114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Megvédte bajnoki címét a TFSE női csapata

Remek kezdésének és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően a TFSE végig vezetve egy színvonalas találkozón legyőzte a jól küzdő, s helyenként jól is játszó Debrecent, s ezzel megvédte egyetemi bajnoki címét.

TFSE - Debreceni Egyetem 83-70 (25-11, 18-18, 19-23, 21-18)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, négyes döntő, nők

TFSE: MÁNYOKY 39/30, Bodnár 5/3, KARLÓCAI 9/3, NÉMETH A. 23, Varga B. 7/3. Cs.: Kováts, Fábián, Sándorfi. 

Debrecen: GÁL 20, Szabó R. 6, Papp A. 8/6, Jávor 3/3, FOLTIN 21. Cs.: GYULAI 10/6, Stekler 2, Szendrei, Új

Másfél perc elteltével az is állhatott  volna az eredményjelzőn: Mányoky-Debrecen 5-0. A fővárosiak "vajkezű" irányítójának pontjai egy szédületes, 18-4-es TF-repülőrajtot alapoztak meg a tanulmányi okokból a női döntő döntőjéről - csapatának nagyon - hiányzó Földvári Andrea nélkül fölöttébb megilletődötten kezdő debreceniek ellen, hiába kért közben kétszer is időt edzőjük,  Kovács Imre. A negyed hajrájában Foltin Blanka ügyes kosaraival kiegyenlítetté tette a játékot a TF. 

A második negyedet a debreceniek Gál Annamária vezérletével 9-0-lal kezdték. 25-20-nál azonban ismét Mányoky lépett elő, gyors egymásutánban beemelt 3 hármast, s dobott egy duplát is, majd Varga Barbara is bevágott egy hármast, s ezzel a 14-2-vel szünetre megnyugtató előnyt szerzett a címvédő. 

Térfélcsere után váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén elsősorban Karlócai Julianna eredményessége révén 20 pontosra nőtt a fővárosi előny. A szakasz hajrájában Boros Zoltán próbálta pihentetni csapata egy-két kulcsjátékosát, megtört a TF lendülete, s a Debrecen ismét bizonyította: van tartása, s Gál, Foltin, valamint a triplákkal jelentkező Gyulai Jázmin jóvoltából egy 12-2-vel 10 pontra feljött. Ennek elején Gyulai duplájával 10 ponton belülre került a Debrecen, ám jött újabb három tripla a mezőny legjobbjától, Mányokytól - aki közel 60%-os találati aránnyal (10/17) dobta a hárompontosakat - s ezzel eldőlt: megvédte címét a TFSE. 

Boros Zoltán (TFSE): Nagyon boldogok vagyunk, hogy veretlenül sikerült megvédeni a címet, gratulálok a lányoknak, és a Debrecennek is, amely erősen tartalékosan is jól küzdött, s alaposan megnehezítette a dolgunkat. 

Kovács Imre:  Gratulálok a TFSE csapatának a bajnoki címhez. Sajnos a torna végére mind létszámban, mind pedig erőben, energiában "elfogytunk". Összességében azonban helytálltunk, emelt fővel térhetünk haza, gratulálok a játékosaimnak. 

Mányoky Judit: Három nagyon kemény, "húzós" meccsünk volt, jó, erős ellenfelek ellen - nagyon elfáradtunk a végére. Igazi csapatként érkeztünk a döntőre, s e tekintetben talán még erősebben, egységesebben térhetünk haza, nagyon büszke vagyok a lányokra, és remélem, a nyári egyetemi Európa-bajnokságon is jól játszunk majd Miskolcon. 

 

 

A Szegedé lett a bronzérem a lányoknál

Remek kezdésének köszönhetően a Szeged rajt-cél győzelmet aratott a női bronzmérkőzésen a nagyot hajrázó Közgáz ellen


Közgáz - USC Szeged 43-48 (8-19, 12-8, 7-15, 16-6)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, nők. V.: Tőzsér, dr. Mészáros, Horváth Cs.

Közgáz: KATONA 8/6, Kovács P. , Doktor 7/6, SHIRIAN 10, Abaházy 8. Cs.: Csikász 4, Imre Fejes 6, Kis A.

Szeged: Nagy L. 1, Kőházi 3, Kecskés 6, FÖLDI 16/6, JÁHNI 11/3. Cs.: Horváth Zs. 4, Kálló 7/3

A remek dobóformát kifogó Földi Alexandra vezérletével parádésan kezdett a Szeged, amely 6 és fél perc elteltével 15-2-revezetett az eléggé megilletődött Közgáz ellen. A negyed hajrájára kiegyenlítetté tette a játékot a Közgáz. 

A második negyedet is a szegediek kezdték jobban, de 22-8 után Doktor Anna két triplájával 10-en belülre került a Közgáz. 

Térfélcsere után Jáhni Zsófia villanásaival újra elléptek a szegediek 12-5-re nyerve a negyed első felét. Ezt követően támadásban "megállt" a Szeged, az utolsó 15 percben mindössze 6 pontra voltak képesek a Tisza-partiak. A gyengén dobó Közgáz Shirian Fatime és Katona Bianka vezérletével fokozatosan faragta le hátrányát az igen rosszul büntetőző szegediekkel szemben, de végül 4 pontnál közelebb nem tudott ellenfeléhez kerülni, így a Szeged nyerte a bronzcsatát. 

Németh Kata (Közgáz):  Ugyanaz volt a képlet, mint az eddigi meccseinken, elengedtük az ellenfelet és futottunk az eredmény után. A torna végére nagyon elfáradtak a lányok, ilyen gyenge dobóteljesítménnyel, negyvenhárom dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni. 

Mészáros Vivien (Szeged): Tanultunk az előző mérkőzéseken elkövetett hibáinkból, koncentráltan, s ezúttal végre jól dobva kezdtük a mérkőzést. A sikerünk kulcsa azonban a védekezés volt, negyvenhárom ponton tartottuk ellenfelünket. Éremmel szerettünk volna hazatérni, s ezt sikerült is elérni, gratulálok a lányoknak. 

 


A női torna végeredménye:

  1. TFSE 6 pont
  2. Debreceni Egyetem 5
  3. USC Szeged 4
  4. Közgáz 3.

 

Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink