114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az ünnepek alatt is ér mozogni!

Az ünnepek idején szinte mindenki lazít kicsit a szoros edzésterven és a bevitt táplálék felszívódási arányait is kevéssé tartja számon. Nehéz az illatozó halászlé, az ínycsiklandó halsültek és a szebbnél szebb süteményektől roskadozó asztaloktól felállni és nem megfeledkezni a napi mozgás fontosságáról, de testünk hálás lesz érte, ha nem hagyjuk cserben!

Olvasási idő: 2 perc

Egész évben gőzerővel pörgetjük a mókuskereket, különösen az ünnepek közeledtével kapcsolunk rá, hiszen folyvást rohanunk az ajándékok után, megállás nélkül sütjük-főzzük az ünnepi menüt, ezért jólesik utána kicsit hosszabban elülni, családtagokkal, barátokkal időzni az ünnepi asztalnál. De azért óvakodjunk a túlzott elkényelmesedéstől és egész napos tespedéstől! Ha időnk engedi, valami lazább mozgást mindenképpen iktassunk be!

Ha minden igaz, az időjárás nem zord arcát mutatja majd a jeles napok alkalmával, így, ha mást nem is teszünk, legalább tegyünk egy sétát akár a közeli parkban vagy egy rövidebb kiránduló ösvényen. Nem kell feltétlenül nagy túrába belevágni, lényeg, hogy a kis mozgás felfrissít, beindítja az agytekervényeket, így jobban tudunk koncentrálni a következő vizsgákra is. A túrautak, erdei ösvények a téli időszakban talán még nagyobb békét és meghittséget sugároznak, mint az év többi szakában. Emlékezets pillanatok helyszíne lehet egy 4-5 km-es téli kirándulás, és ha nem is izzasztó edzéskategória, de másnap tutira érezni fogod a hatását!

Itt a lehetőség a téli sportokban is próbára tenni magunkat: az eplényi és a mátraszentistváni sípályák is várják a látogatókat, ahol kezdők és profik is megtalálják a számításukat. Számos városban üzemelnek szabadtéri koripályák, melyek egy része - lakcímkártya felmutatása ellenében -  ingyen várja a csúszkálni vágyókat. Ha netán kellő hóréteg is alakul december végére, még a padláson porosodó szánkókat, hócsúszkákat is befoghatjuk egy kis mókára!

Persze vannak, akiket nem a téli sportok vonzanak, de szerencsére a gyógyvizek hazájaként számukra is van lehetőség: irány a medence! Az országszerte sikerrel üzemelő, igényes gyógy- és wellnessfürdők nyitva tartanak az ünnepi időszakban is és változatos programokkal várják a fürdőzőket országszerte. Érdemes kipróbálni a különféle szaunákat, hogy megtisztítsuk testünket és erősítsük immunrendszerünket, melyre a téli hónapok alatt nagy szükségünk van.

Ha eleged van a sok evésből, és félsz, hogy hamar felszaladnak rád a plusz kilók, ne habozz a tettek mezejére lépni! Az ünnepek között is van élet az edzőtermekben, dolgoznak személyi edzők, pörögnek a kerekek a spinning órákon, és könnyedén ledolgozhatod a bűnösen csábító beigli, szaloncukor, hólabda kombót. A fölös kilóktól futással is megszabadulhatunk! A különféle futóversenyekről, közösségi futásokról itt tudhatsz meg többet! Ha pedig kimozdulni sincs kedved, akkor egy kis jóga vagy pilates a karácsonyfa alatt szintén segíthet, hogy ne lustulj el!

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=PSj_U9EuD_0

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink