114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Megkezdte a felkészülést az Universiade kosárlabda válogatott

Szombaton megkezdte a felkészülést az Universiade válogatott. A 2019-es Universiadét Nápolyban rendezik július 3. és 14. között.

Az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában kezdte meg a munkát az Universiade válogatott. A szakmai stáb, mely Horváth József és Dr. Sterbenz Tamás mellett a TFSE vezetőedzőjével Magyar Biankával egészült ki az idei évre, 19 fős bő keretet hirdetett. Tahin Péter technikai vezető lapunknak elmondta szombaton, hogy az első napon 11 játékos állt edzésbe. Ők Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Benke Sára, Kocsis Fanni, Kovács Vanessza, Kuttor Enikő, Raus Vivien, Szücs Lilla, Szücs Réka és Tóth Tímea. A fenti kép rögtön az első foglalkozást megelőzően készült. A lányok ezt elküldték Gereben Líviának, ezzel is erőt, kitartást kívánva a súlyos betegséggel küzdő társuknak.

 

A kerethez hétfőn csatlakoznak a jelenleg is zajló Hepp Kupa négyes döntőn szereplő játékosok. Ők a TFSE-ből Kováts Gabriella, Varga Barbara és Vörösházi Jázmin, Tatabányáról pedig Doktor Anna. A szakmai stáb a rendelkezésre álló 15 fővel péntek délig dolgozik együtt a májusi összetartás alkalmával. A keretet a még Egyesült Államokban tartózkodó Kaposi Pálma, illetve Nagy Dorottya és a felnőtt válogatottal dolgozó Török Ágnes és Lelik Réka teszi teljessé. A játékosok az összetartás pénteki lezárásakor edzéstervet kapnak melyet követve dolgozhatnak a következő edzőtáborig. A közvetlen felkészülés az Universiadéra június 17-én kezdődik Sopronban.

A szakmai bizottsággal, illetve a korosztályos válogatottak stábjaival egyeztetve az a megállapodás született, hogy az Universiade együttes közvetlenül a felnőtt válogatott mögött amolyan „B válogatott” szerepét tölti be a jövőben. Ezzel is arra ösztönözve a játékosokat, hogy az érettségit követően folytassák tanulmányaikat. Ráadásul versenyzési lehetőséget tud biztosítani ez a csapat abban a kritikus időszakban, amikor a korosztályos válogatottakból a feltörekvő fiatalok már kiöregedtek, de még a felnőtt válogatott ajtaján nem tudnak belépni.

 

Visszakanyarodva az Unievrsiádéra. A csapat tehát június 17-én találkozik Sopronban, ahol június 22-ig tartózkodik. A folytatásban visszatér Budapestre a küldöttség, majd innen útra kel a romániai Targovistére, ahol a házigazdával két felkészülési meccset vív. A csapatunk június 26-án érkezik haza és erre az időszakra már megnevezi a szakvezetés a 12 fős utazó keretet. Az Universiadét megelőző sportolói eskütételre június 27-én kerül sor. A csapat pedig ezután útra kel Nápolyba, ahol a tornát megelőzően még felkészülési mérkőzéseket igyekszik a stáb beiktatni a programba. Tahin Péter elmondta lapunknak, hogy ennek érdekében a finn és a portugál válogatottal vették fel előzetesen a kapcsolatot.

 

Az Universiade csoportmérkőzései július 3-án, szerdán kezdődnek. A nyitó napon 13 órától Csehország lesz a rivális, másnap július 4-én japánnal mérkőznek a mieink 17 óra 30 perctől. Július 5-én pénteken pedig 10 óra 30 perctől Ukrajna ellen zárjuk a csoportkört. A 16 csapatos tornán négy darab négyesben mérkőznek a válogatottak. A csoportokban az első két pozíciót megszerzők folytatják a 1-8. helyért, a harmadikak és a negyedikek pedig 9-16. helyért.

Forrás: www.wbasket.hu 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink