114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Műegyetem nyerte a csapatversenyt az idei Tájfutó MEFOB-on

Az egyetemek közötti pontversenyt idén is a Műegyetem nyerte, második lett az ELTE, harmadik pedig a Testnevelési Egyetem csapata.

A Tolna megyei Lengyel volt a helyszíne az idei Egyetemi - Főiskolai OB-nak, amit a Kalocsai SE és a Paksi SE közösen rendezett.

A szombati normáltávú versenyre új térkép készült a házigazda település határában egy, a Tolnai-hegyhátra jellemző, markáns domborzatú, vegyes fedettségű erdőről.

A nőknél hihetetlenül szorosan alakult a verseny: Sárközy Zsófia (TE) és Viniczai Csenge (OE) azonos idővel végzett az élen és a bronzérmes Mantuano Eszter (BME) is csak kilenc másodperccel maradt el tőlük.

A férfiaknál csak a második helyért volt tülekedés, Liszka Krisztián (ELTE) öt perccel verte az egész mezőnyt, Fehérvári Dániel (TE) javára viszont csak tíz másodperc volt a különbség Tóth Adrián (BME) ellenében a dobogó alsóbb fokain.

A vasárnapi sprint váltóra a 2014-es Rövidtávú OB-ról ismerős paksi terepen került sor. A mindkét nemnél kétfős váltókban mindenki kétszer futott.

A nőknél izgalmas üldözőversenyt láthattunk: Egei Petra kétszer is meglépett Porgányi Annától, majd Mantuano Eszter mindig visszazárkózott Liszka Eszterre. A végén 24 másodperc különbséggel nyert az ELTE (Egei-Liszka) a BME (Porgányi-Mantuano) előtt, a harmadik helyre a Pannon Egyetem ért oda (Darics Nikolett és Takács Zsófia).

A férfiaknál szorosabban és fordulatosabban alakult a küzdelem, a páratlan körökben mindig Tugyi Levente (Korózs Attila volt a váltótársa) hozta elöl a Miskolci Egyetemet, a páros körökben pedig Porgányi Márk a BME-t (Divin Péterrel alkottak egy váltót). Mivel a verseny négykörös volt, így a műegyetemisták győzelmével zárult. A további helyeken is kicsik voltak a különbségek, a BME egy másik váltója (Kálmán Erik - Zacher Márton) lettek a bronzérmesek.

Az egyetemek közötti pontversenyt idén is a Műegyetem nyerte 75 ponttal, második lett az ELTE 40.5 ponttal, harmadik pedig a Testnevelési Egyetem 28.5 ponttal.

Részletes eredmények ITT

Forrás: MTFSZ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink