114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Major Veronika rendőri felvezetéssel jutott el a Sportlövő Egyetemi Világbajnokság helyszínére

Idén Malájzia ad otthont a 7. Sportlövő Egyetemi Világbajnokságnak március 14-18. között, ahol a Pécsi Tudományegyetem hallgatójának, Major Veronikának drukkolhat az egész egyetemi sport közössége.

Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába Major Veronika (PTE) egyedüli magyar indulóként képviseli hazánkat e nemzetközi versenyen, ahová edzője Keczeli Zoltán kísérte el, akinek élménybeszámolója jóvoltából belepillanthatunk az odaútjuk rejtelmeibe.

Major Veronika 2017. őszén megkezdte felsőfokú tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ nappali tagozatos gyógytornász hallgatójaként. Mivel mostanra már 13-szoros kontinens és kontinentális bajnok futócéllövészetben és pisztoly versenyszámokban, szinte minden adott volt, hogy részt vegyen Malajzia fővárosában, Kuala Lumpur-ban a 2018 FISU World University Shooting Sport Championship versenyén.

Veronikáért a légpisztoly 40 lövéses, valamint sportpisztoly 30+30 lövéses versenyszámokban izgulhatunk.

Keczeli Zoltán élménybeszámolója az odaútról:

"Az utazás első napjának első percében már kellemes meglepetésben volt részünk. A Liszt Ferenc reptéren a sok várakozó utas közül „kiszúrtak” bennünket az Emirates légitársaság munkatársai és külön 1 főt biztosítottak részünkre, aki VIP-s vendégként segítette reptéri papírjaink intézését.

A következő meglepetés akkor ért bennünket a reptéren, amikor a sportpisztolyt és légpisztolyt elkezdtük „kiléptetni” az országból. Mikor meglátta az ott dolgozó fegyverügyes a Magyar Sportlövők Szövetsége által kiállított igazolást, abban a pillanatban respektálta azt, mosolyogva bólintott és jó utat kívánt. Ilyen simán még soha nem tudtunk fegyverügyet intézni! 

Megnyugodva ültünk fel a repülőgépre és mintegy 5 órás repülés után megérkeztünk Dubajba.

Aztán újabb repülőgép és 6 óra a levegőben. A leszállást követően mosolygós, egyenpólóba öltözött egyetemista segítők leptek meg bennünket. Egy kedves mosolyért, gyors ügyintézésért nem kellet a szomszédba mennünk. Viszonzásul örömünk tolmácsolásával, ahogy illik, meghajlással köszöntük a munkájukat. Kilépve a reptér ajtaján mellbevágott bennünket a párás levegő. A segítőnk és kettőnk számára előállt egy személygépkocsi. Miután a gépkocsi megtett vagy 5 métert, elénk állt három szirénázó motorosrendőr, egy villogó rendőrautó és zsonglőri mutatvánnyal utat törtek a reptérről a lőtérig, majd a szállodáig vezető egy órás úton a csúcsforgalomban."

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink