114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Mostantól a hallgatók számára is elérhető a korlátlan sportolás világa!

A rendszeres sportolás befektetés a jövőbe!

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos – a MEFS elnöke -  inspirációjára, elsőként az egyetemisták, főiskolások igényelhetik az „All You Can Move” új termékét, a MultiSportPass-t, mellyel az országban jelenleg közel 350 elfogadóhelyen sportolhatnak a fiatalok.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetségnek több mint 30 felsőoktatási intézmény a tagja, ahol megközelítőleg 170 ezer hallgató folytatja tanulmányait. Számukra nyílik meg a változatos sportolás lehetősége, hiszen a MultiSportPass-nak hála, a választható sportok között megtalálhatóak a fitnesz termek, csoportos órák, az úszás, tenisz, squash, falmászás, golf, crossfit, különféle harcművészeti ágazatok és küzdősportok, a szezonálisnak tekinthető korcsolyázás és wakeboard, a nőiességet erősítő és hangsúlyozó táncok, rúdtánc, és hastánc is egyaránt. Tehát végtelen számú lehetőség adott azok számára, akik nem szeretnének egyféle edzésfajta mellett elköteleződni.

Az egyetemisták 47%-a egyáltalán nem sportol, 30 %-uk néha, és csupán 23 %-uk sportol rendszeresen a Testnevelési Egyetem legújabb kutatása szerint - mondja Mocsai Lajos. „Kiemelten fontosnak tartom, hogy a hallgatók a tanulás mellett változatos sporttevékenységet tudjanak folytatni, az oktatási intézmény helyszínén, de akkor is, ha éppen másik városban, országrészben tartózkodnak. A rendszeres sport növeli az állóképességüket, javítja a kedélyállapotukat is. Ennek nagyon nagy jelentősége van, ugyanis az említett kutatás szerint a hallgatók 23%-a depressziós."

Az MEFS ezzel az együttműködéssel szeretne segíteni a hallgatók sportolási hajlandóságán, valamint célul tűzi a hallgatók további módszerekkel történő bevonását is.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink