114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Minden idők legjobb magyar férfi olimpiai eredménye triatlonban: 20. ifj. Faldum Gábor, a PTE diplomása

A 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló viadalon Gábor a 20., Tóth Tamás pedig a 33. helyen végzett.

4 órás idővel ért célba, míg Tóth Tamás 1:50:02 órás idővel teljesítette a triatlonversenyt a riói olimpián.

Gábor a Pécsi Tudományegyetemen diplomázott, Triatlon EVB (2010 Valencia) -  59. hely, Tiratlon MEFOB 2010 - bajnok volt az egyetemis portban.

Tóth Tamás az ELTE-n végzett, és ő is szép egyetemis sporteredményt tudhat magáénak: Triatlon EVB 2010 (Valencia) - 24. hely (egyéni), MEFOB 2010 Triatlon: 1 hely - csapat,  3. hely - egyéni

Versenyzőink a 20. illetve a 33. helyen végeztek. Ezt megelőzően a 2000-es sydneyi játékokon Kuttor Csaba által elért 30. hely volt a legjobb magyar férfi szereplés olimpián ebben a sportágban. 

A legjobb női szerepléstől sem maradt el sokkal a 28 éves ifj. Faldum, ugyanis Edöcsény Nóra - szintén Sydneyben - 19. volt.

A 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló viadalon a győzelmet címvédőként a brit Alistair Brownlee szerezte meg 1:45:01 órás idővel, testvérét, Jonathan Brownlee-t hat másodperccel előzte meg, míg a harmadik dél-afrikai Henri Schoemant 42-vel. Alistair Brownlee lett az olimpián 2000 óta szereplő sportág első kétszeres bajnoka.

Az első szám után a bringázást az élen egy tízfős csoport kezdte meg, amely előnyét folyamatosan növelte az üldözőkkel szemben a 40 kilométer során, így egyértelművé vált, hogy innen kerül ki a győztes, mert a tagjai a futásra közel másfél perces előnyt szereztek. A két magyar a második, legnagyobb bolyban tekert, amely az utolsó kilométereken kettészakadt, Faldum az elsőben maradt, Tóth viszont a másodikban volt.

A zárószám elején a Brownlee fivérek mindenkit leráztak magukról, majd féltáv után Alistair tudott meglépni testvérétől. Faldum a 16. pozícióban vágott neki a futásnak, kissé lassabb tempóban kezdett, így visszaesett a 23. helyre, de aztán apránként feljebb tört, 2,5 kilométerre a céltól már 18. volt, végül pedig huszadikként ért célba. Tóth futásban szinte végig a 33. helyen haladt.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt, origo, NSO

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink