114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Még nyílt a küzdelem a csoportelsőségért a női és férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Lassan véget ér az egyetemi kosárlabda-bajnokság alapszakasza. A férfiaknál keleten a Miskolc tapad a TFSE-re, nyugaton a Szombathely magabiztosan vezet. A hölgyeknél a keleti ágon a Debrecen igyekszik lépést tartani a TFSE-vel, míg nyugaton a Közgáz áll az első helyen, csoportgyőzelme azonban korántsem borítékolható, a nagy rivális: a Széchenyi Kosárlabda Akadémia is igyekszik élre törni.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

Keleten a Nyíregyháza nyerte a szomszédvári rangadót, Bus István legénysége idegenben, kiélezett küzdelemben 94–92-re legyűrte a Debreceni Medikus SE-t. A többi párharc ennél jóval simábban alakult: a Miskolci Egyetem a Szeged vendégeként diadalmaskodott (78–56), az Eger hazai környezetben múlta felül az AKE-BGE-t (80–64), amely két nap múlva újra pályára lépett, ezúttal azonban győztesként hagyta el a játékteret: AKE-BGE–Debreceni Medikus SE 93–81. A csoport rangadóján a címvédő TFSE a Debreceni Egyetem otthonába látogatott, ahol magabiztos diadalt aratott (105–73).

Az első helyén a TFSE áll, ám jól zárkózik a Miskolc, amely második, a Nyíregyháza pedig a harmadik.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban az éllovas Szombathely nagyarányú győzelmet aratott a Veszprém ellen (76–48), a PTE-PEAC – némi meglepetésre – jobbnak bizonyult a BME-MAFC-nál (79–67). A jelenlegi második Közgáz Mosonmagyaróváron vendégeskedett, és fölényesen nyert (101–70). Az alsóházi rangadón a PTE-Petőfi – saját közönsége előtt – nagy pontkülönbségű vereségbe futott bele a SMAFC ellen (89–50).

A nyugati ágat változatlanul a Szombathely vezeti, második a Közgáz, harmadik a BME-MAFC.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A hölgyeknél a keleti ágon három találkozó zajlott. Az ELTE-BEAC–Nyíregyháza kiütéses hazai győzelemmel ért véget (155–20), a Miskolci Egyetem azonban megszenvedett a Szeged ellen, és csak szoros küzdelemben múlta felül riválisát (71–69). A csoport rangadója, a TFSE – Debrecen „körömrágós” hajrát hozott, amelyet a TFSE bírt jobban, és végül 55–50-re nyert.

A csoportot a TFSE vezeti a Debrecen és a Miskolc előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban szintén három találkozót rendeztek. Az éllovas Közgáz remekelt a SMAFC otthonában (99–46), az NKE-Csata szoros küzdelemben tartotta otthon a két pontot a PTE-PEAC ellen (62–53). A forduló rangadóján a Széchenyi Kosárlabda Akadémia a BME-MAFC-ot látta vendégül. A hazaiak – egy negyedet leszámítva – végig magabiztosan ellenőrzésük alatt tartották ellenfelüket, és végül 75–66-ra nyertek, így a tabella élén egy pontra megközelítették nagy riválisukat, a Közgázt.

A hét csapatot felvonultató csoportot a Közgáz vezeti a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a BME-MAFC előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter, pexels

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink