114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Miskolci siker a keleti rangadón, tripla-dupla Mosonmagyaróváron a férfiaknál a 7. fordulóban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

A Miskolc nyerte a hét rangadóját a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál. A borsodiak egy igen magas színvonalú találkozón a szünetre megszerzett 10 pontos előnyüket megtartva győzték le a Nyíregyházát. A keleti csoport másik mérkőzésén első félidei remek játékával biztosan verte az Eger az ELTE csapatát. A nyugati csoportban a Közgáz simán nyerte a fővárosi derbit a BME otthonában, Mosonmagyaróváron az NKE ellen valóságos kosáresőben ért el tripla-duplát a hazaiak játékosa, Varga Tamás, Pécsett pedig a PTE-PEAC fölényes győzelmet aratott a tartalékos soproni csapat fölött.

Keleti csoport:

 

 

EKE Eger - ELTE-BEAC 89-63 (25-16, 23-11, 23-17, 18-17)

Eger, Eszterházy Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Takács, Vaszi

 

EKE Eger: STEIER 10, POMÁZI 20/18, Papp 5/3, SZABÓ M.11/9, SZICSÁK 19 . Csere: Kátai 7/6, Sárosi 5, BÍRÓ 8, Ungi 4. Edző: Váczi Péter

ELTE-BEAC: Tímár 9/6, Jónás 2, Szabó 6/6, Borsos 6/3, BARTOS 26/3. Csere: SOMOSI 10, Somogyi 2. Edző: Csányi Zoltán

 

Erős kerettel állt ki erre a mérkőzésre a hazai csapat, szemben a tartalékos budapestiekkel. Egy 7-0-ás egri kezdés meg is adta a találkozó alaphangulatát. Az első félidőben nagy fölényben játszott a végül 6 triplát beemelő Pomázi Patrik, valamint az összecsapást 19 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával záró Szicsák Bence vezette egri legénység, amely szünetig 20 pont fölötti előnyt szerzett. Szünet után az ELTE-BEAC csapata jól küzdött, agresszívan védekezett, és kiegyenlítetté tette a játékot, de nem tudta megakadályozni a távolról jól dobó egri egyetemisták magabiztos győzelmét.

Váczi Péter: - Magunkhoz képest viszonylag erős kerettel álltunk ki a mérkőzésre. Magabiztos győzelmet arattunk, jó ritmusban játszottunk annak ellenére, hogy a mérkőzést megelőző napon NB I B-s bajnokit játszottunk. Az ellenfél lelkesen és jól játszott, szerencsére most mi voltunk jobbak, de természetesen további sikereket kívánok nekik.

Csányi Zoltán: - Gratulálok természetesen az Egernek, jól játszottak és fantasztikusan dobtak a távolről. Védekezésünk ennek megfelelően állandó csúszásban volt, sajnos nem nagyon értünk ki. Rengeteg hiányzónk volt, ami befolyásolta a végeredményt, de az Eger nagyon jól játszott.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_738

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi SE 95-82 (28-24, 23-17, 22-20, 22-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Marton, Takács

 

Miskolci Egyetem: ORLICZKI M. 13, KOZÁK M. 23/9, KOZÁK  B. 24/3, Szekeres 5/3, LIPPAI 16. Csere: Gadus 7/3, Molnár 2, Orliczki B. 2, Ragályi 2, Szőke 1, Sándor. Edző: Szollár Gergő

Nyíregyházi Egyetemi SE: DEMETER 21/9, VASKÓ 19/9, SZILASI 15/9, Kovács 2, MOKÁNSZKI 18/6 Csere: Gerőcs 7, Horányi, Jánkfalvi. Edző: Bus Iván

A keleti csoport rangadójára a nyíregyháziak szinte teljes csapattal érkeztek Miskolcra. Az pontgazdag első negyed fej-fej mellett zajlott. A második negyed közepén a védekezésükön szigorító hazaiak egy 9-0-s futással 14 ponttal meg tudtak lépni. A nyíregyháziak még szünet előtt 10 pontra visszajöttek. A rangadóhoz méltó, élvezetes, színvonalas játék szünet után is folytatódott. A vendégek a 18 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Mokánszki Máté, valamint az egyaránt 3-3 triplát "vágó" Demeter, Szilasi és Vaskó révén mindent megpróbáltak, hogy felzárkózzanak, majd fordítsanak. A vendéglátók azonban a Kozák-fivérek, Lippai, valamint a játékukat igen ügyesen szervező Orliczki M. jóvoltából rendre visszaverték a szabolcsi legénység felzárkózási kísérleteit. A második félidőben a Nyíregyháza nem tudta igazán szorossá tenni a találkozót, a miskolciak 10 pont körüli előnyt szinte végig megtartva a rangadón is megőrizték veretlenségüket.

Szollár Gergő: - Örülök, hogy a nyíregyháziak a piros csoportban szereplő játékosai is el tudtak jönni, és így ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani. Az ilyen meccsekből tudunk profitálni. További sok sikert kívánok a Nyíregyházának!

Bus Iván: - Sajnos most sem tudtunk teljes kerettel elutazni a mérkőzésre. Az egyik legerősebb riválisunk otthonába látogattunk és úgy gondolom tisztes helytállás volt, amit bemutattak a srácok. Gratulálok a Miskolc csapatának és sok sikert kívánok!

Statisztka: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_740

 

Halasztott mérkőzés:

DEAC—DMSE

 

Nyugati csoport:

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - NKE SE 126-82 (36-25, 18-15, 47-18, 25-24)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Földesi, Káli

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: VARGA T. 13/6, KÁMÁN 25/3, Pálinger 5/3, HÁGEN 13, HORVÁTH  Á. 30/3. Csere: Szilágyi 9/3, Iváncsics 4, Sütöri 2, Szabó, Pallag 6/6, KARSAI 19. Edző: Laky Tibor

NKE SE: PILINSZKI  18/9, HAJDÚ 20/6, Obermann 17/3, Pálvölgyi 8/3, PÓCZOS 17. Csere: Németh 2. Edző: ifj. Paulik Tamás

 

A páratlan negyedekben "lehengerlő" dobóformát és támadójátékot nyújtó hazai csapat magabiztos győzelmet aratott. A nagy iramú, de - finoman fogalmazva - nem kimondottan a védekezésről szóló, összesen 208 pontot hozó látványos találkozó több igen jó egyéni teljesítményt is hozott. Az élre mindenképpen a hazai gárda játékosáé, Varga Tamásé kívánkozik, aki 13 pontos, 11 lepattanós és 14 gólpasszos tripla-duplával vette ki részét csapata fölényes győzelméből. Két csapattársa, Horváth Ádám (30 pont, 13 lepattanó) és Karsai Attila (19 pont, 12 lepattanó) dupla-dupláig jutott, s ugyanezzel büszkélkedhet a Póczos Mátyás (17 pont, 18 lepattanó) is a vendég NKE együtteséből.

 

Laky Tibor: - Talán, ha egy kicsit hosszabb kispaddal érkezik az ellenfél, jóval szorosabb lehetett volna ez a mérkőzés, mert igen jó százalékkal dobtak a játékosai. Sikerült mindenkit a pályára küldenem, jó hangulatú mérkőzés volt. Varga Tomi tripla duplája érdemel említést és az, hogy a fiataljaink ma is szépen helytálltak.

ifj.  Paulik Tamás: -  Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak. Támadásban idén most tudtuk a legjobbat nyújtani, de ez kevés volt, mert az ellenfelünk még jobb volt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_714

 

PTE-PEAC – SMAFC 93-47 (24-8, 22-9, 30-17, 17-13)

Pécs, Ifjúság út, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Danka, Téczely

PTE PEAC: SCHUJ 16/6, NAGY K. 13/6, Gergely 4, LAJOS 19, GRISZHÁBER 18/6. Csere: Varga 7, KIS M.  16, Sziráki. Edző: Földi Sándor

SMAFC: HIPSÁGH 24/18, HEISZENBERGER 10/3, Szilágyi 2, BARCZA 7/3, Nichter 2. Csere: Fekete 2. Mb. edző: Czeglédy Tamás

 

A koronavírus illetve az időpont módosítás miatt a SMAFC gárdája csak rendkívül szűk kerettel, hat játékossal tudott elutazni Pécsre, így sikerült megrendezni a mérkőzést. Az első félidő elég egyoldalú volt, a jóval erősebb állománnyal pályára lépő PTE PEAC nagyon hamar tetemes előnyre tett szert. A hazaiak gyorsan és eredményesen játszottak a sok labda szerzésből és gyorsindításból voltak eredményesek, emellett jó külső dobó teljesítmények is akadtak. A SMAFC becsületesen hajtott, küzdött és a második játékrészre már feljavult a vendégek játéka. Ekkor már a távoli dobásaik is többször "ültek", de a két dupla-duplát elérő játékosa, Schuj Márton (16 pont, 11 gólpassz) és Kis Milán (16 pont, 12 lepattanó) vezette pécsi együttes nagy különbségű győzelmét. A soproniaktól Heiszenberger Norbert (10-10 pont és lepattanó) zárta dupla-duplával a mérkőzést.

Földi Sándor: - Sajnos a koronavírus megakadályozta, hogy komoly mérkőzést vívjunk. Az ellenfél tartalékos volt, nem sikerült olyan meccset játszani, amilyet szoktunk. Mi hazai pályán több játékossal tudtunk szerepelni és így simán tudtunk nyerni.

Czeglédy Tamás: - Sajnos a covid, a sérülések és a tanulmányok is hátráltatták, hogy teljes kerettel tudjuk eljönni Pécsre. Négyen indultunk Sopronból a többieket útközben vettük fel. Legalább itt voltunk, játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek, ilyen arányban is megérdemelt volt a győzelmük.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_715

 

 

BME-MAFC - Közgáz SC és DSK 59-91 (16-17, 16-28, 7-21, 20-25)

Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Káré

BME-MAFC: GRILLI 10, Pollák 11, Bór 8/6, Csepregi 9, Láng-Miticzky8. Csere: BEA 11, Svéd, Csapó, Hegedűs 2. Edző: Weisz-Tiba Klára, Bagi Melinda

Közgáz SC és DSK: Papp 3/3, Laczó 10/6, KISS 12, ÚR 12, BARTHA 10/3. Csere: Szatmári 7, LIMPEK 8/3, Hajdú 4, TICHOV 25/6. Edző: Vladár Csaba

A fővárosi derbi első negyede nagy iramú, kemény játékot hozott. A másodikban már megmutatkozott a vendégek összeszokottsága, támadásban pontosabban és nagyobb sebeséggel tudtak helyzetet kialakítani, míg a hazai csapat elbizonytalanodott. Tichov szervezte kiválóan a Közgáz támadásait, és igen eredményesen is játszott, a palánk alatt pedig a Kiss-Bartha duó dolgozott eredményesen. A második félidőt ugyan 6-0-lal kezdve szorossá tette a meccset a 7 pontra felzárkózó BME, de ekkor  a vendégcsapat újított, s egy 15-0-lal  a Közgáz megtörte a BME ellenállását. Még tovább tudta alakítani előnyét, annak ellenére, hogy a negyedik negyed kiegyenlített játékot hozott, Pollák, Bea és Grilli is eredményesen húzta a "műszakisokat". Összességében a Közgáz a két középső negyedben nyújtott sokkal pontosabb, jobb teljesítményével győzte le biztosan a BME csapatát. Hazai részről Bea Bence (11 pont, 13 lepattanó) a Közgázból pedig Kiss Barnabás (12 pont, 10 lepattanó) zárta dupla-duplával a meccset.

Weisz-Tiba Klára: - Ezen a mérkőzésen sajnos csak rövid időszakokban tudtunk koncentrálni. Az edzések hiánya, és a minket (is) körülvevő káosz teljesen felborította a már megszokott rendszerünket. Dolgozunk tovább ahogy, és akivel tudunk, hogy javítsuk a hibáinkat.

Vladár Csaba: - Először is, szeretnék jobbulást kívánni a sérülés miatt kiesett játékosnak (Bór Milán). Jól szedtük a lepattanókat és bizony szükség is volt rá, mert az elején nem ment a dobás és akadozott a támadó játékunk. Feljavult a védekezésünk, ami magával hozta a támadások javulását. Örülünk, mert rangadót nyertünk. Sok sikert kívánok mind a két csapatnak a folytatáshoz!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_716

 

Halasztott mérkőzés: 

SZOESE—Veszprémi ESC

 

Fotó: MEAFC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink