114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Megkezdte a Magyar Csapat a jövő évi Téli Universiadéra való felkészülést

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) június 13-án az Akadémia Klubban egy kötetlen reggeli keretében megkezdte az érintett szövetségekkel a felkészülést a jövő évi krasznojarszki Téli Universiadéra.

A magyar egyetemista csapat snowboard, jégtánc, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, alpesi sí, jégkorong és biatlon versenyszámokban tervezi a részvételt az egyetemisták olimpiájának is nevezett 2019-es Téli Universiadén.

 

Az eseményen Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke köszöntötte a résztvevőket. Köszöntő beszédében kihangsúlyozta, hogy kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a tavalyi Nyári Universiade sikerein fellelkesülve, jövőre nyolc versenyszámban is indítanak a szövetségek egyetemista versenyzőket a téli versenyen.

 

Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára is felszólalt az eseményen, melyen rávilágított az egyetemi multisport események jelentőségére, bemutatta az európai (EUSA) és a nemzetközi (FISU) egyetemi sportszövetségek versenyrendszerét, valamint az Universiadék magyar eredményességét, kiemelve a 2013. évi trentinói Téli Universiadét, ahol három magyar érem (1 arany, 1 ezüst, 1 bronz) született. A 2013-as aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolya férfi váltó tagjai voltak az idei Téli Olimpia bajnokai, Knoch Viktor és Burján Csaba is.

 

Ezt követően Kovács György a MEFS főtitkár-helyettese a krasznojarszki Universiade helyszínét, sportlétesítményeit, az esemény sportágait mutatta be részletesen.

 

Az eseményen részt vett Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is, aki megerősítette, hogy a TE szakmai támogatást nyújt a magyar Universiade csapat felkészüléséhez. Mind a létesítményfejlesztés, melynek része egy két pályát magába foglaló jégcsarnok építése, mind pedig az edzőképzés színvonalának emelése hosszú távon hozzájárul a téli sportok fejlődéséhez.

 

Az eseményre meghívást kaptak a szakszövetségek: Magyar Curling Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, Magyar Sí Szövetség, Magyar Snowboard Szövetség, Magyar Bandy Szövetség, Magyar Olimpiai Bizottság elnökei és főtitkárai is.

 

Háttér:

Krasznojarszk (oroszul: Красноярск) város Oroszország szibériai területén, a transzszibériai vasútvonal 4098. kilométerénél, a Jenyiszej partján. A Magyarországnál 25-ször nagyobb Krasznojarszki határterület központja, Szibéria harmadik legnagyobb városa. Építészete figyelemre méltó, Anton Csehov Szibéria leggyönyörűbb városának tartotta.

 

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink