmű" volt a női keleti, annyira kiegyenlített, kiélezett volt a nyugati csoport. Végig szoros volt a versengés a Győr-Közgáz-BME trió között. A győriek oda-vissza verték a Közgázt,  de kikaptak a BME otthonában, valamint Szombathelyen. A BME a Győr mellett a Közgázzal is "kiszúrt a Tüskében", ám - és ez, mint kiderült döntően befolyásolta a helyezéseket - erősen tartalékosan, legjobbjai nélkül kikapott a nyeretlen Ludovika Csata csapatától. A Szombathely egy bravúrt elért a győriekkel szemben, és többnyire jó meccseket játszott az élcsapatokkal, de talán szűkebb rotációs lehetőségei miatt több bravúrtra nem volt esélye. A pécsi lányok a mögöttük végző csapatokat legyőzték - Gyenge Gábor együttese erősödhet a következő évadban. A SMAFC és a Csata sajnos többnyire csak 5-5 játékossal tudta lejátszani a mérkőzéseit, mindkét együttes előreléphet a jövőben.

Ami a negyeddöntőket illeti, a TF esélyesnek tűnik a szombathelyiekkel szemben, bár, ha a SzoESE "nehéztüzérei" jó napot fognak ki, meglepetést okozhatnak. Érdekes, izgalmas lehet az ELTE-BEAC - BME-MAFC fővárosi derbi, főleg ha az utóbbi társulat az alapszakasz végi hosszabb kihagyást követően visszanyeri a szezon elején mutatott formáját. A Közgáz és a Debrecen is rendszeres résztvevője volt a négyes döntőknek az előző években - idén csak egyikük lehet ott... A győriek idegenben szereztek 6 pontos előnyt, de a Miskolc nyilván a visszavágón sem adja majd olcsón a bőrét.

 

A negyeddöntők párosításai:

2021. április 14. szerda

19.15

Miskolci Egyetem—UNI Győr SZESE

NEBF 1007

2021. április 19. hétfő

20.00

BME MAFC—ELTE BEAC

NEBF 1003

2021. április 20. kedd

19.00

Szombathelyi Egyetem—TFSE

NEBF 1001

2021. április 21. szerda

19.00

UNI Győr SZESE—Miskolci Egyetem

NEBF 1008

2021. április 21. szerda

19.30

DEAC—Közgáz SC

NEBF 1005

2021. április 26. hétfő

17.30

TFSE—Szombathelyi Egyetem

NEBF 1002

2021. április 26. hétfő

18.30

Közgáz SC—DEAC

NEBF 1006

2021. április 26. hétfő

18.45

ELTE BEAC—BME MAFC

NEBF 1004

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női negyeddöntő, 1. mérkőzés

 

Miskolci Egyetem - UNI-Győr Széchenyi Egyetem 62-68 (15-15, 14-9, 15-29, 18-15)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Marton, Vaszi.

 

Miskolci Egyetem: Sikora 14, Kecskés 13/3, Szegeczki 6, Kababik 4, Balázs 1. Csere: Takács 15/9, Nagy 7/3, Papp 2. Edző: Lippai Szabolcs.

UNI-Győr Széchenyi Egyetem: Baffi 18/3, Nagy 9/6, Horváth D. 8/6, Rozmán 6/3, Horváth K. 5. Csere: Perl 10, Bánszegi 6, Szűts 6/6, Pozsgai. Edző: Barthalos istván, Balla Dóra.

 

Nagy sebességgel kezdett a győri csapat, három 3 pontos kosárral nyitotta a mérkőzést. Egy hazai időkérés után a Miskolci Egyetem csapata is felpörgött, és gyorsan kiegyenlített (15-15). A második negyedben a csapatok fej-fej mellett haladtak, a miskolci gárda Kecskés Karina vezényletével átvette a vezetést (29-24). A félidei szünet után a vendégcsapat még nagyobb sebességre kapcsolt és letámadással hozta zavarba a hazaiakat (44-53). A miskolci csapat sem hagyta magát, minden energiáját felhasználva közelített a győri gárdához, de mégse sikerült átvenni a vezetést, így az első találkozó győztesei a győri egyetemisták lettek.

 

Lippai Szabolcs: Beragadtunk a meccskezdésnél, de szerencsére hamar vissza tudtunk kapaszkodni a játékba. A lányok nagyon küzdöttek és sebességben is partiban tudtunk lenni, viszont sok kis hibát ejtettünk a mérkőzés során, ami megbosszulta magát. Várjuk a visszavágót, ahol mindent meg fogunk tenni, hogy egy jó mérkőzést tudjunk játszani.

Barthalos István: Igazi rájátszásos mérkőzés volt. Számítottam arra, hogy a Miskolc jó formában van, mert az utolsó mérkőzéseken bravúr győzelmeket arattak. Úgy gondolom, hogy az akaratunk vitt előre és ezért tudtunk nyerni egy nagyon nehéz mérkőzésen. Próbáltunk valamilyen szinten készülni az ellenfélre, de látatlanban csak a statisztikák alapján tudtunk. Nagyon ügyesen játszott a Miskolci Egyetem csapata. Bízom a további jó folytatásban és várjuk a Miskolcot jövő hét szerdán a visszavágóra. 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink