114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar résztvevő a FISU Önkéntes Programjában

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2015. júniusában hirdette meg önkéntes programját először, mely lehetővé teszi a 2016-os szezonban a FISU bajnokságokon való részvételt nemzetözi sportönkéntesek számára.

A FISU történelmében az első két kiválasztott önkéntes közül, az egyik Fodor Anett lett, aki az olaszországi Baselga di Piné Gyorskorcsolya Egyetemi Világbajnokságon vehetett részt a programnak köszönhetően. Pályázatát még decemberben hagyták jóvá, melyet a nyelvtudás, tanulmányok, a munka- és önkéntestapasztalat, sporttudás és a sportban való jártasság, földrajzi helyzet és motiváció alapján ítéltek oda.

A projektre kijelölt önkéntesek teljes ellátást kapnak a verseny idejére, csak az utazási költség hárul az önkéntes nemzeti egyetemi sportszövetségére, egyetemére vagy pedig magára az önkéntesre. Az önkéntes kijelölheti azt a területet, ahol a legjobban szeretne közreműködni az esemény során, így Anett a protokoll, míg Mongóliából kiválasztott társa a média részlegén segítette az verseny lebonyolítását.

Fodor Anett jelenleg az Európai Egyetemi Sportszövetségben (EUSA) tölti egy éves EVS programját, amely  szervezet a FISU társult tagja, az európai kontinens egyetemi sport kepviselője, valamint a FISU az EUSA EVS gyakorlatának partnerfinanszírozója.

A FISU Önkéntes Programja még mindig aktuális, a szeptembertől decemberig tartandó világversenyekre való jelentkezés idén júniusban jár csak le.

Aki kedvet kapott a jelentkezéshez az alábbi honlapon találhat több információt:

http://www.fisu.net/en/International-FISU-Volunteer-Programme-3133.html?mbID=6435

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink