114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Minden jó, ha jó a vége!

Ahogy pénteken, a szombati záró napon is győzött mindkét magyar kosárlabdacsapat a coimbrai Európai Egyetemi Játékokon. 

Férfiak, a 13. helyért: 

Miskolci Egyetem - Demokritosz Egyetem (görög) 67-64 (10-15, 24-22, 17-6, 16-21)
Miskolc: ORLICZKI M. 6, TAKÁCS 11/6, Kopasz 5, LIPPAI 15, HOMOKI 6. Cs.: PIUKOVICS 21/6, Orliczki B., Varga M., Orosz, Szeoesi 3/3. 

Kalandos módon jutottak el a csapatok e hajnali mérkőzésre, ugyanis a szállás közelében lévő busz megállójában jó fél órát várakoztak a menetrend szerint elvben járó, de a szombat reggeli műszakot a jelek szerint "bojkottáló" buszra. Végül egy a menetrend szerint más irányba közlekedő autóbusz vezetőjét bírták rá a két csapat játékosai, vezetői, hogy a 13. helyért rendezendő összecsapás helyszínére szállítsa őket. A sofőr nem állt ellen...Homoki Donát és Lippai Szabolcs révén jól, 6-0-s két és félperccel kezdett a Miskolc, ám utána mintha elvágták volna. 7 percig se védekezés se támadás, a  görögök egy 15-2-es futással átvették a vezetést. 

A második etapban az Orliczki Márton, Pikuovics Bálint, Takács Dániel trió alkotta külső sor tartotta versenyben a Miskolcot, amely a félidő végén egy pazar 6-0-lal 3 pontra jött föl. 
Térfélcsere után csapatként rendkívül hatékonyan, szervezetten védekeztek a miskolci srácok, a görögök nem igazán találták az utat a kosarukhoz. Kopasz Márton, s a triplát szerző Szepesi Szabolcs villant, úgy tudott fordítani, s elhúzni a Drahos-legénység, hogy e szakaszban két meghatározó játékos, Takács és Lippai sokat pihenhetett. 

A záró etapra alaposan felpörögtek a görögök, fáradni látszott a miskolci legénység. A hellén center bravúrkosaraival előbb feljött, majd fordított is az ellenfél, Takácsnak a támadóidő utolsó pillanatában szerzett kosara sem törte meg őket. A végjáték hallatlanul izgalmasan alakult: 4 másodperccel a befejezés előtt Piukovics triplájával átvette a vezetést a Miskolc, ráadásul dobásnál szabálytalankodtak is a bravúrkosár szerzőjével. A büntetőt pedig ahogy a legdörzsöltebb "rutinrókák" szokták, úgy hagyta ki "Piu", hogy ő maga szedte vissza a pattanót. Az utolsó másodpercen belül még szabálytalankodtak ellene,  ekkor már bedobta a büntetőket, s a görög időkérés után már nem volt érdemi válasza az ellenfélnek. 

Drahos Gábor: Kellett pár perc, hogy túléljük a korai kelést, de nagyon összekapták magukat a srácok, akik egy igen képzett ellenfelet fektettek két vállra. Kemény melót tettek ebbe a győzelembe a fiúk, ezt a sikert sem adták ingyen, nagyon meg kellett dolgozni érte. Lehet, hogy naív edző vagyok, de hiszek benne, hogy ez a szép befejezés valami szépnek a kezdete is egyben. Nagyon jó sportélmény volt itt lenni. Úgy gondolom, a játékosok mellett az értünk szorítóknak is jó érzés lehetett, köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy részt vehessünk a tornán. 
Nők, a 9. helyért: 

TFSE - Marburg Egyetem (német) 91-47 (22-18, 24-14, 21-4, 24-11)
TFSE: MIHÁCZI 10, HERMAN 10/6, KARLÓCAI 19/15, KOVÁTS G. 11, VARGA B. 20. Cs.: AGIC 10/9, SZELI 6, FÁBIÁN 6/6.

A szombati mérkőzésen a Kováts-Karlócai kettős jóvoltából jól, 5-0-lal kezdett a TF, de a németek rendezték soraikat. Betörésekből, valamint a magyar női egyetemi bajnok időnként kissé "kényelmesen" visszazáró védelme ellen lerohanásokból szerzett kosarakkal tartani tudta a lépést a Marburg Karlócaiékkal. A találkozó a második negyed közepéig volt igazán szoros, azt követően Miháczi Diána vezérletével összeállt a védekezés, emellett pedig, hogy Karlócai Julianna remek dobóformát fogott ki, sikerült labdaszerzések után pár könnyű kosarat is dobni, így szünetig 10 pont fölé nőtt az előny. 

Látszott, hogy a második félidő elején gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot a lányok. Herman, Varga és Karlócai jóvoltából egy 13-2-vel kezdve szünet után hamar 20 pont fölé nőtt a különbség. Az utolsó 15 perc TF-örömjátékot hozott, az eddig kevesebbet játszó játékosok is villogtak, Arin Agic 3, Fábián Sára pedig 2 triplát dobott, a másodikat a mérkőzés végét jelző dudaszó felharsanásának pillanatában, a TF játékosai összesen 12 hárompontos kosarat szereztek.

Magyar Bianka: Bár a csoportmeccsek után szomorúak voltunk, hogy nem jutottunk be a legjobb nyolc közé, most büszke vagyok a csapatra, amely nagyon összeszedte magát, és helyenként kiefejezetten jó játékkal, értékes győzelmeket aratva szerezte meg a kilencedik helyet - remélem jövőre is eljutunk a nemzetközi megmérettetésre.
Háttér:
Czivinger Lilla pénteken délután kénytelen volt "belekóstoni" Portugália egészségügyi ellátásába. A TF litvánok elleni meccsen térdsérülést szenvedő kosarasát mentő szállította kórházba. Mint mondta, a csapattal technikai vezetőként kint tartózkodó Sándorfi Réka kísérte be a lezárt ablakos mentőautóval, s amikor beértek a kórházba, nemigen tudták, merre is vannak a szálláshoz képest. Szerencsére, miután a telefonos helymeghatározón megnézték, kiderült, hogy a távolság csupán pár száz méter. Miután a kórház folyosóján gyorsan megvizsgálták Lillát, s kiderült, hogy nincs törés, el is engedték. Azaz csak engedték volna, de a saját lábán akkor még nem igazán tudott menni. Persze leleményesek voltak a lányok, Réka egy tolószéken próbálta a szállásra vinni a sérült kosarast, a széket viszont nem igazán akarták odaadni. Végül Réka igazolványa "megtette hatását", a technikai vezető a nagy melegben emelkedőn felfelé tolva a szállásig "navigálta" Lillát, majd visszavitte a széket az okmányért cserébe.
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink