114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

MEFOB-győztesként a Világbajnokságra!

Krausz Gergely  tollaslabdázó, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, többszörös MEFOB győztes, magyar bajnok a világranglista-helyezése alapján indulási jogot szerzett a tollaslabdázók augusztusi, glasgow-i világbajnokságára.

Krausz Gergely a 2016-ban Zágrábban megrendezett Európai Egyetemi Játékokon sikeresen képviselte Magyarországot és a PTE-t, az 5-8. helyen zárt. Az Magyar Egyetemi-Főiskolai Tollaslabda Bajnoki címet az elmúlt két évben kétszer is elnyerte, Szatzker Mártonnal párosban. A Tollaslabda MEFOB idén április 28-29-én kerül megrendezésre a Veszprémi Egyetemi Sport Club szervezésében.

Krausz az 58. helyen áll a nemzetközi szövetség (BWF) csütörtöki rangsorában, amely dönt az indulókról. A 63 kvótás hely mellett egy szabadkártyát oszt ki a BWF, előbbi alapján lesz ott a magyar játékos az augusztus 21-től 27-ig tartó viadalon, ahol a 32 közé jutásért kezdi az egyenes kieséses küzdelmeket.

 

Csorba József, a hazai szövetség (MTLSZ) elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pécsi Multi Alarm SE játékosa az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kvalifikáció alapján kijutott vb-re.  Mint Csorba József megfogalmazta, az MTLSZ és klubja is elsősorban hosszú távú célt tűzött ki Krausz elé, mégpedig a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációt. Ennek a felkészülésnek fontos állomása lesz a vb a magyar bajnok számára, aki kedden az első fordulóban búcsúzott a Koldingban zajló Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink