114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Nem bírtak egymással az egriek és a miskolciak a futsal MEFOB 2. mérkőzésén

Kétszázötven néző előtt zajlott a hatalmas küzdelem a Futsal MEFOB 2. mérkőzésén, melyen az Eszterházy Károly Egyetem és a Miskolci Egyetem csapata nem tudott egymáson fogást találni, így 2:2-es döntetlennel végződött a párviadal.

Telt ház, hangos szurkolótábor, cheerleader-lányok, TrollFoci, kiváló hangulat, és  egy remek mérkőzés a Leányka úton rendezett EKE-Eger – Miskolci Egyetem férfi futsal meccsen.

Az előző szezont ezüstérmesként záró EKE-Eger férficsapata kedden 20.45-től hazai környezetben ismét megkezdte menetelését a 2018/19-es idényben, ami a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) versenysorozatát illeti. Az idei kiírás értelmében hazánk felsőoktatási intézményei közül 18 alakulat állt a rajtvonal mögé, hogy eldöntse, melyik négy társaság játszhat a tavaszi félév végén esedékes négyes döntőben. Tavaly az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) többek között a címvédő Szombathelyi Egyetemet búcsúztatva jutott el a Final Fourig, ahol az elődöntőben a csapatnyi futsal NB I-es játékossal felálló Debreceni Egyetemet is simán legyőzte. A döntő már nem sikerült, az előző NB II-es felnőtt bajnokság győztese, a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gyakorlatilag profi csapata 4–2-re diadalmaskodott.

Ez azonban már a múlté, az előző héten ugyanis elkezdte az idei idényt az egri társaság. A Magyar Egyetemi Sportszövetség (MEFS) hat hármas csoportot alakított ki, amelyek közül az első helyezettek, valamint a két legjobb második jut a negyeddöntőbe. Onnan már egyenes kiesés dönt a legjobb négy közé kerülésről, de addig még el kell jutni. Az EKE az előző héten kezdte az idei versenyt úgy, hogy a Miskolci Egyetem vendégeként 3–2-es vereséget szenvedett. Peches találkozó volt a múlt csütörtöki a javából, ugyanis a félidőben még 2–0-ra vezettek az egriek, de a betegségek okozta létszámhiány, no meg a hazai pálya (nem kis) előnye végül döntőnek bizonyult. 

A házigazda Eszterházy nem akármilyen attrakcióval készült a „visszavágóra”, amelyen egyetemi hagyományok szerint, telt házas szurkolótábor erősítette a hazai csapatot. Merthogy, amikor futsal MEFOB-meccset rendeznek a Leányka úton, rendre benépesül az Eszterházy csarnok. Az összecsapás félidejében fellép az országos versenyeken rendre dobogós helyezéseket elérő EKE Cheerleaders csoportja, a sztárvendéget pedig a fiatalság körében roppant népszerű TrollFoci közösségi médium csapata adja, amely jelenléte révén szintén garantált a kiváló hangulat. Az EKE-Eger csapatában az intézmény hallgatójaként olyan futballisták húztak mezt, mint a strandlabdarúgó-válogatott Iváncsik Norbert, Gulyás Norbert kettős, az NB III-as Eger SE-ből, illetve Gyöngyösi AK-ból ismert Benke Norbert, valamint Tarnai Dániel, vagy éppen a felsőtárkányi Zsély Benedek, Kollár Bence duó, hogy a keret minden tagját ne említsük. Egyszóval, igazi sportcsemegét adott az egri rangadó. 

A mérkőzésen végig feszült volt hangulat, az egriek kétszer is vezetést szereztek, de ezt egyszer sem hagyta válasz nélkül a Miskolc csapta. A végén a hazaiaknak volt több helyzete, de az utolsó másodpercekben a miskolciak még berúgtak egy gólt, mely által összességében  igazságos 2-2-es döntetlen született.
Góllövők:
EKE: Fodor Tibor (1), Benke Norbert (1)
ME:  Varga Kristóf (2)
 
Ezzel az oda-visszavágóból ugyan a miskolciak jöttek jobban, de a továbbjutás kérdése még nem dőlt el, mivel a Debreceni Egyetem csapatával mind a két alakulatnak össze kell még csapni.

Fotó: Kakuk Dániel

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink