114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Megfogyatkozva is magabiztos TF-siker cél a 9. hely

Az első negyed közepétől magához ragadva az irányítást, fokozatosan elhúzva fölényes győzelmet aratott a  tartalékosan felálló és a mérkőzés közben tovább fogyatkozó TFSE női csapata a coimbrai Európai Egyetemi Játékok női kosártornáján a litván Vilnius Egyetem ellen. Miháczi Diáék e sikernek köszönhetően holnap a 9. helyért játszhatnak a német Marburg ellen.

TFSE - Vilnius Egyetem 72-48 (19-14, 15-10, 20-16, 18-8)

TFSE: MIHÁCZI 14, Herman 3/3, Karlócai 7/3, KOVÁTS 8, VARGA 19. Cs.: SZELI 14, CZIVINGER 2, Agic 2, Fábián 3/3.

Az első percekben még érződött a kétnapos "játékrozsda" a TF-lányain, akik a szabadnap után következő napon sem játszottak. Az első negyed második felére - köszönhetően részben annak, hogy Magyar Bianka zónavédekezést rendelt el, amellyel sikerült megzavarni az amúgy remek szerkezetű litván csapatot - aztán felpörgött a TF. Miháczi Diána vezérletével 10-6-os vilniusi vezetés után egy 13-2-es rohammal fordított a magyar női egyetemi bajnok. A második etap elején megtört a lendület, eladott labdákból könnyű kosarakat szereztek a balti hölgyek, akik egy 6-0-lal gyorsan fordítottak. A holtponton Czivinger Lilla kosara lendítette át a TF-et, aki találata után nem sokkal labdát is szerzett, majd sajnálatos térdsérülést szenvedett, egy szerencsétlen mozdulatnál. Társai ölben vitték le a pályáról, majd mentő vitte kórházba. A lámyokat nem zavarta meg a kellemetlen közjáték, Varga Barbara, valamint az ezúttal bővebb játékidejével remekül élő Szeli Dorina jóvoltából egy újabb 13-2-es rohammal szünetig 10 pontos előnyt szerzett a TF.

A második félidő elején állandósult a 10 pont körüli magyar vezetés, a Miháczi-Szeli-Varga trió révén tartotta előnyét a TFSE. A szakasz hajrájában aztán Kováts Gabriella is hozzátette a magéét, s az ő találatai kellettek ahhoz, hogy a TF végképp megtörje ellenfelét.

A záró etap már helyenként magyar örömjátékot hozott, Karlócai Julianna vezetésével, s a végén az addig kevesebbet játszó játékosok is betaláltak, Arin Agic duplával, Fábián Sára pedig triplával vétette észre magát.

Magyar Bianka: Nagyon örülök annak, hogy tartalékosan is sikerült győznünk, ráadásul úgy, hogy mérkőzés közben tovább fogyatkoztunk. Nagyon remélem, hogy Czivinger Lilla sérülése nem súlyos. Büszke vagyok a lányokra, annak pedig külön örülök, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink