114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Mesébe illő rajtszámot kapott Major Veronika a Sportlövő EVB-n

40 lőállás, 200 bar nyomás, 1001-es rajtszám,  ezek a számok jellemezték a Sportlövő EVB előkészületeinek második napját. 

Keczeli Zoltán edzőjének, a magyar csapat zászlóvivőjének rövid beszámolója olvasható Kuala Lumpurból a Sportlövő EVB előkészületeinek második napjáról:

Nos. Nekiveselkedek az írásnak, mert aki nincs itt az el nem hiszi, hogy nincs egy szabad percünk sem.

A finom reggelit követően indulás a lőtérre. A lőtér kapujában mindenkit, a repülőtereken szokásos módon megvizsgálnak, csomagjainkat aprólékosan átvilágítják.

Sietős léptekkel zárkózunk fel a fegyverraktár előtt kígyózó sor végéhez, aztán rövid sétával átvágunk a dísztéren, és a pálmafák árnyékában megérkezünk a 10 méteres lőcsarnokhoz, ahol  40 lőállás fogadja a légpisztolyos és légpuskás versenyzőket a klímától szinte hideg  teremben.

Az első és legfontosabb az információk begyűjtése, az otthon leengedett légpisztoly tartályaink újbóli feltöltése 200 bar nyomásra, alapos bemelegítés és edzés.  

Az edzésen való segédkezésemet megszakítja a „Technical meeting” mely bő egy órán keresztül tart és végén átvehetem Vera rajtszámát.

Vissza az edzés helyszínére, pakolás, aztán újabb sietős lépteket veszünk, hogy a kötelező fegyver kontrolon is túllegyünk. A sportpisztoly rendben van, de a légpisztoly sütése bizony nem éri el a minimális fél kilós elhúzási erőt. Elő a szerszámokkal, állítgatás, méricskélés, és ezúttal tökéletes a kontrolunk. Mehetünk a fegyverraktárhoz, hogy leadjuk felszerelésünket.

Az ebéd helyszínéhez érve többet foglalkoztunk a környezettel, mint a jól megérdemelt falatokkal. Azt gondolom, hogy a kép szintén magáért beszél.

 

Karóránkra pillantva konstatáljuk, hogy szalad az idő, hát szaladjunk mi is visszatérni a szállásunkra, hogy rendbe hozzuk magunkat és átöltözést követően illendően részt vegyünk az ünnepélyes megnyitón!

 

Az ünnepségen aztán mindketten kapunk feladatot. Vera a „Magyar Sportolót” képviseli, nekem pedig a zászlóvivő szerep jut, melyet nagyon büszkén teljesítettünk mindketten.

Már megérte eljönni!

Keczeli Zoltán - edző, a magyar csapat zászlóvivője

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink