114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság Final Four döntő - május 13-15.

Vasárnap kezdődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője. Az új NKE-csarnokban rendezendő fináléban a csapatok szakvezetőit kértük, érékeljék az alapszakaszt, valamint latolgassák kicsit csapatuk döntőbeli esélyeit. 

 

Női mezőny:

Németh Kata (Közgáz):  Úgy gondolom, a csoportkörben voltak színvonalas, kemény, nehéz mérkőzéseink, amelyken tudtunk fejlődni. Ez lehet előny számunkra, de hátrány is, mivel a nyugatról bekerülő csapat talán nem fáradt el annyira. A másik két a keleti csoportból bejutó együttes a Debrecen és a Szeged javuló formát mutatott, ami rólunk nem mondható el. De amilyen rossz volt a főpróba, állítólag olyan jó lesz az előadás. Tavaly a rájátszásban kezdtünk jól játszani, ennek ellenére kikaptunk a döntő mindhárom meccsén. Remélem, ez a forgatókönyv idén nem ismétlődik meg, bízom a lányokban!

 

 

Földi Alexandra (Szegedi RSC):  A fő célunk a négyes döntőbe jutás volt. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, főleg, hogy egy kulcsjátékosunk a szezon elején megsérült, kiesett, illetve többeknek, már tanulmányaik vége felé járva sűrű lett a programjuk, különösen azoknak, akik a Női Amatőr nemzeti Bajnokságban is játszanak. A négy döntőbe jutó csapat közül három is a mi csoportunkból került ki, nyilván a másik két ilyen rivális, a Közgáz és a Debrecen elleni meccseink voltak a legnehezebbek, és egyben a legizgalmasabbak is. Az amatőr bajnokságban nem szereplő egyetemistáink lelkesen, teljes erőbedobással dolgoztak egész évadban. Egy nagyon jó társaság kovácsolódott össze, bár úgy rémlik, egyszer sem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni. A döntőn sem lesz másként a fél csapat ingázik majd Szeged és Budapest között, hiszen szorgalmi és ZH-időszak van. Biztos vagyok abban, hogy aki ott lesz, mindent kiad majd magából, és ez a lényeg. Izgalmas, jó hangulatú mérkőzésekre számítok, úgy gondolom, valóban a bajnokság négy loegjobb csapata küzd majd a bajnoki címért, az érmekért. Játékosaimnak, bármi lesz is a döntőn, köszönöm az eddigi munkájukat, öröm volt az edzőjüknek lenni.

 

Kovács Imre (Debreceni Egyetem): Ahogy ellenfeleinknek, nekünk is nagyon kellett figyelni a két frontos szereplés (Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság) miatt a játékosok terhelésére, raádásul most kevesebben is voltunk, mint tavaly.  Célunkat elértük azzal, hogy bejutottunk a négyes döntőbe. Nehéz, erős, kiegyensúlyozott csoportból sikerült továbblépnünk, nagyon jó, szoros kiélezett meccseket játszottunk otthon és idegenben egyaránt a Szegeddel, mind a Miskolccal és az ELTE-BEAC csapatával, valamint a csopotot megnyerő Közgázzal, amely ellen a csoportkör végén sikerült bebizonyítani, hogy nincs legyőzhetetlen csapat. A négyes döntőben szoros, kiegyenlített küzdelem várható, az sem kizárt, hogy végül körbeverés után dől el a bajnoki cím sorsa. Próbálunk meglepetést szerezni már rögtön az első meccsünkön!

 

Magyar Bianka (TFSE):  Az alapszakaszban és a keresztjátékban fölényes győzelmeket aratva jutottunk be a négyes döntőbe. A másik három csapat a keleti csoportból érkezik, ellenük még nem játszottunk ebben az évadban. Szeretnénk "hazai" környezetben zsinórban negyedszer is megnyerni a bajnokságot, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Évről évre erősödik a bajnokság, kiélezett küzdelmekre számítok, céljaink eléréséhez szükség lesz a TF-es buzdításra vasárnaptól az új NKE-csarnokban. Hajrá TF!

 Férfi mezőny:

Bagi Melinda (BME-MAFC): A csapat magja együtt kezdett, s elsőévesekként mivel a srácok többsége vidékről került az egyetemre, a kollégiumban is együtt töltötték napjaikat. Életre szóló barátságokat kötöttek, és azt hiszem, ez a szoros kapcsolat a sikereink titka. Ez a harmadik évünk itt, a bajnokságban. Az elsőben ismerkedtünk a mezőnnyel, majd láttuk, lehet keresnivalónk, most pedig bejutottunk a négyes döntőbe. Az egyetem, a tanulás önmagában is nagy kihívás legtöbbjüknek, akadnak, akik mellette dolgoznak is, így járnak edzésre. Azt hiszem, igazán megérdemelték a döntőbe jutást, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik: a keresztjátékban legyőzött tavalyi ezüstérmes egri csapatból több meghatározó játékos is hiányzott. Egy döntő mindig más, mint az alapszakasz vagy a keresztjáték, bárki legyőzhet bárkit, a pillanatnyi mentális erő dönt. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, nagy szerep lesz a szívnek, a mi srácainknak hatalmas szívük van. Több játékosunknak is ez az utolsó éve ebben a bajnokságban, biztos, hogy nagyon szeretnék valamilen éremmel zárni, ha úgy tetszik megkoronázni ezt az időszakot.

 

Hegedűs Ferenc (Nyíregyházi Egyetem): Egy igen erős csoportot megnyerve, a tavalyi mindhárom dobogóst magunk mögé utasítva sikerült bejutnunk a döntőbe. Úgy gondolom, aki a négyes döntőig eljutott, mindenki meg szeretné nyerni a sorozatot, így mi is! Eddig egyetlen alkalommal kaptunk ki, egy már tét nélküli meccsen. A csoportban elért eredményeknek köszönhetően egészséges önbizalommal, de természetesen nem elbizakodva érkezünk a négyes döntőre, amely egy teljesen más sorozat lesz, mint az eddigi csoportmeccsek és a keresztjáték. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, kérdés ki hogy bírja a sorozatterhelést fizikálisan, és persze fejben, mentálisan. Természetesen előnyben lehet az a csapat, amelynek több ezen a szinten bevethető játékosa van. Nem feltétlenül mi vagyunk e tekintetben a legjobbak, de nagyon együtt van és egységes a csapatunk - szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

 

Juhász Tamás (TFSE): Az előző évadban elért, csalódást keltő negyedik helyezés mély nyomot hagyott a csapatban. Az idei szezonban sokkal összeszedettebben játszottunk. Néhány botlás természetesen "benne van a pakliban", de ez mind része a folyamatnak. Tanultunk a hibáinkból, folyamatosan dolgoztunk azért, hogy fejlődjünk. Nagyon örülök, hogy idén is részesei lehetünk a finálénak. Úgy érzem, a csapat elszántságban is szintet lépett. Kemény három nap elé nézünk, hiszen jól felkészített ellenfelekkel lesz dolgunk, ezért azt a munkát, amit nyújtottunk az egész szezonban, az utolsó és egyben a legnagyobb megmérettetésen is reprodukáljuk. Bízom a srácokban, és tudom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a legjobbakként zárjuk az évet.

 

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem):  Óriási elismerés a csapatomnak, azért, hogy a tavalyi év után idén ismét ott lehet a Miskolci Egyetem fiú csapata az ország legjobb egyetemi együtteseit tömörítő országos négyes döntőben. Figyelemmel kísérve a csoportküzdelmeket és a keresztjátékot azt kell mondjam, tőlünk keletről és nyugatról is az első öt-öt csapat bármelyike ott lehetett volna, nagyon erős, kiegyenlített bajnokságban sikerült bejutnunk a legjobbak közé. A tavalyi dobogós csapatokat felvonultató keleti csoportban sikerült a második helyen végeznünk, majd a kereszjátékban egy összeszokott, igen erős gárdát, egy korábbi bajnokcsapatot, a Szombathely együttesét sikerült egy az előzetes eélyeknek megfelelően a végketekig kiélezeett párharcban legyőzni. Négyes döntőbe jutásunk értékét növeli, hogy egyik kulcsemberünket, meghatározó játékosunkat, Galló Márkot sérülése miatt végig nélkülöznünk kellett, de a srácok érte is küzdve-hajtva igazi csapatként kiívívták a négyes döntőbe jutást, A fináléban ugyanazt az alázatos, megalkuvást nem tűrő harcos játékot várom a srácoktól, ami eddig is jellemezte csapatunkat, és ami eljuttatott minket a négyes döntőbe. Hogyez mire lesz elég, az majd kiderül...

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink