114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

”Mozdulj Rá!” kosárlabda ünnep - Hősök tere május 5.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Mozdulj Rá! kampányának első kiemelt rendezvénye, a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között került megrendezésre. A kampány célja, hogy felhívja a rendszeres sportolás fontosságára a figyelmet. 

A rendezvényt Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke nyitotta meg. Megnyitó beszédében kiemelte mennyire fontos a folyamatos és rendszeres sportlás, mely kihat egész életünkre. Szalay-Bobronviczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony az esemény fővédnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a Főváros kiemelten kezeli az egészséges és rendszeres testmozgás fontosságára való figyelemfelhívó kampányt, melyben kiemelt szerepe van az egyetemen elkezdett vagy akár folytatott aktív és rendszeres sportnak.

 

A megnyitó után a Face Team Akrobatikus Sport Színház Youngsters bemutatójában gyönyörködhetett a közönség, majd be is állhattak kipróbálni a trambulinról zsákolást, illetve egyéb kosaras ügyességi feladatokat. A Face Team az egész napos rendezvényen különféle bemutatókat és ügyességi versenyeket tartott, melynek a festői Hősök tere adott otthont a turisták és a meghívottak örömére, akik mind szívesen álltak be és próbálták ki az ügyességi feladatokat. Az eseményen Get into Rugby látványos bemutatót tartott a rögbi csapat is, mely elemeket szintén kipróbálhatott a közönség.

 

A rendezvényen egyik fő kuriózuma pedig az volt, a Mozdulj Rá! kampány keretében egyetemisták kihívásokat intézhettek három olimpikonhoz (Cseh Lászlóhoz, Heidum Bernadetthez és Joó Abigélhez) és a Hősök terén az átaluk kiválasztott sportágban mérkőzhettek meg velük; a közönség pedig Dobor Dezső élvezetes közvetítésével szurkolhatott kedvencüknek.

Cseh Laci úszó (háromszoros Universiade győztes, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója)
Cseh Laci : Garbai Ádám (HÖOK kabinetvezető) – kosár pontdobás  0 : 1 aranydobással
Cseh Laci : Zentay Tamás (SZTE) – ping-pong 2 : 11
Cseh Laci : Deák Tamás (BME-VIK info) szkander bal kézzel 0 : 1

 

Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó (Universiade ezüst- és bronzérmes, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója)
Heidum Berni : Berta András (ELTE) – kosár pontdobás strandröplabdával 6 : 4
Heidum Berni : Érdy Kata (TE) – egyérintő háló felett strandröplabdával 10 : 7

 

Joó Abigél judós (Universiade bajnok, a Szent István Egyetem hallgatója)
Joó Abigél : Magas Dávid (ELTE) – tollaslabda squash ütővel 8 : 10
Joó Abigél : Tolnai Gyula (ELTE) – pingpong 6 : 11

 

Joó Abigél : Nagy Bence (PVSK) 10 éves versenyző barátságos mérkőzés döntetlen

 

Az eseményt jelenlétével megtisztelte az Ausztráliában élő, de egy hónapra éppen hazalátogató Hódy László, aki az 1955-ben Népstadionban megrendezett és ott Európa Bajnokságot nyert magyar kosárlabda válogatott tagja volt, akik közül sajnos már csak négyen élnek.

A rendezvény másik kiemelt eseménye az egyetemi kosárlabda büntetődobó rekordkísérlet volt, mely egy időben 13 felsőoktatási intézményben rendeztek meg. A Hősök terén a Testnevelési Egyetem csapata dobta a büntetőket egy órán keresztül. Az egyetemi büntetődobó rekordkísérletben az előzetes összesített adatok alapján 13 felsőoktatási intézmény vett részt, összesen 363 fővel, 44 315 rádobott büntetőkísérlettel és 22 510 db eredményes büntetődobással zárult a kísérlet, mely eredményességi aránya 50,79%. A résztvevő egyetemek listája: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pető András Főiskola, Semmelweis Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Testnevelési Egyetem. Az előzetes adatok alapján a legtöbb résztvevőt a Pető András Főiskola állította ki (71 főt), a legeredményesebbnek pedig a Budapesti Corvinus Egyetem dobásai sikeredtek (75,6%), a legtöbb palánkra dobást (7 473 db) és a legtöbb eredményes dobás is (5 545 db) a Debreceni Egyetem hallgatói érték el.A rendezvény záróakkordjaként egy flash mob-bal hívta fel a Face Team és a MEFS a rendszeres testmozgás fontosságára a figyelmet, melyhez nemcsak egyetemisták, turisták hanem sok kisiskolás is csatlakozott.

 

A rendezvény létrejöttéhez és sikeréhez nagyban hozzájárult a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, akik a pályát és a palánkokat biztosították. 

A színvonalas akrobatikus bemutatókért, pedig külön köszönet illeti a Face Team Akrobatikus SportSzínház tagjait:

Face Team Youngsters tagjai:Takács Áron (alapító, csapatvezető),Magyar Tamás (edző), Kajtár Norbert (edző), Felföldi Tamás, Rácz Máté Bendegúz, Molnár Mátyás, Vásárhelyi János Mózes, Daghisztáni Kerim

Face Team Girlies tagjai:Kismarjai Csenge, Fillinger Dalma, Makai Dóra, Bakos Dorka, Malik Anna, Elischer Nóra

Face Team Győri Akadémia tagjai: Perjámosi Richárd (edző), Csiza Mátyás, Kalmár Máté, Martsa Dénes, Zavada Ármin, Horváth Márk, 

 

Mozdul Rá! Napi 3x45 perc sport megváltoztatja az életed!

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink