114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

„Minden érzést felülmúl, amikor aranyérem kerül a nyakadba!” – Interjú Kiss Csaba ME hallgatóval

Kiemelkedően teljesített Kiss Csaba a Miskolci Egyetem anglisztika szakos hallgatója augusztus 27-én az Atlétika MEFOB-on Székesfehérváron.

Olvasási idő: 2 perc

21 egyetem 113 sportolójával mérte össze tudását, ám az erős mezőny ellenére, 100 méteren 10:87-es időeredményével (mindössze 1 századdal maradt el egyéni legjobbjától) is kényelmesen győzött. Eredményeivel tovább öregbíti a Miskolci Egyetem és az Atlétikai Centrum hírnevét.

 

M.E.: Mióta és mit tanulsz a Miskolci Egyetemen és miért ezt választottad?

K.Cs.: 2015. óta tanulok az ME-n, Anglisztika szakon. Már a gimiben is érdekelt a nyelv, azért választottam ezt a szakirányt, és persze később is tervezem hasznosítani az angolt a sportban is, esetleg sport menedzserként.

 

M.E.: Nagyon jól hangzik, hogy a sport mellett tanulmányaidban is megtaláltad azt, amivel szeretsz és szeretnél foglalkozni. Mindig is az atlétikával foglalkoztál vagy más sportágakat is kipróbáltál már?

K.Cs.: Régebben úsztam is néhány évig. 2009-ben kezdtem atletizálni, mert mindig is örökmozgó gyerek voltam.

 

M.E: Akkor mondhatjuk, hogy hosszú út áll már mögötted, hiszen gyerekkorod óta elkísér a mozgás és viszonylag hamar megtaláltad a saját sportágadat. Mennyire nehéz az egyetemi tanulmányaid mellett a versenysportot folytatni? Az egyetem támogatott ebben?

K.Cs.: Egyrészt, meg kellett szokni, hogy nem mindig értem oda időben az edzésekre, kicsit nehezebb talán összeegyeztetni, mint a gimiben. Úgy érzem, hogy az egyetem támogat ebben, gondolok itt a tanárok megértő hozzáállására, az egyéni tanrend engedélyezésére, hogy minél kevesebb edzésről hiányozzak.  A fedett pályás atlétika pályát, illetve a futópályát is korlátlanul használhattam szinte bármikor, ami főleg a téli felkészülésben nagy segítség.

 

M.E.: Mik a céljaid a jövőre nézve? Nagyobb versenyek vannak kilátásban, ha jól számolom lassan tanulmányaid végére érsz, tervezel továbbtanulni?

K.Cs.: Idén lett volna Európa Bajnokság, amire szerettem volna megfutni a szintet, de a vírushelyzet miatt erre sajnos csak 2021-ben lesz lehetőségem. Jövőre mindenképp szeretnek egyéni csúcsot futni, mind 100, mind 200 méteren, de a fő cél az EB szint elérése lenne. Továbbtanulás terén is sport jellegű, sporttal foglalkozó szakon gondolkozom.

 

M.E.: Van esetleg valami jó tanácsod az éppen jelentkezés előtt álló, vagy első éves hallgatók számára, akik érdeklődnek a versenysport iránt?

K.Cs.: Ha eddig sportoltak, akkor mindenképp folytassák, mert szerintem az egyetem minden más sportolási lehetőséget biztosít, nem csak az atléták számára. Például van uszoda, tornaterem, teniszpálya stb., szóval a feltételek adottak. Semmiképp ne adják fel az álmaikat akkor sem, ha nem könnyű a tanulást meg a sportot összeegyeztetni, mert amikor országos aranyat akasztanak a nyakadba az minden érzést felülmúl!

 

Szöveg: Miskolci Egyetem Sportiroda – Molnár Réka

Fotó: MEFS - ARAK

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink