114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Marosvásárhelyiek nyerték meg a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

Két határon túli együttes, a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Kolozsvár játszotta a döntőt a VI. KEK-en, ahol tizenhat egyetem futsalcsapata feszült egymásnak az ELTE és a BEAC által szervezett VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A Cheerleaderek II. Országos bajnokságával egybekötött, remek hangulatú kétnapos tornán 42 mérkőzést játszottak le a csapatok az ELTE újbudai sportcsarnokában.

A tornán most először vettek részt a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatói. Idén is megmérettette magát a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy, Kolozsvárról két csapat is harcba szállt, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőztek meg a tornán. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai rúgták a bőrt a VI. KEK-en.

A torna döntőjében II. Cheer MEFOB-on résztvevő csinos pom-pom lányok akrobatikus bemutatóitól lelkes és nagyhangú 300 fős közönség előtt a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Kolozsvári „Góbék" csapatának összecsapása izgalmas meccsen 2-0-ra végződött és a marosvásárhelyiek győzelmét hozta.

A torna adománygyűjtése is rendkívül sikeres volt, hiszen nem csak a támogatók (például az MLSZ nevében Nyilasi Tibor egy zsák labdát és egyéb ajándékcsomagokat adott át), a résztvevő csapatok is jócskán kivették a részüket az adakozásból.

 

{avsplayer videoid=56}

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink