114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pörgés, tánc és energia - hódít a Beautyrobic!

Ha nemcsak vonzó, hanem kiegyensúlyozott is szeretnél lenni, próbáld ki a legújabb aerobik irányzatot, a vérpezsdítő zenére végezhető Beautyrobicot! Meglátod, néhány hónap leforgása alatt teljesen megváltozik körülötted a világ!

Olvasási idő: 3 perc

 

Zene, tánc, zsírégetés, bulihangulat, kirobbanó energia, egészségmegőrzés, lelki egyensúly: így foglalhatjuk össze néhány szóval az egyik legmenőbb csajos aerobik irányzatot, a Beautyrobicot. Ahogyan a neve is sugallja, szépséget, formás testet és igen tetszetős izomzatot ígér, ám ezért alaposan meg kell dolgozni. 

 

(Sz)ép testben ép lélek: nemcsak a terem, a hangulat is forró 

A Beautyrobic a világon az első beauty-body-mind jellegű edzés, amelyet meleg edzőteremben vagy szobában, illetve félhomályban végezhetsz. Az előre felmelegített helyiségben sokkal könnyebben égetheted a kalóriákat, ráadásul az izzadás nagyban elősegíti a méreganyagok távozását a bőrön keresztül. A vérpezsdítő tánc és a zene nemcsak a megfelelő hangulatról, hanem az alakformálásról is gondoskodik.

 

Melyek a Beautyrobic főbb fajtái?

Beautyrobic-workout

Kőkemény alakformáló edzés, amely alaposan átmozgatja az összes izmot. Ez az irányzat legdinamikusabb edzésfajtája, amely különös súlyt helyez a csípőtekerésre, a guggolásokra, a medencebillegetésre és a lábemelésekre.

Beautyrobic-core

Ez a mozgásforma legfőképpen a nőknek olyannyira fontos core-izomzatot dolgoztatja meg, azaz a medencefenék izmait, a külső és belső ferde hasizmot, a gerincfeszítő izmot, a csuklyás izmot és a rekeszizmot, a haránt hasizmot és a széles hátizmot. Az erős core-izmok segítik a helyes testtartást, és hatékonyan védenek a sportsérülésektől. Kissé finomabb dinamikájú edzésforma, mint a Beautyrobic-workout, ám így is rendkívül eredményes. Főleg akkor próbáld ki, ha sokat ülsz a számítógép előtt!

Beautyrobic-sense

A jóga és a nőiesség házasságából született érzéki mozgásforma, amelyben a lassú gyakorlatok a testet és a lelket is ellazítják, és amelyben a speciális nyújtógyakorlatok kerülnek előtérbe. A szoba félhomálya, a zsírégető olaj és az óra végi relaxálás szintén a foglalkozás része, így ha nyom a vizsgastressz, egy percig se habozz kipróbálni!

Miből áll egy foglalkozás?

Tömören: a bemelegítés során a csípőt, a derekat, a feneket és a hátat mozgatják át, majd az óra második részében következik az intenzív zsírégetés, továbbá a talajon végzett alakformáló- és nyújtógyakorlatok. 

 

Kinek érdemes belevágnia?

Bármely hölgynek, aki csinos és izmos szeretne lenni úgy, hogy közben vidám és sportos környezetben mozog. Szeretni fogod, ha:

 • feszes és vonzó nőies testet szeretnél
 • javítani szeretnél a testtartásodon
 • imádod a zenét, és szeretsz zenére mozogni
 • szeretsz másokkal együtt sportolni
 • akad némi súlyfelesleged a hasad és a csípőd tájékán
 • magabiztos külsőt és belsőt szeretnél
 • rendszeresen szeretnéd méregteleníteni testedet.

 

Szépséget pénzért: mennyi az annyi?

A próbaóra általában 2000 forintba kerül, egy alkalom 2300 forintba, az öt alkalmas bérlet 9000-10 000 forintba, a tízalkalmas bérletért pedig 15 000-17 000 forintot kell fizetned.

Tudtad?

 • Ezt a mozgásformát Békési Brigitta táncos találta ki.
 • A Bikram-jógához hasonlóan ezt is kifejezetten melegben, 28-32 Celsius-fokos hőmérsékletű helyiségben kell végezni.
 • A nagy hőmérséklet miatt nem mindenkinek javasolják, főként azoknak nem, aki valamilyen szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, illetve azoknak, akik éppen valamilyen ízületi sérülésből épülnek fel.
 • Az edzés napján fogyassz a szokásosnál is több folyadékot, a foglalkozás előtti órákban pedig ne egyél nehéz ételt!
 • A Beautyrobic rendszerint szerepel az ország legnagyobb fitneszparádéja: a Fittbalance programkínálatában.

 

Íme egy kis ízelítő abból, mire számíts, itt pedig a pénztárcádnak leginkább megfelelő online órát töltheted le a járvány idejére. 

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: beautyrobic.hu, megafitnessbuda.hu, nlc.hu, csupasport.hu, fittlady.com, divany.hu
Kép: freepik.com

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink