114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Menetel a Győr, a Szombathely és a Közgáz

Ismét csonka fordulót rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Keleten a Miskolc simén győzött Egerben. Nyugaton küzdelmes volt a fővárosi derbi, az újonc NKE alaposan megenehezítette a Közgáz dolgát. Nem volt jó hetük a baranyai együtteseknek, a PTE Petőfi Győrben, a PEAC hazai pályán a  szombathelyiektől kapott ki simán. 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NŐK

 

 

Keleti csoport:

EKE-EVSI - Miskolci Egyetem 27-76 (7-11, 7-21, 8-21, 5-23)
Eger, Ifjúság u.,10 néző. V.: Drenyovszki D, Zahorán.
EKE EVSI: Szászi 8, Baráth 3, Kiri 6, Druzsba 7, SZABÓ 3/3 Csere: Vígh.. Edző: Kátai Zsolt
Miskolci Egyetem: KOSTYÓ 14/6, Kovács K. 8, CHVATAL 20, Papp 6, SIKORA 28/3 Edző: Lugosi Zsuzsanna

Nehezen "pörögtek föl", nehezen játszották egymás zónáját a csapatok, öt perc elteltével is csak 2-2 kosár esett. A folytatásban sem változott nagyot a játék képe, lassú iram mellett a vendégek viszont több könnyű kosarat dobtak szerzett labdákból. Szünet után megélénkült a játék, a miskolci lányok átálltak emberfogásra, így több labdát szereztek, jó néhány könnyű is dobtak. A hazaiak továbbra is sok hibával játszottak, rosszul
céloztak ezért nem kerülhették el a nagyarányú vereséget.

Kátai Zsolt: Erőtlenül, sok hibával játszottunk, ennek csak vereség lehetett a vége. A most mutatottnál azért jobban is tudunk játszani.

Lugosi Zsuzsanna: Voltak jó periódusaink a mérkőzésen, de van még hová fejlődnünk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Statisztika 

 

 

 

Nyugati csoport:

NKE-Csata - Közgáz 57-63 (14-15, 14-17, 10-18, 19-13
Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Káré, Rózsavölgyi
NKE-Csata: Kovács 1, Hájer, Kundráth 10/, Gaál, KARAGITS 26. Csere: PÁNCZÉL 12/3, Németh 6, Csarankó 2, Sütő, Zrínyi, Deme. Edző: Mányoky Fanni
Közgáz SC: Baliga 2, HIDAS 8, DOKTOR 13, Pfandler 7. ABAHÁZY 11, Csere: Galba, Szammer, Farkas 11/3, Kokavecz 2, Kapornai 9. Edző: Németh Kata

A vártnál sokkal izgalmasabb mérkőzést játszott a két csapat, helyenként nagyon szép megoldásokat lehetett látni. Az első félidőben kiélezett volt a találkozó, és remek egyéni teljesítmények születtek. A 3. negyedben ellépett a tapasztalatabb játékosok alkotta  Közgáz, ám a hazaiaknak volt tartásuk, feljöttek, s szorossá tették az összecsapást. Hazai oldalon Karagits Kira 26 pont , 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 4 szerzett labda és 30 VAL, vendég oldalon Doktor Anna 13 pont, 10 lepattanó, 6 szerzett labda, 8 gólpassz és 28 VAL teljesítménye emelendő ki.

Mányoky Fanni: Először is gratulálok a győztes csapatnak! Kicsit csalódott vagyok, mert  volt esélyünk a győzelemre egy nagyon jó Közgáz ellen. Sajnos nem dobtunk jól és volt pár érdekes szituáció is a mérkőzésen. A kevés közös edzés ellenére is kezd összeszokni a csapat, s fejlődtünk az előző mérkőzéshez képest. Fizikálisan megint elfogytunk, de. külön szeretnék gratulálni Karagits Kirának, aki ma is extrát hozott!

Németh Kata: Nehezen áll össze a játékunk az idei szezon elején. Örülök a győzelemnek, de sok tennivalónk van még. Van hova fejlődnünk védekezésben és támadásban is. Bízom a lányokban, hogy képesek vagyunk rá. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika 

 

Széchenyi KA Győr - PTE-EMES Petőfi SE 87-46 (25-20, 23-11, 16-8, 23-7)
Győr Egyetemi sportcsarnok. 20 néző. V.: Surányi, Erős
Széchenyi KA: CHROMÉJ 19, Horváth D. 4, Gosztola 3, TÖRÖK B. 19, Nagy 8. Csere: BICZÓ 13, RABI 9, Boronkay 2, Tóth, GYÖNGYÖSI  10. Edző: Barthalos István
PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 10/6, Tóth 4,  Horváth 8/6, SÉRA 11, Petró 4. Csere: Várhelyi 2, Bencze, Hajnáczky 2, Miltner 4, Orosz 1. Edző: Sipos Ádám

A roppant színvonalas, kosarakban gazdag első negyedben támadásban mindkét csapat kiett magárt. A folytatásban rendezte védekezését a győri csapat, a vendégek, nem nagyon tudtak kibontakozni a zónája ellen. A hazai együttes fokozazosan elhúzott és végül fölényesen nyert. Hazai részről Chroméj Hajnalka (19 pont, 15 gólpassz) és Biczó Laura (13 pont, 11 lepattanó), a vendégektől pedg Séra Nikolett (11 pont, 15 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Barthalos István: Színvonalas mérkőzést láthattunk, ilyenre számítottam. A kiváló zónavédekezésünknek nem találták az ellenszerét. Köszönjük a játékot.


Sipos Ádám: Ilyen mérkőzésre számítottam. Tőlünk mindenki jól játszott és büszke vagyok a lányokra. Gratulálok az ellenfélnek.

Statisztika

 

PTE-PEAC Szombathelyi ESE 53-79 53-79 (11-19, 16-22, 13-17, 13-24)

Pécs, 30 néző. V.: Szalóki, Danka
PTE-PEAC: Szabó N. 4, Krikler 5/3, Bátai 5, SÜLE 14, Kóbor 7/3. Csere: Szenteszki, Tóth, Horváth, Pétersz 8, Propszt 7/3, Balázs 3/3. Edző: Gyenge Gábor
SZOESE: JAKUBOVICS 24/6, Balogh. FEKETE 18/3, HIRSCHLER 14/6, FEIGL 12, Csere: Sándor 5, Bándi 6. Edző: Szabó László

A szombathelyi csapat végig a kezében tartotta a mérkőzést és jobban koncentrálva, ekkora különbséggel is megérdemelten nyert. A pécsi csapat pontatlanul, sok hibával játszott és játékosai rossz dobóformát fogtak ki a mérkőzésen. A vendégektől ketten is - Jakubivics Dóra (24 pont, 13 lepattanó), és Feigl Fanni (12-12 pont és lepattanó) dupla-duplával zártak.

Gyenge Gábor: Gratulálok a szombathelyi csapatnak! Nem voltunk elég koncentráltak és rosszul is dobtunk, így sajnos nem volt esélyünk nyerni.


Szabó László: Szimpatikus csapat ellen sikerült győznünk, a zóna védekezésünk nagyon jól működött. Gratulálok a csapatomnak!

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink