114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Merj nagyot álmodni! - Interjú Ekler Lucával

Kiváló évet tudhat maga mögött a para atléta Ekler Luca, hiszen világbajnoki aranyérmet és két ezüstöt is szerzett, valamint jogot arra, hogy indulhasson a jövő évi tokiói Paralimpiai Játékokon. A Testnevelési Egyetem harmadéves hallgatója kitartásával, szerénységével sokak számára példakép.

Olvasási idő: 2,5 perc

 

A dohai para-atlétikai világbajnokságon távolugrásban megszerzett aranyérmével Ekler Luca kiérdemelte az Év Egyetemi Sportolója díjat is. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség által szervezett díjátadó gála után kérdeztük a sikereiről, terveiről.

 

J.M.: Fantasztikus évek vannak mögötted! Tavaly az Európai-bajnoki címeddel szinte berobbantál, idén pedig világbajnok lettél, amivel rögtön kvótát is szereztél a jövő évi paralimpiára. Melyik sikeredre vagy büszkébb?

E.L.: Abszolút a mostani világbajnoki címemre, meg az egész dohai teljesítményemre, mert két ezüstöt is szereztem.

 

J.M.: Az aranyérmet ráadásul világbajnoki csúccsal! Tokióban is a távolugrás lesz a fő számod?

E.L.: Igen, a paralimpián is a távolugrásra helyezem a nagyobb hangsúlyt, mellette pedig még 100 méteren tervezek indulni.

 

J.M.: A paralimpiáig még van idő, addig azonban más jellegű feladatok várnak Rád. Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak…

E.L.: Szerencsére idén nagyon jól jött ki a lépés, a világbajnokság után még van elég időm felkészülni a vizsgákra. Korábban is sikerült jól összeegyeztetni a dolgokat, úgy gondolom most is sikeresen fogom abszolválni a vizsgaidőszakot.

 

J.M.: Nehéz összeegyeztetned az élsportot a tanulással?

E.L.: Eddig nem volt ezzel problémám. Persze nem egyszerű a sok edzés és versenyzés mellett időt szakítani a tanulásra, de csak tőlem függ, hogy osztom be a feladataimat. Eddigi tapasztalataim szerint jól ment az összeegyeztetés.

 

J.M.: Harmadéves vagy a Testnevelési Egyetem Sport- és rekreáció-szervezés szakán, hamarosan végzel. Van már esetleg konkrét jövő terved? Ezzel szeretnél foglalkozni vagy most inkább a sport élvez elsőbbséget?

E.L.: Legszívesebben párhuzamosan csinálnám a kettőt egymás mellett! Miután az alapszakot elvégeztem, szeretném a mesterszakot is elvégezni, és a sportolói pályafutásom után is szeretnék a sportban maradni, a jövőben is sporttal szeretnék foglalkozni. Ameddig azonban lehet versenyezni szeretnék, mert ez volt az álmom, és ez az, amit igazán szeretek is csinálni

 

J.M.: Többször említetted, hogy szeretnél példakép lenni. Adja magát a kérdés, hogy ez miért olyan fontos számodra, neked ki a példaképed?

E.L.: Az édesapám a példaképem, de minden emberben meg tudom találni azt a kis dolgot, ami miatt fel tudok nézni rá.

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Ekler Luca (Instagram)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink