114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nemcsak sikeres, hanem szép is az evezős MEFOB újdonsült bajnoka

Krémer Eszter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki menedzser-szakos hallgatója nyerte a MEFOB-ot a női egypárevezősök versenyében.

Olvasási idő: 2 perc

Krémer Eszter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki menedzser-szakos hallgatója nyerte a MEFOB-ot a női egypárevezősök versenyében.

Az új bajnok Polivka Dóra (BME) előtt ért célba, akivel a válogatottban egy hajóban evez.

Eszter több alkalommal is bizonyította tehetségét: 2018-ban a felnőtt Európa-bajnokságon a 8. helyen végzett, de az egyetemi világbajnokságot tükörsimán megnyerte ugyanebben az évben – mindkét alkalommal Polivka Dóra oldalán.

 

M.F.: Nemrég egy hírportál azt írta rólatok, hogy gyönyörűek vagytok, jól eveztek, magyarok vagytok, és az olimpiára akartok menni. Ti is így látjátok?

K.E.: Magyarok vagyunk, ahhoz nem fér kétség. Hogy jól evezünk-e, az nézőpont kérdése. A magyar mezőnyben már jól megy a versenyzés, a nemzetköziben még kevésbé. Az is igaz, hogy sok bókot kapunk a férfiaktól. Korábban könnyűsúlyban eveztünk, utána átkerültünk a normál súlyba, ebben a mezőnyben viszont kicsinek és vékonynak számítunk. Talán ezért is mondják, hogy szépek vagyunk.

M.F.: És az olimpia?

K.E.: Bár az augusztus végi, linzi olimpiai kvótaszerző világbajnokságon nem szerepeltünk jól, jövő májusban Luzernben (Svájc) lesz lehetőségünk javítani, és onnan kijutni a tokiói nyári olimpiai játékokra.   

 

M.F.: Akkor ez a hajó még nem úszott el…

K.E.: Abszolút nem. Nem tudni, hogy jövőre Dórával kerülök-e egy hajóba, mert a Magyar Evezős Szövetség döntése értelmében próbaképpen új összetételben ülünk majd a lapát mögé, hátha úgy sikeresebbek leszünk a jövő évi pótkvalifikációs versenyen.

 

M.F.: A MEFOB-ot viszont utcahosszal nyerted meg Dóra előtt.

K.E.: Belülről teljesen másképpen éltem ezt meg. A MEFOB előtt csapattársként egy hajóban versenyeztem vele a kormányos nélküli kettesben, így szokatlan volt, hogy most egymás ellenfeleként ültünk hajóba. Mindkettőnk számára ismeretlen tapasztalat volt egypárevezősben indulni, ráadásul én az 1-es, ő pedig a 6-os pályán evezett, így alig láttuk egymást. A négy másodperces különbség, amivel nyertem, nem jelentős.

M.F.: Számos egyetemi sportoló, aki sikeresen szerepelt a szeptember eleji egyetemi evezős Európa-bajnokságon, a MEFOB-on nem indult el. Te azonban mindkettőn részt vettél.

K.E.: Szerettem volna kipróbálni magam egypárevezősben is, amire az egyetemi bajnokság keretein belül volt lehetőségem. Sajnos az év eleji ergométeres MEFOB-on nem tudtam elindulni, ezért semmiféleképpen nem akartam kihagyni az evezős MEFOB-ot. Ez a bajnokság nagyon jó lehetőség arra, hogy népszerűsítsék az egyetemi sportot, ezáltal talán a hallgatókat is sikerül bevonni a rendszeres testmozgásba.

 

Evezős MEFOB, 2019.09.20., Velencei-tavi evezőspálya, Sukoró

Női egypárevezős:

  1. Krémer Eszter (BME), 08:09,91
  2.  Polivka Dóra (BME), 08:14,03
  3. Szili Dorina (SZTE), 08:45,97

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Pignitzky Borbála, Czucz Bálint, Vereckei Anna

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink