114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Már csak a BME veretlen nyugaton

Papírforma-fordulót rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a férfiaknál a keleti csoportban, de a Nyíregyháza tartalékosan felállva azért "megizzadt" Szegeden. A nyugatiban egy vérbeli rangadón a Közgáz a 3. negyed végére felőrölte a fővárosba veretlenül érkező szombathelyi együttes ellenállását, így ott már csak a soproni együttest nehézkes kezdés után legyőző BME-MAFC veretlen. A baranyai rangadón a PTE-PEAC megszerezte első győzelmét. 

Keleti csoport:

Szegedi RSC - Nyíregyházi ESE 80-91 (20-25, 19-26, 25-20, 16-20)
Szeged, 40 néző. V.: Vadász, Nyilas

Szeged: Kovács 11/3, Horváth 4, Szűcs 4, MAYER 37/6, LISZKAI 6.  Csere: Balog, Jegesi, Kereszty, Eperjesi, Kubik 4, Szűcs, JÁHNI 14,   Kéri. Edző:Szablics Péter

Nyíregyházi ESE: VASKÓ 23/12, VIDA 24/15. CZURA 26/3, Horváth 4, OLÁH  14/12, Csere: Demeter, Horányi, Jánkfalvi,  Szondi. Edző: Hegedűs Ferenc

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, viszont 12-7-es állásnál érkezett a vendég futás, amivel sikerült egyenlíteni. A Szegednél Mayer Ákos magára maradt a pontszerzésben, így a támadásban főként Czura Attila találataira támaszkodó nyíregyháziak 5 pontos előnnyel  zárták a negyedet. A második negyedben a vendégek egyre nagyobb előnyt  építettek ki Czura betörésekből, Vaskó György pedig távolról volt veszélyes.  A hazaiaknál Mayer mellé Liszkai Dávid tudott fellépni támadásban a félidő 39-51-es állással zárult. A harmadik negyedben elkezdett zárkózni a Szeged, Jáhni Bence támadásban és védekezésben is  hasznos volt, de a vendégek Vida Zoltán hárompontosaival tartották  szűk előnyüket. A záró rész elején a nyíregyháziak nem találtak be, ennek is köszönhető, hogy 74-74-nél kiegyenlített a  Szeged. Ekkor  Oláh Zoltán hárompontosaival adott lendületet a vendégknek,  mégis két és fél perccel a vége   előtt csupán 5 pontos hátrányban voltak a hazaiak. A hajrában a  Szeged a faultolás taktikáját követte, de Vaskó 8-ból 6 büntetőt bedobott, így vendégsiker született a színvonalas összecsapáson, amelyen a hazaiak játékosa Mayer Ákos szédületes, 37 pntos, 22 lepattanós dupla-duplát ért el. 

Szablics Péter: Nagyon büszke vagyok a csapatra, a kezdeti nehézségeket legyőzve küzdős, hajtós játékkal, kemény védekezéssel  sikerült felzárkóznunk. Sajnos a mérkőzés vége nem sikerült, de  tanulunk belőle. Gratulálok az ellenfélnek.

Hegedűs Ferenc: Gratulálok a Szegednek, nagyon jó mérkőzést  játszottunk. A csapatunk jól reagált a nehéz végjátékra, így sikerült  győzni. Várjuk a következő mérkőzést!

Statisztika 

 

 

ELTE-BEAC - TFSE 38-95 (15-24, 6-30, 11-15, 6-26)

Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Czupi, Jankovics.
ELTE-BEAC: MOLNÁR A. 12, Somosi 5, Grajzel, Czimer 6/3, Mayer 6. Csere:  Kovács D. 5, Tímár 2, Szeiler 2. Edző: Varga Zsolt
TFSE: Bognár 8/6, Horváth 4/3, KIRÁLY 9, VILÁGI 12, FÜLÖP 22/3. Csere:  Kovács, PINTÉR 10/6, Armaghani 8, LAMAN 18/12, Hole 4. Edző: Boros  Zoltán

A legutóbbi, miskolci mérkőzéshez képest jobban kezdett az ELTE  együttese, viszont a TFSE elég korán jelezte, hogy gyorsan szeretnék  eldönteni a mérkőzést. Ez a második negyed sikerült is a vendégeknek, így a fővárosi derbin már csak az volt a kérdés, 
mennyi lesz közte. Az ELTE egyetemistái próbálkoztak becsülettel, de  nem volt ezúttal senki, aki kihozza a sűrű hullámvölgyekből a csapatot, így a második negyedtől sokkal gyorsabban, pontosabban játszó TF fölényes győzelmet aratott. A vendégektől Fülöp Botond (22 pont, 11 lepattanó) és Pintér Dávid (10 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplával zárt.

Varga Zsolt:  Ma sem voltunk teljes kerettel, de azért többen tudtunk  részt venni a játékban. Egész normálisan és jól kezdtünk. Később azért kijött a tudásbeli  különbség a két csapat között. Sajnos még mindig  vannak hullámvölgyeink, mint a második és a negyedik  negyedben. Ha ezeket majd el tudjuk tüntetni, akkor előreléphetünk. Gratulálok a TF-nek.

Boros Zoltán: Úgy gondolom, hogy sikerült az amit végül elértünk, vagyis, hogy próbáljunk összeszokni, mert ugye mi több csapatból is  játszunk együtt, illetve jönnek külsősök is, akik nem a TFSE-vel  dolgoznak. Megpróbáltunk úgy játszani, letámadni, tisztelni az  ellenfelet, azzal, hogy gyakorlatilag nem szórakoztunk a mérkőzésen,  hanem nagyon komolyan vettük ennek ellenére és ez lett ennek az  eredménye és gratulálok az ELTE-nek a tisztes helytállásért.

Statisztika 

 

 

Debreceni Egyetem - NKE SE 128-29 (33-8, 33-11, 34-6, 28-4)

Debrecen, 20 néző V.: Kisházi, Hegedűs.
Debrecen: SZŰCS M 5/3, Zsuga 8/6, ASSZÚ 37/27, Szekeres 2, SZŰCS B. 16, Csere:  NEMES 12/6, OROSZ 17/3, NÉMETH 10/3, POLLÁK  5/3, Berzi 8, Gólya 8. Edző:  Kovács Adrián
NKE: KALO 14, Polgári 3, Marton 6, Papp 4, Kovács 2. Edző: Szekeres Dávid

Hamar megmutatkozott a nagy tudásbeli különbség a két csapat között, a  mérkőzés már az első negyedben eldőlt. A hazai csapat könnyű  kosarakkal szerzett tetemes előnyt ár az első félidő végére. A  vendégek kitartóan próbálták hárítani a debreceni játékosok szépen  kidolgozott támadásait. A második játékrészre a budapesti csapat  elfáradt és kialakult a nagy különbségű hazai győzelem.

Kovács Adrián: Tudtunk gyakorolni zóna ellen, azok a játékosok is  értékes perceket játszottak, akik kevesebb szerephez jutnak. 
Gratulálok Gólya Vendelnek az első meccséhez. Bak Mártonnak pedig  mielőbbi felépülést kivanunk.

Szekeres Dávid: Gratulálok az ellenfél csaptának, a szép és hatékony  játékhoz és a győzelméhez. Rengeteg sérültünk van, de akik eljöttek, ők mindent megtettek a csapatért.

Statisztika 

 

 

Debreceni Medikus SE - EKE Eger 68-95 (187-18, 14-28, 23-25, 14-24)
Debrecen, 10 néző. V.: Kokas, Nemes
Debreceni Medikus SE:  KOVÁCS 11/3, Dudás 10/3, Veszprémy 9/9, MLOCH  14, Csirpák 4. Csere: Prokaj 2, Urbán 3/3 , Hegyi 2, Bujdosó 5, Mászlé  8. Edző: Kovács István
EKE Eger: Szabó 12/6, Veres 9/3, UNGI 12/9, PAPP 22/12, STEIER 11/3.  Csere: Mészáros 9/3, Beák 4, SZICSÁK 16. Edző: dr. Váczi Péter

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott a tartalékos vendégek és a hazaiak között. A folytatásban a rutinosabb egriek fokozatosan növelték a különbséget, különösen a kiváló dobóformájuknak és a szoros  védekezésüknek köszönhetően. A második félidőben a hazai csapat megpróbált közelebb kerülni, egészen tíz pontra csökkentették  hátrányukat. A negyed végén azonban két hárompontos dobással  megnyugtató előnyt szereztek a vendégek, amit az utolsó negyedben  kiválóan menedzseltek. A vendégeknél Papp Bendegúz 22 pontja, illetve Szicsák Bence  dupla-duplája (16 pont, 10 lepattanó), valamint Steier Kriszián (11 pont, 9  lepattanó,3 gólpassz) hasznos játéka emelhető ki, míg a hazaiaknál Mlcoch Máté (14 pont),  valamint Kovács Gábor (11 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) nyújtott átlag fölötti teljesítményt.

Kovács István: Jó meccset játszottunk, sajnos sok egyéni hiba miatt  nem tudtuk megrángatni az oroszlán bajuszát. Gratulálok az ellenfélnek.

Dr. Váczi Péter:  Voltak hiányzóink, így próbáltam a felnőtt bajnokságban kevesebbet játszó játékosoknak több lehetőséget adni. Ellenfelünk jó kosárlabdát játszott, kiváló mérkőzés volt.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

Közgáz - SzoESE 83-63 (16-19, 24-17, 18-14, 25-13)
Kinizsi u. 60 néző. V.: Bátovszky, Nagy-Pál.

Közgáz: SZALAY 9, VÖRÖS 12/12, Pálházi 5/3, NAGY SZ. 12, Bea 10.  Csere: Debreceni G. 1, MÁRIÁS 14, Tichov 2, HARIS 18/15, Sebők 2,  Takács-Varga. Edző: Vladár Csaba.
Szombathely: SINKOVITS 15/6, Tóth D. 4, PAPP B. 8/6, Mészáros 8, 
Werner 8. Csere: Czukor, FÖLDESI M. 14/6, Soós 3, Schweighoffer 3.  Edző: Kéri Péter.

Nagy küzdelem, kevés kosár, sok néző - így kezdődött a nyugati csoport  rangadója Sinkovits Dániel triplájára Vörös Miklós felelt hármassal, s  ez utóbbi találat egy 9-0-s hazai rohamot vezetett elő. Nagy iramú,  kemény játék mellett tartotta előnyét a Közgáz, ám a negyed hajrájában  Sinkovits és Papp Barna vezérletével egy 10-0-lal fordított a  Szombathely, Nagyon feszült, és fölöttébb "technikás" volt a második negyed, a előbb a vendégek edzője, Kéri Péter, majd két hazai játékos, előbb Bea Gergely, a félidő utolsó pillanatában pedig Szalay Ákos kapott technikait. Elsősorban Földesi Marcell eredményessége révén  a 2. etap közepén 8 ponttal elléptek a szombathelyi zóna ellen igen bizonytalan, sok labdát eladó hazaiakkal szemben. A félidő végén Haris Róbert nagy triplasorozatával, egy 9-0-lal fordított a Közgáz. A  második félidő újabb Haris-hármassal kezdődött, amely egy 9-0-s  Közgáz-részhajrát indított útjára, 10 pont fölé nőtt a hazai előny. Ezt egészen a 3. negyed hajrájáig tartotta a vendéglátó, ám ekkor hullámvölgybe került, játékosai újra eladtak labdákat, a SzoESE pedig  jórészt büntetőkkel egy 9-0-lal 5 pontra feljött. A negyed Vörös, mint  később kiderült a vendégeket sokkoló triplájával, s 8 pontos hazai  vezetéssel zárult. A befejező etap egyértelműen a Nagy Szabolcs és Máriás Gergely  vezetésével egy 21-2-es bő 7 perccel a meccset a maga javára eldöntő  hazai együttesé volt, a rangadó végére elfáradtak a vendégek.


Vladár Csaba: Örülök neki, hogy végül húsz ponttal sikerült legyőzni a jó erőkből álló Szombathelyt. Nehezen állt össze a védekezésünk,  támadásban pedig sok labdát eladtunk, majd sikerült találni egy olyan  ötöst, amely szervezetten védekezett, és ez meghozta támadásban is a  ritmust, utána pedig már lehetett forgatni a csapatot.

Kéri Péter: Kemény, férfias mérkőzésen nehéz volt alkalmazkodni az  időnként változó játékvezetői felfogáshoz, de ezzel együtt gratulálok  a Közgáznak.

Statisztika 

 

 

PTE-PEAC - PTE-EMES Petőfi SE 77-70 (16-16, 29-20, 14-14, 18-20)  

Pécs, 20 néző. V.: Szalóki, Téczely.
PTE-PEAC: TÓTH 14, NYULÁSZ 15, SCHUJ  13/3, FARKAS 18/6, HALÁSZ 9. Csere:  BOKOR 6/3, Tombor, Iveszics, Marosvölgyi 2. Edző: Földi Sándor
PTE EMES Petőfi SE: FÖLDES 9/3, Szavai 10, KÁRPÁTI 8, Gáspár 6, Füzy  6. Csere: GYŐR 13/3, BUDAY-SÁNTHA 10/6, Pungor 3/3, Fülöp 4, Kovács 1,  Marton, Kis. Edző: Petőfi Áron

Végig kiélezett küzdelmet és izgalmas végjátékot hozott a pécsi házi  rangadó az egyetemi bajnokságban. A vendégcsapat csak az első  negyedben vezetett, ezt követően végig a házigazda járt előbbre a  pontok tekintetében. A harmadik negyedben sikerült a PTE-PEAC-nak 15  ponttal ellépni, de a vendégek egy utolsó másodperces  hárompontossal visszahozták a reményt. Az utolsó negyedre befutottak a  vendégcsapat hiányzó játékosai is, és mindent egy lapra feltéve  küzdöttek a fordítás reményében. A végjátékban azonban Halász, Farkas  és Schuj is kulcsfontosságú pontokat szerzett így megszületett a  hazaiak első győzelme a bajnokságban.


Földi Sándor: Komoly ellenfél ellen játszottunk, egy jó első félidőt produkáltunk. Végig vezetni tudtunk az egész mérkőzésen. Amikor  megérkeztek az ellenfél NB I B-s játékosai akkor is meg tudtuk tartani  az előnyünket. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Petőfi Áron:  Gratulálok a PEAC-nak!

Statisztika 

 

BME-MAFC - SMAFC 90-40 (16-7, 24-7, 27-17, 23-8)
Budapest, Tüskecsarnok, 25 néző. V.: Kozma, Magyar.

BME: FEHÉR Á. 12, SCHAUL 12/6, TÁLOS 15/9, Csepregi 2, Tóth L. 2.  Csere: ANDRÁSSY 12/3, Koflánovics 4, Lukács 4, SHIRIAN 12, Farkas 9,  Fekete 2, Rados 4. Edző: Tiba Klára.
SMAFC: Tukovits 6, Gottlieb,  VASS 16/12, Szegedi 11/3, Barcza 7.  Csere: Kőfaragó, Erdős, Nichter. Edző: Farkas Dávid.

A 6. percben 2-2-t mutatott az eredményjelző, a hazaiak nagyon gyengén  dobtak a soproni zóna ellen, a vendégek pedig sok labdát adtak el. A  negyed második felében Andrássy Géza eredményességére építve ellépett  ellenfelétől a hazai együttes. A második negyedben nyomasztó fölényben  játszott, s szünetig szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal, valamint  Shirian Arash  eredményessége révén lényegében el is döntötte a meccset  a BME. Térfélcsere után a jó dobóformát kifogó Vass Áron, valamint a  11 pontos - igaz, 16 mezőnykísérletből - 10 lepattanós dupla-dupláig  jutó Szegedi Márton révén helyenként kiegyenlítetté tették a játékot a soproniak. A záró etapban már könnyedén, látványosan, helyenként jól  dobva játszottak a hazaiak, akik érvényre juttatva nagyobb tudásukat,  fölényes győzelmet arattak.

Tiba Klára: Kemény hetük van a fiúknak, talán ezért sikerült csak  nagyon nehezen sikerült felpörögni. Két dolognak tudok örülni, az  egyik, hogy négy forduló után veretlenek vagyunk, a másik pedig, hogy igen gyenge dobóteljesítménnyel is kilencven pontig jutottunk.

Farkas Dávid:  Gratulálok az ellenfélnek, nem a mi szintünk, a  korábbi A-csoportos, korosztályos válogatott kerettag játékost is a  soraiban tudó BME. Ugyanakkor saját csapatomnak is gratulálok, egyes  időszakokban ügyesen játszva, szép támadásokat vezetve , elsősorban a  középiskolás Vass Áron bátor, ügyes játékának köszönhetően fel tudtunk nőni ellenfelünkhöz. Örömmel töltött el a soproni Schaul Levente jó  játéka, kár, hogy az ellenfélnél kosarazik.

Statisztika

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - Veszprémi ESC 95-77 (25-15, 23-25, 27-13, 20-24)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.:  Rokob, Rudasits
Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: GEIGER 9/3, Nagy-Bíró 8/6, Iváncsics 4,  RÁTVAY 15/9, DOMSITZ 22. Csere: KOVÁCS K. 10/3, Kosár , Mándity  6, Tóth 2, SZABÓ L. 19. Edző: Laky Tibor
Veszprémi ESC: NOVÁK 28, LENGER 13/6, Schmitz 6, Kacskó 2,  VEINGARTNER 18/6. Csere: Kovács B. 6, Grifatong 4, Yuteng. Edző: Mónus Péter

Viszonylag nagy iramban kezdődött a mérkőzés. A hazaiak 11-0-ás rohanása után egy időkéréssel tudta stabilizálni csapatát Mónus Péter,  ám a kezdeti különbség a negyed végére is megmaradt. A második  egységben a nézők számára látványos ám, az edzői szempontból minden bizonnyal idegőrlő, pontgazdag játék folyt a pályán. A harmadik negyedben a hazaiak még egy lapáttal rá tudtak tenni a tempóra és védekezésüket is rendezték, aminek  következményeként a záró felvonás, már nem befolyásolta a mérkőzés  végeredményét. A mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született, egy  olyan találkozón, amelyre mindkét csapat építhet a bajnokság  további szakaszára.Az összecsapás egyetlen dupla-duplája a vendégek játékosának, Novák Patriknak (28 pont, 10 lepattanó) nevéhez fűződött.


Laky Tibor:  Három célunk volt a mai mérkőzésen. Elsőként szerettünk  volna nyerni, másodsorban, hogy mindenki pályára tudjon lépni és ki  tudjunk próbálni néhány, a jövőben használatos taktikai elemet,  harmadrészt, hogy beépítsük az NBI/B-s játékosokat a csapatba.  Azt gondolom, hogy ez ma sikerült, egészen jó hangulatú mérkőzés volt.  Ezek oltárán fel is áldoztuk a védekezés egy jelentős részét, de nem is ez volt a cél.


Mónus Péter:  Gratulálok ellenfelünknek. A múlt héthez képest  fényévekkel jobban játszottunk, ám a hazaiak húzóembereit nem tudtuk  tartani. A harmadik negyedben egy kicsit elfáradtunk és utána el is dőlt a mérkőzés. Ennek ellenére gratulálok a fiúknak, mert végre  küzdöttek és hajtottak!

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink