112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2016/2017
A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.
A megfelelően kitöltött jelentkezési lap alapján az ösztöndíjprogramban való részvételre a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve az illetékes sportági szakszövetség, továbbá a sportpolitikáért felelős miniszter tanácsadó testülete tesz javaslatot.
Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el.
Jelentkezési (postára adási) határidő: 2016. szeptember 20. kedd
További információk megtalálhatók a kormany.hu-n.
A dokumentunokat innen is letöltheted: 
(forrás: EMMI Sportért Felelős Államtitkárság weboldala)
Az elmúlt években a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramja révén Gyurta Dániel, a MEFS elnökségi tagja; Dombi Rudolf, Risztov Éva, Szabó Gabriella és Szilágyi Áron olimpiai bajnokok; Cseh László, Bátori Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Béres Bence, Joó Abigél és Jansik Szilárd Universiade-bajnokok; valamint számos egyetemi világbajnokságon érmes sportoló kapott havonta támogatást.
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink