114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Meglepetések nélküli forduló a női kosárlabda MEFOB-on

Újabb fordulókat rendeztek női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a Keleti és a Nyugati csoportban. Egy mérkőzésen szoros vendéggyőzelem született, a másik kettőn azonban nagy arányú hazai diadalnak örülhettek a szurkolók. Remekelt a Miskolci Egyetem és a PTE-PEAC is, a Nyíregyháza és a SMAFC azonban gyengébb formát mutatott. Lássuk a részleteket!

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport, 2. forduló.

 

Szegedi RSC – Debreceni Egyetem 55-58 (13-16, 16-9, 9-11, 11-13, 6-9)

Szeged, Topolya sor, 50 néző. V.: Márkus, Utasi.

 

Szegedi RSC: Boros 6, KORNMANN 2, Kajtár 4, VÁRADI 19, Fodor. Csere: Kőházi 1, Antal 5, Burján 8, KÁLLÓ 10, Molnár. Edző: Földi Alexandra.

 

 

Debreceni Egyetem: Nagy 10/3,  MEZEI 11, TÓTH E. 14/12, Gaszner 3, GÖTTLINGER 18/6. Csere: Bagdi, Kapus 2, Ruzsa-Kiss, Záhorszky. Edző: Kovács Imre.

 

 

A mérkőzés elejétől fogva mindkét csapat inkább a védekezésre fordított nagyobb figyelmet. A nyitó etap után a vendég debreceni együttes vezetett 4 ponttal, ám a szegediek a második negyedben a hibátlan, 9/9-es mezőnymutatóval zárt Váradi Nóra vezérletével - rákényszerítetve akaratukat ellenfelükre - némi előnyre tettek szert, és 4 pontos vezetéssel tértek a nagyszünetre. A második játékrészben sem változott a játék képe, így - nem meglepő módon - 40 perc játékot követően egyenlő volt az állás. Jöhetett a hosszabbítás! Ebben az öt percben a 18 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát szerzett Göttlinger Anna vezényletével a vendégek bizonyultak jobbnak , így a végletekig kiélezett csatában 3 pontos debreceni siker született.

 

Földi Alexandra: "Először is gratulálok a Debrecen csapatának, megérdemelten nyert. Egy végletekig kiélezett mérkőzést veszítettünk el, ráadásul hosszabbításban, ami még fájóbb. Öt pontos előnynél fegyelmezetlenül játszottunk, és amikor nem lett volna szabad, kaptunk két hárompontost, ami demoralizált bennünket. A végjátékban még volt lehetőségünk egyenlíteni, de sajnos mi nem találtunk be. Első mérkőzésünk volt az idén, kell még egy kis idő, mire összeszokunk, hiszen egy eddig teljesen új felállásban játszunk. Bízom a csapatban, lelkesek vagyunk, dolgozunk és biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb meglesz a gyümölcse a munkánknak!"

 

Kovács Imre: "Gratulálok mindkét csapatnak, elsősorban a saját csapatomnak, hisz az amatőr bajnoki után ez a második mérkőzésünk volt két nap alatt. Óriásit küzdöttünk az egész mérkőzésen, nüanszokon múlt a győzelem. Palánk alatt kicsik voltunk, de lelkesek, és úgy gondolom, a lepattanó harc megnyerése volt a győzelem egyik kulcsa."

 

Statisztika

 

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetem 106-44 (20-11, 31-13, 27-12, 28-8)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V: Vaszi, Bene.

Miskolc: TAKÁCS 7/3, Bányai, ARAD 34, SIKORA 17/3, MÓRI 15, Csere: KECSKÉS 13/3, Sabbadin 8, Orbán 6, Jámbor 4, Bándi 2, Gőz, Kiss. Edző: Lippai Szabolcs.

 

 

Nyíregyháza: Mácsai 22/6, JAKAB 20/6, Moldován 2, Alajtner, Szabó. Csere: Bakó, Spisák. Edző: Hegedüs Ferenc, Földesi Norbert Gyula.

 

 

Döcögősen kezdte a mérkőzést az esélyesebb hazai csapat, amelynek játékosai sorra hagyták ki a tiszta dobóhelyzeteket, de a jó letámadásuknak köszönhetően így is hamar elhúztak. A nyíregyháziak Mácsai Réka és Jakab Luca elképesztő távoli dobásaival szerezték pontjaiknak közel felét. A második félidőben a Miskolci Egyetem csapata egyre pontosabban játszott, értékesítette a ziccereit, így fokozatosan nőtt a lepattanó csatát 77-35-re megnyerő hazai csapat előnye, amely végül nagy különbségű, magabiztos győzelmet aratott. Hazai részről 3 játékos is - Arad Zsófia (34 pont, 16 lepattanó), Sikora Emőke (17 pont, 11 lepattanó) és Móri Júlia (15 pont, 14 lepattanó) - dupla-duplát ért el, Kecskés Karina (13 pont, 8-8 lepattanó és szerzett labda, 9 gólpassz) pedig nem sokkal maradt el a négyszeres duplától, az quadriple-double-től.

Lippai Szabolcs: "Pontatlanul, álmosan kezdtük, de sikerült összeszednünk magunkat. Ennek köszönhetően egyre pontosabbak lettek a dobásaink, és a letámadásunk is erőszakosabb lett, így nagy pontkülönbséggel sikerült megnyernünk a mérkőzést."

Földesi Norbert: "Alakulóban lévő csapat vagyunk. Nyilván ez meglátszik mind az eredményeinken, mind pedig a keretünk mélységén. Itt is főleg a második félidőben érvényesült az ellenfél mélységi illetve a minőségi játéka. Dolgozunk tovább, igyekszünk fejleszteni a lányokat és sok sikert kívánok a Miskolcnak!"

Statisztika

 

Nyugati csoport, 3. forduló:

PTE-PEAC – SMAFC 121-45 (30-9, 35-17, 28-13, 28-6)

Pécs, 30 néző. V.: Fölvári, Szalóki.

 

PTE-PEAC: PROPSZT 8/3, TEMES 18/6, KRIKLER 16/3, Süle 4, Kóbor 7. Csere: BÁTAI 14, TÓTH N. 12, SZABÓ N. 15/3, Szenteszki 6, Balázs 4, Szomor 5/3, Asztalos 12. Edző: Bekk Zsanett.

SMAFC: Volford 2, PADOS 21/3, Czirják 19, Rabatin 3, Ádám. Csere: Barakonyi, Határ, Besenyei, Horváth F. Edző: Panta István.

 

 

A PEAC csapata már a mérkőzés legelején határozott játékkal rukkolt elő, és végig vezetve, nagyobb tudását érvényesítve, előnyét folyamatosan növelve biztos győzelmet aratott. A vendég soproniaknak főleg a két középső szakaszban voltak ügyes megmozdulásaik, de a végig fölényben játszó hazaiak nagy különbséggel nyertek. Két padról beszálló játékosuk: Bátai Eszter (14 pont, 17 lepattanó) és Szabó Nóra (15 pont, 10 lepattanó) is dupla-dupláig jutott.

 

Bekk Zsanett: "Gratulálok a csapatomnak az idei első győzelemhez! A Közgáz elleni nagy különbségű vereség után szükségünk volt erre a győzelemre és a helyenként biztató játékra."

 

Panta István: "Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez és örülök, hogy a hosszú utazás ellenére javult a játékunk, az eddigiekhez képest már több pontot is tudtunk dobni."

 

Statisztika

 

Fotó: Szegedi RSC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink