114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nemzedékek Találkozója Kulturális és Sportnap - Best practice BGF módra

A korábbi évek hagyományait folytatva és azt kiegészítve ebben az évben is megrendezte a Nemzedékek Találkozóját a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). Idén a szervezők a figyelmet a jótékonyság, a sport és az egészség hármasára fókuszálva - a rendezvény különlegességeként - jótékonysági futást is szervezetek Mátyásföldön, 2,4 km-es távval.

A karitatív futás minden indulója után a rendezvényt támogató vállalkozások 1.000 Ft-ot adományoztak az arra rászorulóknak - a Csodalámpás Alapítvány közreműködésével többek között beteg gyermekeknek.

A kulturális programokkal színesített, sportolási lehetőségek széles tárházát (kispályás foci, kötélhúzás, falmászás, élő csocsó, buborék foci, zumba, sportvetélkedők) kínáló Nemzedékek Találkozóján megnyitó beszédet mondott és emellett a jótékonysági futóversenyen rajtvonalhoz állt dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára.

A sportvezető köszöntőjében kiemelte, hogy az egészséges életmód elterjesztése és az egészségre nevelés jegyében a MEFS is ösztönzi és támogatja a nemzedékek együtt sportolásának ügyét. Dr. Székely Mózes elismeréssel szólt a jótékonysági eseményről, hangsúlyozva, hogy az idei év újdonságaként indított kiváló kezdeményezéssel a futók nem csak saját egészségük megőrzéséhez, mások egészségének javításához is hozzájárulhatnak. A MEFS főtitkára emellett gratulált a BGF vízilabda csapatának, amely megnyerte a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) és emellett sok sikert kívánt a Győri Kézilabda MEFOB-on induló BGF női kézilabda csapatának is.

Az eseményen részt vett Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és Dr. Csomor Ervin, a kerület alpolgármestere, valamint Dr. Dietz Ferenc BGF kancellár, Szentendre egykori polgármestere, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács tagja.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink