114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Csoportelső lányok, alsóházi fiúk

A 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon szereplő magyar együttesek közül a TFSE lányai csoportelsőként jutottak be a legjobb 8 közé, míg a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem férfi csapata az alsóház helyosztóin folytatja a küzdelmet.

Hazánk egyetemi női kosárlabda-bajnoka, a TFSE 43 pont különbségű (73-30) győzelemmel kezdte meg szereplését a pozsonyi Comenius Egyetem együttese ellen. A második sikeres lépést az észt egyetemi csapat ellen aratták: 70-22-es sikerükkel teljesítették első céljukat, bejutottak a legjobb 8 közé, melyet az elmúlt években nem tudtak elérni. A TFSE rendkívül egységes, csoportelsőként továbbjutott csapatából talán Németh Almát, Karlóczai Juliannát és Miháczi Dianát emelhetnénk ki.

Mindkét férfi gárdánk – a Debreceni és a Miskolc Egyetem – az alsóházban folytatja Eb-szereplését. A két csapat győzelemmel és jó játékkal zárta a csoportkört, ami biztató lehet a pénteken kezdődő helyosztókra. A Miskolci Egyetem csapata pénteken 13:45-től játszik a portugál Aveiró Egyetem csapatával a Generali Arénában, és ha azt megnyeri, akkor szombaton időben ugyanekkor lép pályára a Jégcsarnokban. Pénteken a Debrecen a szlovák Comenius Egyetem csapatával játszik, ugyancsak 13:45-től, de a Jégcsarnokban, és ha sikerrel veszi az akadályt, akkor a két magyar csapat egymás ellen mérkőzhet majd szombaton a Jégcsarnokban, ismét 13:45-ös kezdési időpontban, a 9-10 helyért.

Szintén pénteken, és szintén 13:45-kor kezdődik a TFSE küzdelme is a horvát Osijek Egyetem ellen, az Egyetemi Körcsarnokban. A magyar lányok esélyesebbek, majd aztán szombaton, ismét 13:45-kor játszhatnak a döntőért, ha élve esélyükkel megverik az Osijeket.

A döntő és bronzmérkőzés a nők esetében is a Generali Arénában lesz, ahogy a vasárnap 16:00 órakor kezdődő férfi bronz és a 20:30-kor kezdődő férfidöntő mérkőzés is. Az eddig látottak alapján továbbra is érdemes kilátogatni a miskolci Egyetemi Kosárlabda Eb mérkőzéseire, a miskolciakat már eddig is közel félezres szurkolótábor bíztatta meccsről meccsre, de ahogy nő a tét, úgy várnak a szervezők még több embert és még jobb, izgalmasabb mérkőzéseket, s ezzel még nagyobb érdeklődést.

A csoportmeccsek után megkértük a három szakvezetőt, értékelje csapata szereplését az Eb első fázisában.

Boros Zoltán (TFSE): - A csoportmeccseink alapján utólag el kell ismerni, volt némi szerencsénk a sorsolásnál, a csoportbeosztásnál, a vártnál jóval könnyebben sikerült elérni elsődleges célunkat, a legjobb nyolc közé jutást. Az elsődleges célt tehát elértük, de természetesen nem szeretnénk itt megállni. Nagyon remélem, nem üt vissza, hogy eddig nem ütköztünk nagyobb ellenállásba, az biztos, hogy mostantól az eddigi két találkozónknál sokkal nehezebb mérkőzések következnek, s erre - elsősorban fejben - fel kell készülniük a lányoknak.

Kovács Imre (Debreceni Egyetem): - Csoportunk erőviszonyait látva azt kell, hogy mondjam, reális a harmadik helyezésünk. Az olasz és a francia csapatban a magyar egyetemi bajnokságnál és harmadosztálynál - ahol játékosaink többsége játszik -  jóval erősebb, színvonalasabb bajnokságokban edződő játékosok játszanak, és ez az ellenük elért eredményeinken is látszott. Nem volt könnyű két vereség után ráhangolni az érezhetően fáradt társaságot a román csapat elleni utolsó csoportmérkőzésre, de a srácok nagyon "összekapták" magukat, okos, jó játékkal szép győzelmet arattak. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a Pitesti elleni sikerre lehet építeni. Ha már az első nyolc közé nem sikerült bejutnunk, szeretnénk bekerülni a legjobb tíz közé.


Drahos Gábor (Miskolci Egyetem) : - Az volt a célunk, hogy meccsről meccsre javulva mutassuk meg a csapatért szorító szurkolóknak, hogy fejlődőképes, szép, korszerű kosárlabdát játszani képes ez a társaság. Úgy gondolom, ezt a célt megvalósítottuk. Ami a továbbjutást illeti, azon már fölösleges meditálni, hogy szerencsésebb lett volna, ha fordított sorrendben kapjuk az ellenfeleket - ez most így alakult. Az eddig lejátszott meccsek rengeteget jelenthetnek a jövőben a srácok fejlődése szempontjából. A továbbiakban is szeretnénk folyamatosan előrelépve jó, látványos mérkőzéseket játszva élvezni az Európa-bajnoki szereplést és szórakoztatni, kiszolgálni kitűnő, lelkes közönségünket.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink