114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar egyetemi klub sportolója nyerte a Spartathlont!

Hatalmas siker a görögországi Spartathlonon: a 246 kilométeres versenyen huszonnyolc magyar futó indult. Kettős magyar siker született – az első helyen Bódis Tamás ért a célba, a másodikon pedig Csécsei Zoltán! A nőknél  a győztes, a szintén magyar Maráz Zsuzsanna!

Bódis Tamás, az ELTE-BEAC Sashegyi Gepárdok futója nyerte a Spartathlont, az Athén és Spárta közötti, mitológiai gyökerű, 246 km-es ultrafutást.

Bódis Tamás

Az ultrázás olimpiájának is nevezett versenyre csak komoly felkészüléssel, kvalifikációs idő teljesítésével lehet nevezni. Az akropoliszi rajtnál idén 376-an álltak a világ minden részéből, de várhatóan csak minden második sportoló lesz képes szintidőn belül teljesíteni az ókorban gyökerező, de embert próbáló távot. A szintén csapattag Simonyi Balázs óriási egyéni csúccsal az 5. lett.

Simonyi Balázs

A verseny tisztaságát védve a szervezők nem osztanak pénzdíjakat, és az összes célbaérkező azonos díjazásban részesül, azaz nyer egy olajág-koszorút, melyet spártai elöljárók helyeznek a fejükre, de természetesen érem is jár a kimagasló tejlesítményért. Továbbá minden célba érkezőt spártai lányok kínálnak az Evrotasz folyó vizével.

Bódis Tamás tavaly - minden idők második legjobb magyar idejével - negyedik lett, idén legyőzhetetlennek bizonyult, első helyezéséhez nem férhet kétség. Az előző évhez képest másfél órát javítva, 23:28:37 óra, azaz egy napon belül ért célba. Ez az ultra távoknál figyelemre méltó, 5:44 p/km-es tempót jelent átlagosan. Tamásra jellemző, hogy a biztos győzelem ellenére sem lassított, és erejét egészen kiválóan beosztva, jó állapotban érkezett a célba.


Ideje egyúttal új magyar csúcs is, az eddigit 28 éven keresztül az ez ideig egyetlen magyar férfi győztes: Bogár János tartotta (24:15:31, 1991). Tamás ideje az örökranglista 22. helyéhez elegendő, vagyis az összesen 37-szer megrendezett versenyen csupán 12-en futottak nála gyorsabban.

Csécsei Zoltán

Az egész magyar Spartathlon csapat kitűnően szerepelt, a férfiaknál Csécsei Zoltán ezüstérmes lett, míg a nők versenyét Maráz Zsuzsanna nyerte. Az első 14 beérkezőből összesen 6 magyart üdvözölhettünk a célban, Leonidász király szobránál.

Maráz Zsuzsanna

SPARTATHLON, FÉRFIAK
1. Bódis Tamás (Magyarország) 23:29:32
2. Csécsei Zoltán (Magyarország) 24:17:07
3. Radek Brunner (Csehország) 24:26:28

5. Simonyi Balázs (Magyarország) 25:06:06

SPARTATHLON, NŐK
1. Maráz Zsuzsanna (Magyarország) 27:15:12

Bódis Tamásnak, Simonyi Balázsnak és az egyetemi csapat edzőjének, Szabó Gábornak, továbbá Csécsei Zoltánnak, Radek Brunnernek és Maráz Zsuzsannának ezúton is gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

Nyitókép: Bódis Tamás az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultafutás eredményéért veszi át a bajnoki trófeát. Fotó: Sparta Photography Club

Képek: Spartathlon Magyar Csapat Facebook oldala 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink