114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magyar arannyal zárult a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok!

Sikeresek voltak sportolóink a III. Ifjúsági Téli Olimpiai Játékokon a svájci Lausanne-ban, ahol 79 ország több mint 1800 fiatal (15-18 év) sportolója mérte össze képességeit.

Olvasási idő: 2 perc

Január 9. és 22. között rendezték a svájci Lausanne-ban a harmadik Téli Olimpiai Ifjúsági Játékokat, melyen 16 sportág, 81 versenyszámában osztottak érmeket. Magyarországot 23 versenyző képviselte a játékokon, ami az eddigi legnagyobb indulói létszám. A téli sportok a gyorskorcsolyázók pjongcsangi aranya után egyre népszerűbbek, egyre nagyobb támogatást kapnak a sportolók, így nem meglepő, hogy ilyen népes küldöttség vett részt a játékokon.

Bár az egyéni sportágakban nem jutottak magyar sportolók az érmek közelébe, azért akadtak szép eredmények! Az alpesi sízők között Tóth Zita Super G-ben lett 16., Trunk Tamás a férfiak szlalom számában a 28. helyen végzett. A műkorcsolyázó Schermann Regina a 12. helyig jutott, a csapatküzdelmekben pedig hatodikként végzett, az ezért járó három pont pedig hozzásegítette a Team Vision-t a bronzéremhez. A rövidpályás gyorskorcsolyázók közül Somogyi Barbara kilencedikként zárt 500 méteren, 1000 méteren tizenkettedikként. Jászapáti Péter szintén a kilencedik helyre jött be 500 méteren, a nagyobbik távon azonban nem tudta beverekedni magát a legjobb 12 mezőnyébe. Szép eredményt ért el a síugró Molnár Flórián, aki 19. helyen végzett. Szabadsíelésben Hoque Isbat Áron a 23. helyen ért célba.

Érmeinket a csapatsportokban szereplők, elsősorban jégkorongozóink szerezték: a játékokon most debütáló 3x3-as jégkorongban nyolc csapat vetélkedett nemenként, a csapatokat eltérő nemzetiségű játékosok alkották. A nőknél a fekete csapatba került Marton Luca, aki csapatával ezüstérmet szerzett, a kék csapat színeiben Metzler Regina pedig bronzéremmel gazdagodott. A fiúk hasonló versenyszámában Hegedűs Levente a zöld csapattal aranyérmet nyert, Ivády Milán pedig a harmadik helyen végző csapat tagja volt. Curlingben a magyar csapat már a csoportmérkőzések során kiesett, Nagy Laura azonban a vegyes párosok küzdelmeiben a kanadai Nathan Young-gal az oldalán egészen a döntőig menetelt, ahol a jó kezdés után meg tudták tartani előnyüket az orosz-francia párossal szemben és végül 9:5-re győztek!

A játékok a téli sportok igazi fesztiválja volt, fiataloktól fiataloknak, amely bemutatta az együttműködés különféle formáit, melyre joggal lehetnek büszkék a szervezők. A vegyes csapatok nem csak jégkorongban voltak, hanem szinte minden sportágban, így jó volt nézni, hogy különböző nemzetek együtt küzdöttek saját csapatuk sikeréért. Legközelebb négy év múlva, Dél-Koreában találkozhatunk a téli sportok ifjú reménységeivel.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Lausanne 2020 (Instagram)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink