114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar egyetemistáink képviselik Európát a legjobb 16 között a FISU FIFA20 Challengen

A 2020 FISU eSport Challenge FIFA 20 selejtezőjéből a legjobb 16 közé jutott tovább Vári Henrik (Edutus Egyetem) és Borkai Ádám "Boresz" (Széchenyi István Egyetem), ahol már csak a két magyar hallgató képviseli az öreg kontinenst. A férfiak küzdelmeit 32 játékos kezdte 9 európai résztvevővel, de a kieséses szakaszba már csak a magyar fiúk kerültek be.

Borkai Ádám (SZE) 7 ponttal és jobb gólaránnyal lett a „G” csoport legjobbja. Borkai nem talált legyőzőre a csoportmérkőzések során, így magabiztos kezdéssel abszolválta a verseny első szakaszát. Új-zélandi ellenfelét 5:1-re, dél-afrikai játékostársát pedig 4:0-ra győzte le. Értékmérőnek leginkább az ausztrál Gomes elleni mérkőzés számított, ahol szoros küzdelemben 1-1 gól született mindkét oldalon, így Ádám +8-as gólkülönbséggel zárt a csoport első helyén.

"G" csoport eredménye:

  1. Borkai – Széchenyi István University (Magyarország) 7 pont (2 győzelem, 1 döntetlen)
  2. Gomes – Swinburne University of Technology (Ausztrália) 7 pont (2 győzelem, 1 döntetlen)
  3. Sonday – University of Stellenbosch (Dél-Afrikai Köztársaság) 3 pont (1 győzelem, 2 vereség)
  4. Shairi – University of Canterbury (Új-Zéland) 0 pont (3 vereség)

 

„Dél-afrikai ellenfelemmel a torna előtt játszottunk egy barátságos mérkőzést, így tudtam mire számíthatok. A vezető gól gyors megszerzése után végig sikerült irányítanom a meccset, ezért úgy gondolom megérdemelt volt a győzelem. Először a perui Olayaval fogok megmérkőzni a legjobb 16 között, aki nagyon ügyes játékos, kiegyenlített mérkőzésre számítok.” – nyilatkozta Borkai Ádám harmadik csoportmeccsét követően.

Olaya (University of Lima) a „H” csoport második helyén végzett 2 győzelemmel és 1 vereséggel. A magyar és a perui játékos összecsapását a FISU július 13-án élő kommentárral közvetíti csatornáin.

 

Vári Henrik (EDUTUS) a „D” csoport második helyezettjeként jutott tovább. Vári nagyon jól kezdte a versenyt, az első két mérkőzését sikerült győzelemre váltania. Az egyiptomi Mahmoud ellen 4:2, az indiai Ullash Raj ellen pedig 10:0 arányban kerekedett felül. Sajnos a harmadik mérkőzésen a technika nem kímélte a magyar hallgatót, így három gólt tudott csak szerezni, míg kínai ellenfele 9-et. A továbbjutás azonban így sem került veszélybe, a legjobb 16 között az első mérkőzést a „C” csoportot 6 ponttal záró (2 győzelem, 1 vereség) uruguayi Guerra (YMCA University Institute) ellen fogja vívni.

"D" csoport eredménye:

  1. Liang – Shanghai Jiao Tong University (Kína) 9 pont (3 győzelem)
  2. Vári – Edutus Egyetem (Magyarország) 6 pont (2 győzelem, 1 vereség)
  3. Mahmoud – October 6 University (Egyiptom) 3 pont (1 győzelem, két vereség)
  4. Ullash Raj – SRM University (India) 0 pont (3 vereség)

 

Vári Henrik a továbbjutással kapcsolatban így nyilatkozott: „Nagyon örültem a továbbjutásnak, hiszen ez volt a fő cél, ezután már minden mérkőzés ajándék. Főleg, hogy honfitársam is a legjobb 16 között van. Ennek örömére tegnap játszottunk is egy gyakorló meccset egymás ellen. Az uruguayi ellenfelem ellen pedig felkészülten érkezem majd, próbáltam megismerni a játékstílusát.”

Az egyenes kieséses szakaszban már oda-visszavágós rendszerben folytatódnak a küzdelmek, a továbbjutás kérdéséről pedig a megszerzett pontok döntenek. Ha az eredmény alapján nem születik döntés, az idegenben lőtt gólok alapján dől el a továbbjutás sorsa. Amennyiben az idegenben lőtt gólok száma is egyenlő, a játékosok addig játszanak tovább, ameddig valaki gólt nem szerez (aranygól).

 

A FISU FIFA20 eSport Challenge további menetrendje:

Július 9.          Legjobb 16 (1. nap)

Július 13.        Legjobb 16 (2. nap)

Július 14.        Negyeddöntők

Július 15.        Elődöntő

Július 16.        Bronzmérkőzés és Döntő

 

Menetrend és eredmények 

Csoportkör eredmények

Egyenes kieséses szakasz

 

A mérkőzéseket az alábbi platformokon lehet követni:

@egyetemisport FB csatorna 

FISU FB 

FISU Youtube 

FISU TV

FISU Twitch

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink