114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Mini országok csaptak össze a BEAC-on!

62 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő, és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot, amelyen főszerepet kapott Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és az U19-es EB népszerűsítése is.

Július 5-én az ELTE-BEAC rendezte meg a Mini Vb elnevezésű versenyt, amelyen egyetemi, főiskolai csapatok mérkőztek meg egymással a VB trófeáért. A különböző csapatok különböző országokat képviseltek. Így ez a vb is tele volt meglepetésekkel, hiszen Portugália, Spanyolország és Anglia is továbbjutott a csoportjából, ugyanakkor Costa Rica, Algéria és Görögország csapata is sikeresen vette az akadályokat és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.

A torna „meglepetés” győztese Nigéria (NSZK) lett, aki a döntőben Németország (ELTE-BEAC Futsal) csapatát múlta felül, egy szoros 1-0-ás mérkőzésen. Harmadik helyen Spanyolország végzett, akik Hollandiát verték meg a bronz mérkőzésen.

A díjátadó nyitásaként Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete elmondta, hogy jogászként külön örül, hogy a győztes csapat tagjai az ELTE ÁJK hallgatói közül kerültek ki, egyúttal megköszönte az ELTE-BEAC meghívását és a szervezést. Nagykövet úr mellett Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó és Prof. Dr. Karácsony András, az ELTE rektorhelyettese, a BEAC elnöke adta át a legjobbaknak járó különdíjakat:

Aranycipő: Bánk Levente (Nigéria) - gólkirály
Aranylabda: Kiss Gergő (Németország) – legjobb játékos
Aranykesztyű: Nagy László (Nigéria)- legjobb kapus

A torna ideje alatt a 2014 július 19-31. között zajló U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot népszerűsítő programokra is sor került.  A résztvevő játékosok a magyar válogatott mezbe öltözött csinos segítőktől labdát kaptak és pontosan 19 dekázást kellett végrehajtaniuk. Ezt követően egy belépésre jogosító utalványt, vouchert kaptak, amellyel kilátogathatnak az Eb valamely mérkőzésére.  A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a vb után induló, hazai rendezésű kontinens tornára.

Az ELTE-BEAC Mini Vb fővédnöke a MEFS részéről Prof. Dr. Kiss Ádám volt. A torna szakmai partnere a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség voltak.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink