114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar jégkorong-válogatott a Téli Universiádén!

Először szerepel magyar jégkorong válogatott a Téli Universiadén, amelyet az oroszországi Krasznojarkszban rendeznek március 2-től 12-ig. 

A hosszú utazás után megérkezett és már a helyszínen edzett az Universiadén induló magyar válogatott.

Kedd reggel érkezett meg az egyetemisták olimpiájának helyszínére, az Universiadéra a magyar csapat és folytatta felkészülését a Japán elleni pénteki nyitó mérkőzésre. Az időeltolódás és az utazás miatt némileg fáradtak voltak a játékosok, de összességében pozitív volt a 75 perces gyakorlás.

Vas Márton vezetőedző és stábja úgy döntött, hogy Turbucz Martin (ELTE) lesz a csapatkapitány, Erőss Zoltán (Curry College, USA) és Könczei Áron (ÁTE) a helyettesek.

Csiki Attila (BGE), csatár: „Nem fizikálisan, hanem inkább fejben voltunk fáradtak, hiszen több mint harminc órája talpon voltunk, így nehéz fókuszálni. Jó a közeg, nem gondoltuk volna, hogy ilyen komoly a szervezés. Nagyszerű élmény lesz itt játszani, főleg, hogy telt ház lesz a meccsek nagy részén.”

Erőss Zoltán, csatár: „Még mindenki bajlódik az átállással, de jó tempójú edzésen vagyunk túl, érzem, hogy jó alapokat tettünk le az első nap és erre lehet építkezni. Kiválóak a körülmények, nem sokan játszottunk ilyen szintű csarnokban. Extra motivációt jelent, hogy teltházas meccseket játsszunk. A jég tökéletes, ehhez nem lesz nehéz hozzászokni. Az olimpiai létesítmények vannak ezzel egy szinten.”

Könczei Áron, csatár: „Másfél napos ébrenléten vagyunk túl, én nem igazán tudtam aludni a repülőn, ennek ellenére jól ment az edzés mindenkinek. Mindenki ott volt fejben. Volt benne pörgős rész is, megpróbáltuk összeszoktatni a sorokat. Fantasztikusak a körülmények, kiváló a szervezés, jó érzés, hogy ezt a sportolókért csinálják. Fantasztikus érzés itt lenni.”

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink