114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Magabiztos győzelemmel nyitott a TFSE az EKE ellen a Kosár MEFOB 1. fordulójában

Küzdelmes mérkőzés, 3 pontos gólzápor jellemzete a TFSE-EKE férfi Kosárlabda MEFOB szezonnyitó mérkőzését. 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 1. forduló

 

TFSE – EKE Eger 89-71 (22-20, 24-19, 18-12, 25-20)
Budapest, Testnevelési Egyetem E terem V.: Polonkai, Káré.

 

TFSE: Nagy Bo.15/9, Pintér15/3, Király6, Nagy Be.6/6, Félix10. Csere: Szabó8/6, Katona14/12, Laman 5/3 Kovács B. 10. Edző: Boros Zoltán.

EKE – Eger: Mészáros13/6, Steier 15/6, Ungi 2, Szicsák 24/3, Illés 10. Csere: Szabó 3/3, Szatmári 4, Sárosi, Pomázi, Bürgés, Kátai. Edző: dr. Váczi Péter.

Az első két negyedben szorosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, látványos 3 pontos kosarakkal operáltak a játékosok. Az Eger csapatából a 24 pontig jutó Szicsak Bencét a TFSE nem nagyon tudta tartani, kiemelkedően tejesített pontszerzésben és lepattanó szerzésben is a palánkok alatt. A vendégek gyakran váltogatták az emberfogás és a zóna védekezést, ami néha zavart okozott a TFSE-nek. A második félidőben már sikeresebb volt támadásban zóna ellen a TFSE, nem csak külső 3 pontosokkal (összesen 13 db 3 pontost dobtak), hanem közeli palánk alatti kosarakkal növelte előnyét, végül az összes negyedet megnyerve, biztos győzelmet arattak, úgy hogy 5 játékos is 10 vagy 10 pont felett dobott.

 

Boros Zoltán: Nagy öröm, hogy végül is biztos győzelmet értünk el az első mérkőzésen. Nehezen lendültünk bele, főleg lepattanó szerzésben voltak problémáink az első félidőben. Többször váltottunk szerkezetet, amivel sikerült előnyt szereznünk az első félidő végére, amit tudtunk növelni a mérkőzés végéig.

Váczi Péter: Küzdelmes mérkőzés volt, amit ebben az összeállításunkban meg tudtunk tenni azt megtettük, a TFSE dobóformáját nem tudtuk ellensúlyozni kellőképpen. Gratulálok az ellenfélnek.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink